1. De soap die Kameo heet

De soap die Kameo heet

Vandaag werd bekend dat Kameo: Elements of Power voor de zoveelste keer is uitgesteld. Deze keer moeten we het doen met een onbekende datum. Dat zette ons toch ernstig aan het denken. Het begint meer en meer op een soap te lijken en tot nu toe hebben Xbox bezitters maar bar weinig van Rare kunnen genieten, terwijl de E3 ons nog hoop bracht. Zowel Conker als Kameo vielen bij ons in de smaak, en we waren ook verbaasd om te horen dat deze spellen pas in het eerste kwartaal van 2005 uit zouden komen. Later werd bekend dat Kameo in januari uit zal komen, maar nu zal ook die datum niet gehaald worden. Tijd dus om even op een rijtje te zetten wat er zo’n beetje allemaal met het spel is gebeurd.

Deze vlucht door de tijd begint in 2001. In dit jaar kwam de GameCube op de markt en werd met de lancering al meteen duidelijk dat Kameo één van de titels voor die console zou gaan worden. Op de E3 van 2001 was het spel voor het eerst speelbaar, wat leidde tot blijdschap bij de Nintendo fans. Het paste perfect op dat platform, met kleurrijke beelden en een schattig elfje als hoofdkarakter. Toen werd nog verwacht dat het spel eind 2001 in de winkels zou gaan liggen.

Daarna werd het erg stil rondom het spel. Het spel haalde het eind van 2001 niet en werd een beetje vergeten. Er was namelijk in die tijd meer aandacht voor Star Fox Adventures en de geruchten dat Microsoft Rare over zou nemen. Deze geruchten werden sterker en sterker en op 24 september 2002 ging er een dikke streep door de samenwerking tussen Rare en Nintendo. Het laatste spel van Rare op de GameCube was Star Fox Adventures en Kameo werd als Xbox titel gepresenteerd.

De oude 'look'

We vervolgen onze reis door de tijd en komen uit op de E3 van 2003. Nadat het spel in 2002 op de beurs afwezig was, schitterde hij nu op de Xbox stand. Alhoewel, schitteren? Het grootste kritiekpunt op Kameo was dat het in twee jaar weinig was veranderd. Wel was het spel nog steeds erg vermakelijk, maar de stempel van een triple-A titel was inmiddels vervaagd. Een ander kritiekpunt was dat het er allemaal nogal kiddy uit zag. Iets wat volgens de fans niet bij de Xbox past.

Ook in 2003 wist Kameo niet uit te komen, waarna er geruchten kwamen dat het spel geannuleerd zou worden. Gelukkig voor de Rare fans kwam er eind april 2004 weer een teken van leven. We maakten toen kennis met een vernieuwde Kameo, waarbij het elfje er wat volwassener uitzag. Haar vleugels waren gehavend en haar hele uiterlijk beeldde girl-power uit. Vervolgens kwam de E3 2004, waar het spel opnieuw speelbaar was.

De nieuwe 'look'

Gelukkig wist Rare deze keer wel te overtuigen. Het gehele vechtsysteem was op de schop genomen, waardoor het spel beter speelbaar was. Daarnaast wist de nieuwe look ons in grote mate te overtuigen en was het daarmee één van de betere spellen op de Xbox stand. Kortom, niets stond een nieuwe vertraging meer in de weg.

Helaas zal het spel nu ook januari 2005 niet gaan halen. Volgens Rare komt dit omdat zij nog een aantal vernieuwingen willen aanbrengen. Een reden die wij niet kunnen begrijpen. Het spel is in elk geval vanaf 2001 in ontwikkeling, wat neer komt op dik vier jaar en dan willen ze op het laatst nog een paar vernieuwingen aanbrengen? We vragen ons af hoe lang deze soap nog gaat duren.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Van mij mogen de Cube gamers nu wel stiekem een beetje in hun vuistje lachen :)

 • Ikmkijk er na uit!

 • Toch wel respect voor je dat je zo snel een net artikel hebt kunnen schrijven. Of was dit nieuws gisteren al bekend?

 • jammer weer :(

 • mwa, laat die cuber's dan maar in hun vuistje lachen.

  Dan hebben xboxers een coole game te spelen ;-)

  misschien niet nu, maar wel als hij af is en echt af is….

 • Heb het gisteravond om 22 uur vernomen, dus had er een dikke 2 uur voor :)

 • En dan te bedenken dat mensen zitten te zeiken over HL2 die een jaar en een paar maand later verschijnt dan in eerste instantie werd gezegd :S maar ja uitstellen hoort er tegenwoordig gewoon bij :D

 • Jammer, dat het uitgesteld wordt, want ik heb het al eerder gezegd en ik zeg het nu weer: Kameo gaat echt voor een verassing zorgen…

 • De oude look ziet er niet uit…. is dat N64 graphics of gamecube graphics?? :S

 • Ook gewoon xbox :) Jammer, Ik had Rare hoog zitten, maar dat wordt wel steeds minder.

 • Geef ze de tijd om te acclimatiseren… Op de N64 brachten ze enkel topgames uit, dat is heus niet in één keer over hoor. Maar het duurt gewoon ff, de Xbox is een ander systeem, etc. Rareware komt er nog wel.

 • Ze hadden gewoon bij Nintendo moeten blijven, dan weet ik zeker dat ze al enkele toppers eruit hadden geperst. Maar ja, dat zeg ik als Nintendo-fan. :)

 • idd dat zou ook nog kunnen

 • zolang het spel er beter van wordt hoor je me niet klagen

 • op de n64 duurde het ook altijd eeuwen voordat de rare games eindelijk in de winkel lagen… maar als het zover was, had je wel meteen een topgame in handen :)

 • Toen t pas bekend was dat rare opgerot was bij nintendo snapte ik er weinig van, maar nu…dit fucking spel is al jaren bekend echt triest dit, ik geef nintendo nu wel groot gelijk.

  Star fox was nou ook niet bepaald een topgame te noemen, van die nieuwe conker enzo weet ik niks vanaf dus ik weet niet precies hoe erg ze achteruit zijn gegaan>_<'

 • Waarom zouden de cubers in hun vuistje moeten lachen :S. Ik ben een cuber en ik doe alles behalve in mijn vuistje lachen. Voor deze titel wil elke cube-bezitter wel een Xbox hebben, zo ook ik. Wat dan wel weer handig is, is dat ik nog even kan wachten met het aanschaffen van een Xbox. Heb nu toch nog geen geld :P.

 • Waarom zouden de cubers in hun vuistje moeten lachen Omdat Rare werkelijk nog NIETS gepresteerd heeft op de Xbox :D Ghoulies was niet meer dan 'wel leuk' en de rest wordt eeuwig uitgesteld.

 • haha lekker voor rareware ik hoop dat het bankroet gaan dan zou ik erg blij zijn. Maar rareware kennende ( de oude rare were wel te verstaan) komt totaal onverwachts met een super geliktte game PD2????

 • Game interesseert me toch geen ene flikker, Rare mag van mij oprotten :7

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren