1. Genialiteit

Genialiteit

Vandaag werd mij gevraagd waarom ik mijn muzieksmaak zo vet vond. Ik heb geantwoord met het volgende:

Voor mij is muziek niet zomaar iets, niet zomaar iets wat je over de radio hoort. Niet leuke melodietjes, maar een goede tekst. De muziek die ik luister is kunst. Kunst die gelijk staat met tranen en gedachten.

Inderdaad, het klonk een beetje gay, maar de meisjes vonden het wel 'schattig' :').

Muziek is voor mij bijna het belangrijkste in mijn leven. Zo'n vier jaar geleden luisterde ik voornamelijk SkyRadio (:')) en Radio 538, alleen ben ik constant meer op internet gaan zoeken naar 'rock-artiesten'. Al gauw kwam ik met Yellowcard en Blink 182. Later ging ik steeds meer de kant op van indie-rock.

In mijn zoektocht ben ik veel artiesten tegen gekomen. Plus 44 is een band die ik zeker even wil noemen. Hun nummer 'No It Isn't' vind ik een geweldig nummer qua tekst. Het is niet zo heel diepgaand als dat ik nu vaak nummers luister, maar 'Let's slit our wrist and burn down something beautiful' is voor mij persoonlijk heel erg pakkend. En ook andere zinnen uit dat nummer lijken wel voor mij geschreven.

Nu luister ik vooral Radiohead en Muse, alhoewel ik nu wel steeds meer de kant op ga van de Klaxons, MGMT en Foals.

Hieronder wat nummers die ik goed vind.

Radiohead - Nude

Muse - Hoodoo

Smashing Pumpkins - Mayonaise

MGMT - Kids

Plus 44 - No It Isn't

White Lies - Unfinished Business

Muse - Shine

Radiohead - Jigsaw Falling Into Place

Radiohead - Street Spirit (Fade Out)

En natuurlijk heb ik heel veel nummers niet toegevoegd (bijna alle nummers van Radiohead, Muse, MGMT, Hives, Killers, White Lies, iLiKETRAiNS, Tenacious D (blijft geniaal), Klaxons, Foals, Smashing Pumpkins etc.)

Dit artikel delen

Over de auteur