1. De nieuwste handheld

De nieuwste handheld

Goedendag Iegeejertjes, vandaag wil ik het eens met jullie hebben over de nieuwste handheld. Afkomstig van een nieuwe speler op handheldmarkt. Een systeem dat zijn weerga niet kent, innovatief en gebruiksgemakkelijk. Handzaam, makkelijk mee te nemen en rijk aan functies.

Het systeem waar ik op doel bevat een breedbeeld scherm en touch screen, vibratie en gyroscoop. Sounds good, no? De meesten van jullie zijn er inmiddels vast al achter, ik heb het over de iPhone (of Ipod Touch if you will).

Ik had niks met Apple, vond het maar troep, iPod was een wel erg dure MP3 speler, maar daar hebben we het nu niet over. Nee, ik heb het over een PDA, met een dik scherm en bovendien goede 3D-mogelijkheden. En dat maakt voor een verdomd handig allround apparaat. Maar daar gaan we het niet over hebben vandaag, ik wil het puur hebben over het game-aspect van de AiiiPhone (Zo heet die van mij althans).

Dit apparaaat is werkelijk subliem voor gamers. Sinds 11 juli is de App Store online, daarmee kunnen officiële ontwikkelaars en huis-, tuin- en keukenprogrammeurs hun applicaties gratis of een door hun zelf te bepalen bedrag aanbieden aan gebruikers en dat levert al meteen een aardige collectie games op. Die bovendien erg fijn spelen dankzij de 3D-graphics (Volgens mijn gevoel precies tussen de DS en PSP in qua niveau) en het touchscreen en de gyroscoop.

Zo is er Crash Bandicoot Nitro Kart, een Mario Kart rip-off if I ever saw one trouwens, waarbij de karts automatisch rijden en je stuurt door de iPhone te kantelen. Dat werkt werkelijk fantastisch, zo natuurlijk alsof je nog nooit anders gedaan hebt, het is bijna een portable WiiMote met MotionPlus ingebouwd. Er is uiteraard een Brain Trainer die uitgebreider is dan de officiële Nintendo variant en nog leuker ook. Super Monkey Ball, waarbij je de iPhone plat houdt en zo de wereld van de aapjes kantelt. Enigmo, een puzzel-game die zich het beste omschrijft als een weirde kruising tussen Lemmings en The Incredible Machine. En ten slotte is er nog Tap Tap Revenge, een Guitar Hero kloon waarbij je de verschillende kleurtjes op het touchscreen aantikt in plaats van met een plastic guitaartje speelt.

Gamen op een mobiel is eindelijk volwassen geworden met de iPhone. Na mislukte pogingen zoals de N-Gage en java-games die alleen te bedienen zijn via de nummertoetsen van een telefoon is er dan nu eindelijk handheld-gaming zoals het bedoeld is op een mobiel. De iPhone gaat het binnenkort helemaal maken als mobiel gaming device. Mark my words!

Dit artikel delen

Over de auteur