1. De onwetendheid

De onwetendheid

Zo'n jaar geleden - op mijn vorige school - kreeg ik in mijn godsdienst les een videoband (nog geen DVD, nee) te zien over goddeloze rock-bands. Bands die anti-christ zijn, dus. Goed, allemaal leuk en aardig zul je denken. Nee, niet. De videoband was totaal niet goed in elkaar gezet en de makers hadden het - naar mijn weten - aan het verkeerde eind.

In de videoband zien we Marilyn Manson, Slayer en Eminem (of zo). Goed, de eerste twee dat snap ik nog wel, maar Eminem? Rock? Aaaghr! Ik snapte er niks meer van. Volgens de makers van de videoband was Eminem dus anti-christ met zijn lyrcis. Ik ben zelf geen Eminem fan of wat dan ook, dus ik zal het niet zo heel goed weten, maar ik weet wel dat nou niet bepaald hét grote voorbeeld is van een anti-christ.

En dan nu het raarste. Kiss. Kiss werd niet genoemd, en dat terwijl dat toch echt een grote anti-christ band is, zul je denken. Vooral als je naar hun optredens kijkt zie je dat er veel dingen gebeuren die niet door den christenlijke beugel kunnen (oké, sommige dingen gaan ook echt wel ver, ja). Toen ik naar mijn leraar ging om te vragen waarom Kiss er niet bij was, moest hij lachen. Kiss? Kus? Zal wel meevallen hoor.

De andere mensen die de videoband zagen geloofden 100% van wat er gezegd werd. Rock is slecht, niks nuttigs, foute teksten en bububu. Ik vind dat onzin. Er zijn geweldige bands die hele mooie, pakkende, diepe teksten hebben. En wat betreft de anti-christ bands betreft, het gaat erom wat je zelf vind. De één vind dat niet kunnen, en de ander dit.

En deze blog is niet geschreven om te discrimineren ofzeau.

Dit artikel delen

Over de auteur