1. Allereerste game ervaring

Allereerste game ervaring

Voorwoord: mijn eerste weblog die ik ga schrijven, gaat over mijn zogenaamde eerste game ervaring. Deze weblog gebruik ik ook op mijn profiel.

Men eerste contact met gamen was de Game-Boy-Color. Die van men vrienden, ikzelf had er geen. Toen was pokémon ongelooflijk in de mode en iedereen speelde het. Natuurlijk wou ik het zelf ook spelen en dat deed ik dus. Na een kwartiertje spelen kwam een grote teleurstelling aandrijven, “Wat heb je hier nu aan? Gewoon de sterkste aanval kiezen en toekijken, aanval kiezen toekijken…enz.” Dat dacht ik op dat moment, en kort gezegd vond ik het spel gewoon saai. Maar goed, dat nam niet weg dat ik ook een Game-Boy wou. Dus rap met men pa naar de winkel om hem te kopen, maar zoals het cliché het wil, was hij natuurlijk nergens te vinden. Tot men oog viel op het reclamebord waarop de nieuwe gameboy stond afgebeeld. De zogenaamde Gameboy Advance SP. Die moest ik gewoon hebben, en bijgevolg kocht ik hem, samen met Super Mario Bros 3. Dit was dus mijn eerste échte game en die heb ik kapot gespeeld.

Na een aantal andere games (op de GBA SP) stond ik opnieuw in de winkel, weer met het doel een game te mogen toevoegen aan mijn collectie. Maar veel interessants stond er niet, dat was het moment dat ik begon te twijfelen of ik dat doosje met die grote oranje pokémon niet zou nemen.

Ik hakte de knoop door en kocht hem dan uiteindelijk, net zoals alle andere games begon ik met (ik weet het, niemand anders doet het) de handleiding te lezen. Daarna propte ik de game in mijn gameboy en begon met spelen. Waren het uren dagen of jaren? Het was alleszins lang voordat ik mijn aandacht van dat kleine schermpje afzette. In één klap vergat ik gewoon alles…

Dit artikel delen

Over de auteur