1. Mario Power Tennis

Mario Power Tennis

Mensen die niets met Mario van doen hebben, vragen zich vaak af waarom ‘die Italiaanse loodgieter nu weer in een spel opduikt’. Tjah, Nintendo vindt het nu éénmaal belangrijk om haar bekendste spelfiguur vaak een rol te laten spelen in spel. Zo ook in sportspellen, waarin de hele kliek wordt opgetrommeld om mee te spelen. Zo ging dat op de Nintendo 64, en zo wordt het hele zaakje ‘opgeleukt’ en de formule nog eens voor de GameCube gebruikt. Super Smash Bros. Melee en Mario Golf: Toadstool Tour gingen al voor, en nu is Mario Power Tennis aan de beurt.

Maar wat heeft Mario Power Tennis de speler nu te bieden? Om te beginnen is het spel visueel gezien ten opzichte van Mario Tennis 64 natuurlijk enorm verbeterd. Maar ja, als het daarbij zou blijven is het voor Nintendo wel heel erg makkelijk incashen.

Vandaar dat Mario Power Tennis ook een stuk meer biedt dan haar voorganger. Er zijn drie verschillende modi om in te spelen: exhibtion, tournament en special game. Exhibition is een standaard speltype dat met maximaal vier spelers kan worden gespeeld. Daarnaast is er de Tournament Mode, waarin je verschillende toernooien af kan werken om bekers binnen te halen. De Special Mode biedt tennis-gerelateerde mini-games. Al met al is er een hoop te doen, maar het grote verschil met Mario Tennis 64 is dat de tennisbanen interactief zijn geworden. Inventieve mogelijkheden op de baan kunnen een wedstrijd plotsklaps veranderen, en ook het gebruik van speciale aanvallen kan een grote rol spelen in het winnen of verliezen van een wedstrijd. Deze speciale aanvallen moeten op het juiste moment worden ingezet, willen zij maximaal effect hebben. Tactiek speelt dus een grote rol, omdat een tegenstander net zo goed zijn of haar (in de wedstrijd opgebouwde) ‘special’ in kan zetten.

Wat betreft de karakters in Mario Power Tennis is sowieso iedereen aanwezig die ook in andere Mario titels op kwamen draven. Mario, Luigi, Bowser, Donkey Kong, Diddy Kong en nog veel meer. Ook tennisbanen als Luigi’s Manson en Donkey Jungle Court spreken voor zich. Na gewonnen toernooien zullen nieuwe banen en verbeterde versies van oude banen worden vrijgespeeld, evenals een hele rits karakters.

Alle gimmicks die aanwezig zijn op de verschillende tennisbanen, maar ook de special attacks kunnen worden in- of uitgeschakeld, net wat men het fijnst vindt spelen. ‘Serieuzere’ spelers hebben zo de mogelijkheid om zo ‘natuurgetrouw’ tennis te spelen, hoewel dat natuurlijk relatief is in een sportspel waarin Mario de hoofdrol speelt.

Mario Power Tennis is op technisch vlak enorm verbeterd ten opzichte van haar voorganger. Veel detail voor karakters en tennisbanen en met enorm korte laadtijden. Al met al lijkt het spel even goed weer een party titel bij uitstek te gaan worden.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

  • gelukkig dus de specials kan je uitschakelen :)

    Word weer een game in me collectie

  • De n64 versie was erg leuk maar na een paar keer spelen ging hij bij mij wel vervelen. En dat heb ik nou eenmaal bij sportgames. Mij lijkt dat het bij dit spel precies hetzelfde gaat worden. Misschien zijn de graphics beter en de interactiviteit van de courts groter maar het blijft voor mij een tennis game die waarschijnlijk weer snel gaat vervelen.

  • Ik vond de N64 mario tennis wel leuk,mar omdat ik toen te klein was,kon ik niet genoeg geld bij elkaar krijgen ervoor…maar ik weet niet of ik deze ga kopen.SSBM is zeker een van de betere,mar F-Zero GX blijft voor mij de beste single player game(niet multiplayer dus)

  • Fijn dat je de speciaals kunt uitschakelen, want anders zou ik nog twijfelen deze game te halen. Nu gebeurt dat vrijwel zeker

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren