1. Mijn ABC'tje

Mijn ABC'tje

Na een tijdje geen log te hebben gemaakt vond ik het weer tijd voor een log. Maar waar moest die over gaan? Games? Nee, ik heb er wel veel over te vertellen maar dat is leuker in een discussie. Films? Ik ben niet zo’n filmkijker, af en toe is leuk maar ik kan geen dagen stilzitten voor een tv’tje. Dan maar over muziek, iets waar iedereen op IG wel een mening over heeft.

Maar waar ga ik over schrijven ivm muziek? Mijn favoriete band? Nee, dat kun je wel opzoeken op Wiki. Mijn favoriete nummer, nee dat veranderd vaak toch wel per week. Weet je wat ik ga een soort alfabet maken van mijn favoriete nummers. Om het mijzelf wat moeilijker te maken wil ik er geen gelijke artiesten in hebben, anders krijg je heel veel dezelfde soort.

Hier komt mijn ABC:

Aerials – System Of A Down Leuk nummer, en een hele mooie intro.

Behind Blue Eyes – Limp Bizkit Een heel bekend nummer, met een mooie zang en een hele mooie gitaar.

Citizen Soldier – 3 Doors Down Een nummer van hun nieuwe naam, met mooie wisselingen van ritme en lekkere gitaar met goede zang.

Dom, Lomp en Famous – The Opposites Normaal ben ik niet zo van de nederhop, maar dit is toch wel een nummer wat een hoog niveau heeft en wat iedereen op een gegeven moment kon meezingen/meemompelen

Ecstacy – Dj Tiesto Ik weet eigenlijk niet of dit nummer echt van Tiesto is maar op welke manier ik het nummer ook zocht stond zijn naam erbij dus ik geloof het maar. Leuk nummer met lekkere beat.

From Paris To Berlin – Infernal Ook al zo’n nummer met een lekkere beat. Het nummer was een goede hit in het uitgaansleven hier, en je kon er lekker los op gaan.

Grunnegs Volkslaid Als Groningen mag dit lied natuurlijk niet in mijn lijst ontbreken. Een nummer wat ik uit mijn hoofd ken, het eerste couplet dan tenminste, en wat veel Groningers nogsteeds mooi vinden.

Holiday in Spain – Bløf en Counting Crows Mooiste duet ooit, met twee verschillende talen en ook twee hele mooie bands.

Ik Hou van Mij – Harry Jekkers Hierbij heb ik de live versie uitgekozen omdat de reactie van het publiek het lied extra kracht geeft. Het lied is leuk doordat hij eigenlijk alle echte liefdesliedjes op de schop neemt en dit ook nog op een mooie manier doet.

Jouw Hand – Guus Meeuwis Ben afgelopen jaar met 2 vrienden naar het concert in het Philips Stadion geweest en het was echt super. Dit is een van zijn mooiste nummers en het is alleen maar mooier met Jack Poels.

Kwestie Van Geduld – Rowwen Heze Na een duet nu een solo nummer. Hoewel ik geen Limburger ben kan ik het toch aardig goed verstaan en het is eigenlijk een heel mooi nummer.

Lonely as You – Foo Fighters Een geweldige band met geweldige nummers. Misschien is dit niet hun bekendste nummer maar het is wel een erg goed nummer. Voor de achtergrond bij het refrein is erg mooi gedaan.

Mad World – Gary Jules Een super mooi nummer met een geweldige zang, het nummer is ook gebruikt voor een hele bekende trailer van Gears of War.

Nostradamus – Hans Teeuwen Een geweldig stukje cabaret met een nummer wat eigenlijk nergens op slaat, vooral de stukken die niet meer in het ritme passen zijn geweldig.

O – Melrose Een geweldig nummer voor bij het uitgaan, iedereen kent het hier en zingt ook uit volle borst mee. Als het nummer niet gedraaid wordt vragen wij het altijd aan en als je er eentje te veel op hebt is de tekst ook nog niet moeilijk.

Paranoid – Black Sabbath Leuk nummer die ik nog een tijdje als ringtoon heb gehad omdat het begin zo lekker klinkt. Nog goede oude rock.

Qwerty – Linkin Park Een leuk nummer en gelukkig begon het met een Q. Het nummer werd als single aangewezen toen het album nog niet uit was en uiteindelijk bleek het dat het nummer nieteens op het nieuwe album stond.

Rock You Like A Hurricane – Scorpions Een nummer uit de demo van Guitar Hero 3. Hierdoor leerde ik het nummer kennen en ik vond hem meteen geweldig. Op dit moment is het de ringtoon op mijn telefoon door een mooie intro, maar de rest van het nummer heeft ook een geweldig ritme. Ook weer goede oude rock.

Stil in Mij – Van Dik Hout Een heel mooi nummer, over gevoelens die iedereen wel kent. Mooi, punt.

Through Glass – Stone Sour Een lekker rustig rock nummertje van een aardig bekende band.

Under The Bridge – Red Hot Chili Peppers Het beste nummer van de Peppers, met een mooie intro, een goede gitaar en een geweldige zang.

Viva la Vida – Coldplay Het beste nummer van hun uitstekende nieuwe album, met de uitstekende Coldplay style en de zanger heeft zo’n mooie stem!

Welcome To The Jungle – Guns N’ Roses Goed oud nummer van Guns N’ Roses, een band waar ik geen fan van ben maar dit is toch een uitstekend nummer.

X – Xzibit Ik heb totaal niets met R&B;, hip-hop en rap maar dit nummer is nog wel aardig. Xzibit zelf is ook nog wel tof.

Your Song – Elton John Nummer wat ik zelf nog ooit voor muziekles heb moeten spelen. Ik speelde gitaar voor de duidelijkheid. Erg mooi nummer

Zij maakt het verschil – De Poema’s Het mooiste Nederlandse nummer dat ik ken. Punt.

Zo daar is mijn ABC. Tijdje aan gewerkt dat ik er zeker van was. Toch zijn er een paar moeilijkheden geweest oa.

Nummers die niet in de lijst konden door ofdat de band al was geweest, of dat een ander nummer met dezelfde letter iets mooier was. Voorbeelden:

Hallowed By The Name – Cradle of Filth Een cover van het nummer dat het origineel van Iron Maiden was, beetje behoorlijke metal, maar wel lekker.

Ik wou dat ik jou was – Veldhuis en Kemper Een heel mooi nummer over twee mensen met een heel ander karakter.

Jumble Jumble – The White Stripes Lekker nummer, niet veel zang maar de beat is zo lekker.

Voor de rest had ik nog een keer het probleem met de letter S en Z. Stil in mij is van Van Dik Hout en Zij maakt het verschil is van De Poema’s. Het probleem was dat Van Dik Hout deel uit maakt van De Poema’s. Ik vond dit maar kunnen.

Heb je nog wat op te merken over de lijst, of ben je er helemaal mee eens, reageer dan even :)

Dit artikel delen

Over de auteur