1. MC Groovz DANCE Craze

MC Groovz DANCE Craze

Mad Catz Interactive, zegt het je misschien wat? Het zijn namelijk de ontwikkelaars van randapparatuur voor je spelcomputer. Het is dan ook vreemd dat een ontwikkelaar, die eigenlijk meer gespecialiseerd is op het gebied hardware, begint aan het ontwikkelen van een spel.

Slimme zet van Mad Catz? Dat moeten we nog even afwachten totdat het spel is uitgebracht. Wel vind ik dat Mad Catz meteen goed uitpakt door met een dansspel te komen met bijgeleverde dansmat. Dat werkt als volgt: Je sluit de dansmat aan op je GameCube, je selecteert een spelmode en je zult zien dat er langzaam icoontjes in het beeld schuiven of oplichten. Bijvoorbeeld een pijltje dat rood kleurt en naar links wijst. Niet geheel onbewust zet je je voet neer op het linkerpijltje op de dansmat. Al snel komt het tweede pijltje in beeld, en het derde, en het vierde, en het vijfde. En dat in een steeds sneller tempo op een steeds sneller ritme. Totdat je tot de illusie bent gekomen dat je eigenlijk aan het dansen bent.

Om te dansen heb je natuurlijk muziek nodig, en met de onderstaande muzieklijst zal dat wel goed zitten:

"Machine Gun" - The Commodores

"Boogie Wonderland" - Earth, Wind & Fire

"Best of My Love" - The Emotions

"Intuition" - Jewel

"Shake Your Groove Thing" - Peaches and Herb

"Lady Marmalade" - LaBelle featuring Patti LaBelle

"That's The Way (I Like It)" - KC And The Sunshine Band

"Parents Just Don't Understand" - DJ Jazzy Jeff & the Fresh Prince

"Irresistable (Hex Hector Club Mix)" - Jessica Simpson

"Makin It" - David Naughton

"Freaks Come out At Night" - Whodini

"Turn Me On" - Kevin Lyttle

"Osining" - Mike Doughty

"Walking On Sunshine" - Jump 5

"Out Of Sight" - Call Me Alice

"Sweet Love" - Kaskade

"Love and Music" (Joshua lz Remix) - Rithma

"Soundtrack to the Soul" (Big City Dub) - Kaskade

"Rainfall" (Kaskade Remix) - J Boogie's Dubtronic Science

"Come On" - Miguel Migs

"Natural" (Halo & Andre Harris Mix) - Afro Mystik

"It's You, It's Me" (Jason Hodges Mix) - Kaskade

"Meditation to the Groove" Johnny Fiasco Mix - Kaskade

"Rhythm Is" (Marque Wyatt Mix) - Afro Mystik

"Freak" (dizzy Remix) - Ming+FS

Ook bevat MC Groovz Dance Craze de volgende spelmodi:

Just DANCE

DANCE Together

DANCE FaceOff

DANCE Workout

Just DANCE is eigenlijk wat ik hierboven heb beschreven; het op muziek uitvoeren van bewegingen op je dansmat. DANCE Together is in principe hetzelfde, alleen werk je hier coöperatief samen met een vriend of vriendin. Je sluit twee dansmatjes aan en het feest kan beginnen. Bij jou en je medespeler zullen verschillende pijltjes in beeld verschijnen en dan is het zaak om geconcentreerd te blijven en vooral niet op je medespeler te letten.

In DANCE FaceOff neem je het juist op tegen elkaar. Dezelfde symbolen zullen in beeld verschijnen en degene die het meest accuraat is en de minste fouten maakt, heeft gewonnen.

DANCE Workout is dan weer iets heel anders en heeft wat minder met het muziekaspect te maken. Het is een soort fitness modus, waarbij je op het ritme van de muziek snelle danspassen maakt, waarbij al snel het zweet uitbreekt. Op het scherm zie je hoe je calorieën worden bijgehouden met de caloriemeter, terwijl de moeilijkheidsgraad steeds verder omhoog gaat. Dit lijkt ons vooralsnog een leuk alternatief voor als je alle andere modi al hebt doorgespeeld.

Je kunt het spel ook nog met je GameCube controller spelen, hebben we vernomen. Dit is echter eigenlijk niet de bedoeling en daar koop je het spel natuurlijk ook niet voor. Het is misschien handig als je dansmat een keer kapot is, maar dan is de dansmat ook nog los verkrijgbaar.

Het lijkt erop dat na Donkey Konga GameCube bezitters opnieuw kunnen uitkijken naar een swingend muziekspel. Het zal dan waarschijnlijk ook de groep bereiken die Nintendo al vaker heeft geprobeerd te bereiken, de mensen die af en toe een spelletje spelen voor de lol. Dan is dit spel natuurlijk een optie. We moeten alleen nog maar wachten totdat we weten of het daadwerkelijk zo goed zal uitpakken, zoals hierboven is beschreven. Tot die tijd is een leuk alternatief als Donkey Konga misschien iets waarmee je je muzieklust kan stillen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • ach ja, als je in een zatte bui bent met vrienden is het wel grappig

  • - edit - Doe jij maar even rustig

  • niet echt orgineel maar wel blij dat de cube eindelijk zo'n game krijgt :)

  • lol, lijkt me grappig

  • Hehe, ik vind dit soort spellen altijd erg leuk om te zien/spelen. Meenemen naar de volgende crew-meeting :D

  • De DDR versie is leuker ^^

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren