1. Een wesp, een zwarte ridder en een Japanse PVC plastic meisje.

Een wesp, een zwarte ridder en een Japanse PVC plastic meisje.

Vandaag was het zo ver. Ik had afgesproken met een vriend om vandaag The Dark Knight te kijken bij Pathe Arena. Mijn vriend was helemaal psyched up en we praten de laatste tijd veel over Batman, over hoe geweldig hij nou weer niet is.

Ik zat te wachten op de trein in treinstation Naarden Bussum richting Schiphol. Ik werd toen in mijn voet geprikt door een wesp. Meteen ging ik mijn voet schudden en de verdomde wesp dood stampen. De man naast me bij het bankje had ik volgens mij bang gemaakt. Hehehe. Gelukkig dat ik niet allergisch ervoor was, want anders kon ik niet tevreden sterven. Ik ga nooit sterven voor ik The Dark Knight heb gezien!

Het was surprisingly druk bij Pathe Arena. Ik zou denken dat de meeste mensen naar het strand gingen, het was tenslotte warm, maar dat was dus niet zo. Het was lang in de rij staan. En daarna nog eens in de rij staan om naar de zaal te gaan. Het duurde onnodig lang omdat je een identiteitsbewijs moet vertonen. Zo eng is The Dark Knight nou ook weer niet. 13 jaar en ouder is een veel meer gepaste leeftijd voor The Dark Knight.

Voordat de film begon was er ook trailer van Watchmen. Ik heb er geen goede hoop op. De Graphic Novel was echt geweldig geschreven, maar het is simpelweg niet perfect te vertalen naar het witte doek. Het zal dan misschien een goede film worden, maar ik denk zelf dat het gewoon een slechte WATCHMEN film gaat worden. Alan Moore heeft er terecht nu al geen goede hoop op de verfilming. Hij wilt nu al niet dat zijn naam geassocieerd gaat worden.

The Joker stal wat mij betreft de spotlight. Heath Ledger heeft een geweldige Joker neergezet in de nieuwe film. The Joker in “The Killing Joke” en de meest gehate clown Ronald Mcdonnald zijn niks vergeleken met de nieuwe Joker. Men moet ook niet vergeten dat de acteurs van Harvey Dent en Batman goed geacteerd hadden. De actie scenes waren ook prachtig gedaan. Er werd goed gevochten en natuurlijk was er een vette vehicle chase. Je doet The Dark Knight veel eer als je de IMAX versie gaat kijken, want die heeft supreme beeld kwaliteit (Actiescenes zien er nog beter uit!) en dat voor maar enkele eurotjes meer.

Over The Killing Joke gesproken, er is een Hardcover ervan uit die je voor ongeveer 15 euro kan kopen. Het is zeker de moeite waard om het te lezen. Net als Watchmen is The Killing Joke door Alan Moore geschreven.

Thuis wachtte er nog wat leuks op mij. Een pakje met nerd stuf. Waar ik het meest op had gewacht was natuurlijk mijn Shuraki Trinity Liu Mei Feng. Je kan haar uitkleden totdat ze alleen in haar ondergoed zit, maar ik wou niks breken dus ik heb ik dat maar niet gedaan. Mijn ouders zullen vast niet zo blij zijn. Ze zijn al niet zo blij over mijn hoeveelheid Transformers.

Misschien dat ik later wat meer foto's van haar bij pleur. Geen zin om nu nog foto's te nemen.

Dit artikel delen

Over de auteur