1. Nintendo bedankt!

Nintendo bedankt!

Ik moet zeggen toen de Wii voor het eerst uitkwam had ik zo mijn twijfels. Toch kocht ik deze op de release omdat ik niet nog eens Nintendo games wou missen. Ik heb namelijk tot mijn spijt nooit een gamecube gekocht, terwijl er wel vette games op kwamen. Tegenwoordig is de Wii echt dé console voor bij iedereen thuis dit vat een gedeelte van mijn bedankje aan Nintendo samen.

Doordat de Wii dé console is voor iedereen ben ik blij. Gamen op de Wii is hip, vet en heel cool! Gamen word potverdomme geaccepteerd een realiteit waar ik nogsteeds moeite mee heb te bevatten. Sinds dat ik veel games speelde werd ik tenslotte voor nerd en anti-sociaal uitgemaakt. Puur omdat ik spellen als Command and Conquer en Warcraft speelde.

Natuurlijk spelen de 'nieuwe generatie gamers' dit soort genre spelen niet. Dat is in mijn ogen helemaal niet erg het soort spel vind je leuk of helemaal niet! Dat is namelijk de reden dat er zoveel games zijn, iedereen heeft tenslotte een andere smaak (hoe slecht die smaak soms kan zijn).

Maar toch komt die smaak bij bijvoorbeeld de Wii voor iedereen in de buurt. Iedereen valt wel te strikken voor een potje Super Smash Bros. Brawl of Mario Kart. Zo had ik laatst twee dames over de vloer die gewoon gezellig mee durfte te doen met Super Smash Bros. Brawl . Zoiets heb ik in me leven eigenlijk nog niet vaak meegemaakt. Het lijkt wel alsof gamen word geaccepteerd.

In mijn ogen is het niet zo zeer dat gamen word geaccepteerd maar dat gamen zich juist meer op de samenleving afstemt. Voornamelijk worden games gemaakt voor de wat 'echte gamer'. Tegenwoordig komt er veel meer (volgens de gamers genaamd 'meuk' of 'casual games') andere soorten games. De nieuwe vormen van games zijn echter niet totaal nieuw te noemen, met bijvoorbeeld Sims kreeg men ookal veel mensen aan het gamen. Terwijl deze dat normaal nooit deden, tijden veranderen dus gamen ook!

Bij deze Nintendo bedankt dat je een console op de markt bracht die een grote rol speelt in het veranderen van de gameindustrie. Men had gelijkt toen men de Wii de 'revolution' noemde, de revolutie op gamesgebied is begonnen. Ik hoop alleen dat men de interesse van de 'casual gamers' weet te behouden, hopelijk is het meer dan alleen hype!

Dit artikel delen

Over de auteur