1. Een boterham met kaas.

Een boterham met kaas.

Vandaag de dag is het milieu hot en dan bedoel ik echt hot. Pak er maar eens een krant bij en er staat wel iets in over het milieu. Het jammere is dat mensen bezig zijn je bang te maken en dat ze alles wat maar heel klein beetje milieuonvriendelijk is erbij pakken om het nog duidelijker te maken én daar kan ik niet zo goed over. Ik begrijp best dat de poolkap smelt en het water stijgt en dat over een paar jaar Friesland of beter gezegd heel Nederland onder water staat. Waarom maken ze er dan zo'n heisa van? Als iemand het weet dan wil ik het graag weten.

Het milieu is niet het enigste wat hot is, gezond leven is ook hot. Nou en daar kan ik me best invinden als iemand die daar waarde aan hecht. Er zijn ook keerzijdes zoals: dat een bruine boterham met kaas niet gezond meer is omdat het te veel vet bevat. Moeten we dan de hele dag pasta eten om koolhydraten binnen te krijgen daar hebben we denk ik ook niet zoveel zin in. Want een bruine boterham met kaas heeft veel energie om de dag doortekomen. Maar waarschijnelijk is dat niet belangrijk.

Maar waar ik nu heen wil is dat er in de Xbox 360 een bepaalde stof/techniek inzit die schadelijk kan zijn voor het milieu. En nou vraag je jezelf af waar zag of las je dat dan? Nou dat zag ik tijdens het programma Editie NL van RTL. Kijk je daar na? Ja daar kijk ik soms na. Maar dat is niet het enigste wat schadelijk is door die stof, want andere huishoudelijke aparaten kunnen ook schadelijk zijn. Wat moeten we dan doen? Moeten we maar niks meer gaan doen en niet meer autorijden, niet meer eten of (wat voor ons belangrijk is) gamen? Misschien is het overdreven maar zomteen vinden ze op fietsen ook wel weer wat om te zeuren. Ik denk dan bij mezelf altijd: 'waarom zitten jullie zo te zeuren, jullie hebben je zelf er ook mee.'

Iedereen kent het verhaal wel van "onze" amerikaan met zijn PlayStation 3 en als je dat niet kent dan leef je in de vorige eeuw. Toch ben ik zo aardig om het even uitteleggen. Vorig jaar was er een amerikaan die zijn PS3 had opgestuurd naar Sony om hem te laten repareren omdat er zoveel stof opzat en inzat. Sony wou dat niet omdat het waarschijnelijk de schuld was van de amerikaan en van het één kwam het ander én uiteindelijk hebben ze hem gerepareerd. Zo nu ben ben je weer bijgepraat. Wat mij is opgevallen dat de PS3 inderdaad veel stof trekt al heb ik hem vlakbij het raam staan en op een open plek. Misschien is dat wel een probleem van de PS3 maar als dat zo is dan is het niet leuk voor een astma pastient. Hebben mensen alweer eenr reden om te zeuren over gezondheid bij het gamen. Of dat de Wii kakkerlakken aantrekt is ook zoiets, al is dat niet gebeurd bij mij.

Ach ja ik heb ook weer even een klaagzang gezongen en hoop dat je het met me eens bent zoniet dan is dat jouw mening. Toch ben ik benieuwd wat jullie hier van denken. En misschien denken jullie nu wel dat ik negatief ben of een zeikstraal ben of misschien wel een bijdehand (***) puber die slecht in het leven staat. Van mij mag je dat denken maar ik hoop dat je hier wat inziet en heel, héél misschien ben je het wel met me eens.

Dit artikel delen

Over de auteur