1. YOFL: Dramaqueens, WTF momenten en klantenservice

YOFL: Dramaqueens, WTF momenten en klantenservice

Eens kijken of ik nu een boeiend stukje tekst kan schrijven. 8)

De afgelopen weken waren vrij hectisch op het gebied van de industrie en ik heb een aantal dingen gezien die ik kan bestempelen als facepalm momenten. De E3 kan als een mooi voorbeeld dienen. Hoewel ik al wat langer de E3 volg, heb ik de afgelopen jaren pas voor het eerst live persconferenties gevolgd. En hoewel ik al geluiden had gehoord dat de E3 nog weleens kon tegenvallen, hoop je stiekem toch op meer. Dinsdag de 15e maakte een eind aan die hoop. Ik denk dat je als “gamer” je aankondigingen moet verwachten op de events van de grote partijen zelf. Maar, het was grappig om te zien hoe de overdreven reacties van 14/15 jarige pubers (en jammer genoeg, mensen die de twintig gepasseerd zijn) als een tang op een varken slaan. ‘Square-Enix zijn verraders!!!’ Nee, jij kortzichtige gladiool, HD games zijn gewoon duur en omdat de PS3 geen verkoop wonder is, zal je multiplatform moeten gaan.

‘Nintendo is de ‘core’ vergeten! Ze maken geen echte games meer!’ Nee flapdrol, de E3 is niets meer dan een showcase voor mainstream media geworden. Dat was niet alleen duidelijk te zien aan Nintendo, maar ook de persconferenties van zoals Microsoft als Sony waren een duidelijk voorbeeld. MS bijvoorbeeld deed bijvoorbeeld de demo presentatie van RE 5 tekort. Om zich dan volledig te storten op het hele movie/massa games/muziek games onderdeel. Tuurlijk was die FF XIII de mindfuck van de E3, het is en blijft een hele matige show. Hetzelfde geldt overigens voor Nintendo, wat een misbaksel zeg. De negativiteit rond de show was dan ook vooral gebasseerd op het feit dat Nintendo niks heeft laten zien (minder zelfs dan ik had verwacht) terwijl je weet dat hun studio’s werken aan mooie dingen. Gamers willen gewoon iets om naar uit te kijken en dat krijgen ze niet. Nou ja, het is weer wachten op oktober-ton net zoals vorig jaar. Sony hetzelfde verhaal. Matige show overall. Het begin was zeer aardig, maar zakte ook als een kaartenhuis in. Het einde was gelukkig iets boeiender. Al met al, de reacties erop waren nogal overdreven. Echte dramaqueens in andere woorden. Een ding weet ik wel: volgend jaar kijk ik puur voor de lol nog de E3 conferentie. Als alle partijen er tenminste volgend jaar er nog zin in hebben.

Dan een WTF moment(en): de dag na de presentaties kwam de Famitsu met de aankondiging van Dead Rising Wii. (Deze staat nu bekend onder de naam Dead Rising Chop Till’ You Drop) Persoonlijk, na het lezen van de mogelijkheden van de Wii versie omdat deze is gebouwd op de RE 4 engine, ben ik eigenlijk zeer benieuwd naar de game. Maar om daarna de reacties te zien van bepaalde forum posters... wow. Dingen als inferieur, N64 Graphics, verminkt paseren de revue. Om de verontwaardigde PS3 eigenaren die langer om Dead Rising vroegen niet te vergeten. Ik snap best dat de game anders zal zijn, maar om over iets te oordelen wat je niet hebt gespeeld. Als het nu van een crappy ass developer was die niet in staat is om een normale game af te leveren? Oké. Maar dit is wel Capcom. Das andere koek.

Andere koek dan Sega overigens. De reacties van het internet publiek op Sonic & the Black Knight waren zeker vermakelijk. En deze keer klaag ik niet over dramaqueens, want Sonic... daar is denk ik al genoeg over gepraat. Sonic and his shitty sword. Terwijl het gewoon de opvolger is van Sonic & the Secret Rings. Maar mensen willen geen Sonic met een pratend (!) zwaard, maar die als een speer gaat door de levels. Ik denk dat Castle Vidcons, een webcomic over de consolewars/games in het algemeen dit het beste laat zien. Geniale site trouwens, bekijk ook hun andere comics.

En als laatste, moet ik wel een dikke thumbs up voor Nintendo Benelux geven. Nadat Smash Bros. mijn Wii naar de klote had geholpen, moest ik de boel natuurlijk opsturen voor reparatie. Dat wordt betalen, aangezien mijn Wii buiten de garantie periode valt. (launch Wii) Totdat ik een belletje kreeg van de TD van Nintendo. Zelfs buiten de garantieperiode werd mijn Wii kostenloos vervangen en kreeg ik zelfs een nieuw Super Smash Bros. schijfje. Is dat service of is dat service? Toch nog iets positiefs na al dat gemekker van me.

Dit artikel delen

Over de auteur