1. Geloof en God, waarom geloven?

Geloof en God, waarom geloven?

Tegenwoordig is geloof een hot item. Niet dat veel mensen gaan geloven, maar omdat het zo veel in het nieuws is. Maar toch merk ik dat veel mensen niet echt goed geïnformeerd zijn of goed nadenken over dit onderwerp. Als gelovige heb ik een bepaald patroon ontdekt als ik in discussie ben met iemand die niet in God gelooft(ongelovige, maar dat klinkt zo negatief).

Wat mij opvalt is dat deze mensen vaak met dezelfde vragen en opmerkingen komen als het op geloof aankomt. De volgende vragen krijg je standaard bij elke discussie.

-Waarom is er zoveel ellende op de wereld als God bestaat? En waarom grijpt hij niet in?

-Waarom zou je in een boek geloven dat door iedereen geschreven kan zijn?

Over de eerste vraag, en dat is hoe het zover heeft kunnen komen, oorlogen, armoede en terrorisme. Toen God de mens heeft geschapen heeft hij ervoor gekozen om de mens hersenen en een ziel te geven. Hierdoor kan een mens zelf beslissingen nemen. God wilde geen robots maken, maar mensen van vlees en bloed en het belangrijkste is dat ze zelf kunnen nadenken over goed en fout. En hun handelingen kunnen anderen schade toebrengen, maar dat is verder aan hen. Vanaf het moment dat Adam en Eva van de verboden boom aten( God gaf ze natuurlijk een keuze, je kan je aan mijn regels houden, of uit de hemel opzouten) ging de mensheid de fout in. Wat er nu in Afrika gebeurt kun je wel God de schuld van geven, maar we weten allemaal dat de Europese kolonialisten hieraan hebben meegewerkt.

Oorlogen en terrorisme zijn een ander probleem, maar ook dit heeft 9/10 keer, in feite, helemaal niks met geloof te maken. Het heeft meer te maken met geld en macht, en nou is geloof toevallig een heel sterk wapen om te gebruiken.

De andere vraag die ik al best vaak gehoord heb is waarom je zou geloven in een boek dat door iedereen geschreven zijn. Daar gaat het al fout, namelijk dat ze zeggen dat iedereen zo'n boek kan schrijven, want dat is niet zo.

Heb je überhaupt een keer de Bijbel, Tora of Koran gelezen? Nee? Dan hoef je hier verder niet over te praten.

Hiernaast komen mensen met de meest belachelijke ideeën over deze 3 boeken, en altijd van horen zeggen.

Ik probeer met deze weblog niemand te bekeren ofzo, maar ik probeer er wel voor te zorgen dat mensen wat logischer gaan nadenken. Je kunt niet in iets geloven wat zomaar uit de lucht is komen vallen. Je moet er bewijzen voor hebben. Lees voor de grap maar eens over de wonderen van de Koran. De voorspellingen die erin staan bijvoorbeeld, of de geheimen die nu pas door de wetenschap zijn ontdekt.

Link:

http://www.ontdekislam.nl/wonderen1.php

Dit artikel delen

Over de auteur