1. Gaming wordt serieuzer genomen

Gaming wordt serieuzer genomen

Er is wederom veel gezeur gekomen over vorige E3. Nintendo deed het niet goed, Microsoft liet te weinig first party titels zien, Sony kwam met weinig echte aankondigingen, bla, bla, bla. Ik keek echter anders aan tegen deze E3. Het laat zien dat gaming veel serieuzer wordt genomen dan vroeger.

Kijk bijvoorbeeld alleen al naar hoeveel kranten de E3 coverden: van de Volkskrant tot de Telegraaf, allen spraken ze over de E3. Toen de E3 nog in zijn oude vorm was hoorde je nauwelijks iets over games, laat staan de E3. Daarnaast wordt duidelijk aan de schrijfstijl dat het niet meer gaat om die gegeneraliseerde blik, maar meer in ruimer opzicht. Ik word door dit soort dingen echt blij, het voelt niet meer alsof je als die-hard gamer een beetje het uischot van de maatschappij bent. Men haat je niet, maar spreekt ook liever niet over je. Natuurlijk heeft dit ook deels te maken met Nintendo’s speciale aanpak, waardoor steeds meer mensen dieper op de gamingscène willen ingaan, maar dat terzijde.

Een tweede punt waarop ik kon zien dat gaming steeds serieuzer is geworden, is het feit dat celebs zich ermee gaan bemoeien. “Celebs? Wat hebben zij nou weer met gaming te maken,” hoor ik je denken. Nou, beroemdheden raken steeds meer in games geïnteresseerd. Zo liet mijn zusje me vanochtend voor de lol de Hitkrant zien. Op één van die pagina’s stond een interview met een lid van The Jonas Brothers over, jawel, Guitar Hero. Dit interview werd gevolgd door een hele pagina over beroemdheden die Guitar Hero spelen. Geweldig!

Nu komt de grote conbinatietruc, want wat hebben games, celebs en de E3 met elkaar gemeen? Laat ik dit uitleggen met de volgende video:

Ja, je ziet het goed: de legendarische band The Who was van de partij op de E3 Rock Band party! Dit heeft natuurlijk indirect te maken met het pas gereleasde The Who pakket voor Rock Band, maar laat ook zien dat de interesse in games van beroemdheden iets verder gaat dan alleen het spelen ervan, ze geven af en toe zelfs een full-fledged optreden in ere van de game. Geweldig…

Dit artikel delen

Over de auteur

Limoenlichtje. Bladibladibla