1. SEGA Superstars

SEGA Superstars

SEGA Superstars huisvest twaalf verschillende EyeToy minigames, die zoals de titel al doet vermoeden stuk voor stuk gebaseerd zijn op bekende en minder bekende SEGA titels, zoals Virtua Fighter, Sonic The Hedgehog en Super Monkey Ball. Het moet gezegd worden dat vijf van de twaalf minigames varianten zijn op minigames uit EyeToy: Play. De resterende zeven minigames zijn echter wel origineel van opzet, al blijkt de uitwerking niet altijd even goed te zijn.

Na een flitsend intro filmpje, wat overigens niet over te slaan is, komen we in het hoofdmenu. Daar kan er gekozen worden tussen het optie menu, de twaalf minigames, en de Chao garden. Jawel, ook in SEGA Superstars kan men een virtueel huisdier, bekent van de Sonic Adventure series, vanaf de geboorte af aan opvoeden. Naast het ei waarin de Chao zit uitgebroed te hebben door over het ei te strelen, is het mogelijk om eten en rare attributen te kopen die vervolgens aan de chao gegeven kan worden. Dit kan gekocht worden van ringen die te verdienen zijn door de minigames tot een goed einde te brengen. De chao garden is een leuke toevoeging die eigenlijk ook niet mag ontbreken in een spel waarin alles SEGA uitstraalt. Maar uiteindelijk draait SEGA Superstars natuurlijk om de twaalf EyeToy minigames.

Innovatie en herkenbaarheid

Zoals gezegd zijn vijf van de twaalf minigames varianten op minigames uit EyeToy: Play. Virtua Fighter speelt in principe hetzelfde als ‘boxing chump’ met als toevoeging dat aanvallen geblokt kunnen worden. Er kunnen bovendien ook counters gemaakt worden. Dit maakt Virtua Fighter een stuk completer, en de ervaring toch wel wat intensiever. Dit valt helaas niet te zeggen over Virtua Striker. Linksboven in beeld vallen er voetballen naar beneden die naar de rechts gelegen ballonnen gekopt dienen te worden. Hoewel dit best vermakelijk is, zal het snel gaan vervelen.

Net als dat toentertijd in EyeToy: Play het geval was zijn de muziek/ritme minigames in SEGA Superstars zeer leuk om te spelen, en zullen in de praktijk niet snel vervelen. Samba de Amigo en Space Channel 5 zijn beide respectievelijk varianten op ‘boogie down’ en ‘beat freak.’ Beide minigames behoren tot de betere van de twaalf, simpelweg omdat de opzet opnieuw prima werkt in combinatie met de EyeToy.

De wat originelere minigames die een vermelding waar zijn zoals Super Monkey Ball, Sonic The Hedgehog, PuyoPop Fever, en Billy Hatcher And The Giant Egg zijn stuk voor stuk zeer vermakelijk en prima te spelen. Al zorgt de besturing in Super Monkey Ball en Billy Hatcher And The Giant Egg wel voor wat frustratie zo nu en dan, aangezien de vaak precieze besturing die beide minigames vereisen niet altijd even makkelijk behaald kan worden. Een leuk en nuttig element wat onder andere terug te vinden is in NiGHTS Into Dreams en Sonic The Hedgehog, is het gebruik van 3D graphics. Doordat de omgeving en het desbetreffende karakter dat bestuurd wordt volledig driedimensionaal is, wordt de speler meer betrokken bij het spelen.

Het uiteindelijk doel van elke minigame, naast plezier maken natuurlijk, is om een high score neer te zetten. Slaag je erin een nieuw record te zetten, dan zal de kreet ‘superstar’ door de speakers knallen en krijg je er een nieuwe moeilijkheidsgraad bij. SEGA Superstars mag op audio/visueel vlak trouwens zeker niet onaardig worden genoemd. En heeft mede dankzij de herkenbaarheid van de karakters een fijne sfeer. SEGA Superstars bevat helaas geen multiplayer modus. In groepsverband zal er dus omstebeurt om de hoogste score gespeelt moeten worden. Maar wie EyeToy: Play gespeeld heeft weet dat dit probleem hoeft te zijn. Het kijken naar iemand die aan het spelen is kan immers net zo leuk zijn als het spelen zelf.

Conclusie en beoordeling

None

Al met al biedt SEGA SuperStars een flink aantal minigames die beginnende EyeToy’ers met gemak een aantal uren speelplezier zal bieden. Maar voor de mensen die EyeToy: Play al in hun bezit hebben is het aantal daadwerkelijk nieuwe minigames best laag. SEGA Superstars bevat welgeteld zeven originele minigames, de één wat beter uitgewerkt dan de ander. De overgebleven vijf minigames zijn zoals gezegd meer varianten op minigames uit EyeToy: Play. Maar dat betekent niet dat ze per definitie minder leuk zijn. Integendeel, door verbeteringen toe te passen zijn deze spellen leuker dan ooit. Sowieso maakt het SEGA thema veel goed. Wordt dit je eerste EyeToy spel, en draag je SEGA een warm hart toe, dan is SEGA Superstars een leuke titel. Voor de EyeToy veteranen onder ons zal SEGA Superstars echter een té groot déjà vu gehalte bevatten. Maar dan nog kan er met SEGA Superstars veel plezier worden beleefd.
7
Score
70
Score: 70
 • Pluspunten
 • SEGA
 • Visueel geslaagd
 • Leuk op feestjes
 • Minpunten
 • Soms frustrerende besturing
 • Oude spellen in een nieuw jasje

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • To: Roy

  Your order for Sega Superstars With Eye Toy Camera has been posted.  Please allow 3-5 days delivery.  *)

 • Ziet er wel cool uit :P

 • Vooral met vrienden is dit spel geweldig. Elkaar een beetje leip zien doen voor die eye toy…

 • Stuk leuker als vorige eye toy games :)

 • ik had er een filmpie van gezien op de PUG, monkey ball zag er strak uit :D

 • Het lijken me echt leuke spelletjes hoor en veel origineler dan de eerste Eyetoy Play en ook veel mooier  Kijk maar eens naar deze leuke filmpjes http://games.kikizo.com/news/200410/052.asp?

 • eye toy spellen zijn schaars, maar blijven toch een hoge fun gehalte te hebben met een x aantal vrienden.

 • Als het spel wat goedko[er is ga ik het wel kopen, ik heb een eyetoy en ik wil er zoveel mogelijk plezier aan beleven. En ik denk dat me dit wel gaat lukken met sega superstars maar vik vind hem nu nog te duur.

 • Lijkt me wel geinig, maar geen reden om dat ding aan te schaffen

 • @Avectrax eye toy spellen zijn schaars  ???????????????????????????????  Eye Toy Play

  Eye Toy play 2

  Eye Toy groove

  U move super sports

  Sega Superstars

  Ape escape eyetoy (jap)

  Antigrav

  Spongebob eyetoy game

  Bakufuu Slash!! Kizna Arashi (jap)

  Kaiketsu Zorori: Mezase! Itazura King jap  Dancing stage fusion (met eye toy optie)

  Singstar (eyetoy optie)

  Singstar party (eyetoy optie)

  Dj Box (jap) (eyetoy optie)

  Get on da mic (eyetoy optie)

  This is football 2005 (eyetoy optie…eigen gezicht op speler zetten, 3d)

  Mlb 2005 baseball (eyetoy optie, eigen gezicht op speler)

  jacky chan adventures (eyetoy minigames)

  The urbz sims in the city (eyetoy support, eigen gezicht op sim)

  GRETZKY HOCKEY 2005 (eigen gezicht op speler)

  Harry Potter prisoner of azkaban (eyetoy minigames)  Hoezo schaars????????????  Tip voor iedereen die een eytetoy heeft…je gezicht op een speler zetten in This is football 2005 is helemaal te gek….er wordt nl niet alleen een foto van je gezicht gemaakt, maar echt een 3d hoofd….tijdens de wedstrijd kijk je ook blij als je scoort, en heb je van pijn vertrokken gezicht als je neergehaald wordt…..laatst met vrienden al onze gezichten op alle spelers van het duitse (jawel) elftal gezet, en ziet er helemaal te gek uit, vooral in de herhalingen als je inzoomt…..heel erg innovatief, om maar eens een nintendo woord te gebruiken…Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren