1. Gametalk : interview met ... Gamer Basjo

Gametalk : interview met ... Gamer Basjo

Welke game speelde je voor het eerst ?

Eens denken...ik heb al m'n games nog bewaard. Het was volgens mij Colin McRae 2.0 waarbij ik gelijk een stuur voor de computer bij had gekocht. Het zou ook een andere game kunnen zijn maar dat weet ik niet precies, het is namelijk al weer een tijdje geleden.

Heb je een favoriet genre ?

Ja, het liefst speel ik shooters, het maakt niet uit of het third person is of dat het first person is want ik vind beide geweldig.

Welk genre speel je minst ?

RPG en RTS vond ik soms leuk om te spelen maar het is niet helemaal mijn ding.

Wat vind je van Runescape ?

Dat heb ik veel gespeeld, ik heb nog een level 50 account, maar dat speel ik al anderhalf jaar niet meer. Ik ben ook niet van plan om er weer aan te beginnen. Dat is pas een schijtgame !

Er zijn nochtans gamers die een betaald account kopen, vind je dat overdreven ?

Als je verslaafd bent aan zo'n game, weet je niet beter. Of je moet het echt heel erg leuk vinden. Maar ik doe er in ieder geval niet aan. Daarom begin ik ook niet aan World of Warcraft

Runescape is qua graphics niets, toch is het zo populair , heb je enig idee waarom ?

ik vond het ook helemaal geweldig, maar het komt denk ik door al die skills die je kan trainen, zoals houthakken en dat soort dingetjes, veel mensen willen dat tot het hoogste level trainen. Als ik een game koop om online te gaan wil ik ook dat je dingen kunt trainen of dingen kunt unlocken op een bepaald level. Zo vind ik het spelen veel leuker en is het een soort doel om te bereiken.

Heeft Runescape voor jou een open spelwereld ?

Alleen als je member bent heb je echt een open spelwereld, maar als je geen member bent, kan je niet overal heen. Erg jammer was dat want ik wou altijd naar de draken.Dat is trouwens een van de enige RPG's die ik erg veel heb gespeeld. Oblivion heb ik een tijdje gespeeld maar vond het niet mijn ding en op een of andere manier Runescape wel.

GTA IV heeft net zoals de andere GTA games, een zeer open spelwereld vind je dat belangrijk ?

Ja, ik vind van wel, dat maakt GTA ook zo leuk, je kan overal gaan en staan waar je wilt.

Wat vind jij van games die gebaseerd zijn op een film ?

Ik heb er een paar gehad. Batman Begins op de gamecube en Spiderman 2 en 3 ook nog en King Kong niet te vergeten. King Kong vind ik nog steeds de beste filmgame want aan de rest is niet echt veel aan vind ik. De makers moeten er veel meer aandacht aan besteden. Ik snap niet dat ze dat niet doen want ze krijgen heel erg veel kritiek op hun games.

Wat vind je van online gaming ?

Erg leuk, dan heb je geen last van slechte AI.

Is een verhaalijn voor jou belangrijk ?

Ja, dat maakt een spel goed..als jij een spel maakt zonder een verhaallijn is het maar saai en ben je snel op het spel uitgekeken.

Lees je gamemagazines

De PU, ik lees graag (p)reviews.

Wat is de slechtste game die je ooit speelde ?

Een Robin Hood game.

Bedankt !

De top 5 games van Gamer Basjo :

5: Mercenaries 2: world in flames

4: Mirrors Edge

3: Farcry 2

2: Saints Row 2

1: Guitar Hero IV: World Tour

colin mcrae 2.0

Dit artikel delen

Over de auteur

Vinto Hey, Welkom op mijn profiel, even voorstellen : Ik ben Maaike ik woon in Belgie en loop nog niet zo lang rond op deze wereldbol.