1. E3 waar ben je gebleven?

E3 waar ben je gebleven?

Ik kan me nog goed herinneren dat ik en de rest van de gamewereld zich al een maand van te voren zaten te verheugen op de E3. Hoe dichter de E3 dichterbij kwam hoe meer kleine nieuwtjes er werden gelekt, hoe meer de spanning zich opbouwde. Voor mij persoonlijk zijn deze tijden voorbij.

Ten eerste voelt het al niet goed dat de E3 zich niet meer in mei afspeelt maar in de zomer. Hench ik kan me nu geeneens meer ziek melden om als eerste alle E3 nieuwtjes te checken (oké, niet dat het nodig is om je als student ziek te melden, maar toch). Het spektakel, de grootsheid en de overweldigende aankondigingen van de E3 zijn verdwenen en zullen waarschijnlijk nooit meer terugkomen.

Natuurlijk zijn er wat leuke dingetjes aangekondigd, maar niets heeft me echt kunnen beroeren of kunnen schokkeren. Het zat er al dik aan te komen dat Microsoft Sony nog een harde klap wilde toedienen, en dit zou gebeuren met MGS 4 of Final Fantasy. Sinds Square-Enix ook al een tijd voor Nintendo games maakt en uitgeeft was het op zich een logische stap dat ze dit ook voor Microsoft zouden gaan doen. Natuurlijk is het alsnog een grote klap in Sony haar gezicht.

Op een paar nieuwe titels na en een stukje hardware (wat overbodig had moeten zijn) heeft de E3 weinig nieuws gebracht. Reeds aangekondigde games werden met vol bombarie gepresenteerd en de al weinige nieuwe games werden daardoor in de schaduw gesteld.

Je kan zeggen dat de nieuwe E3 de professionaliteit van de gamewereld heeft bevorderd, maar willen we dat wel? Persoonlijk heb ik liever de oude vertrouwde charme van de E3 die mijn gamershartje sneller liet kloppen.

Dit artikel delen

Over de auteur