1. Wat nu?

Wat nu?

Qua ondersteuning van andere ontwikkelaars heeft Nintendo het een beetje moeilijk de laatste tijd. Is er nog wel genoeg exclusiviteit op de GameCube? Het is wel minder ja, maar gelukkig zijn er altijd nog ontwikkelaars die niet het vertrouwen opzeggen en gewoon doorgaan met het ontwikkelen voor

Nintendo's GameCube. En hier komen soms nog heel mooie creaties uit voort.

Laten we beginnen met Namco, dat nog dit jaar het indrukwekkende Tales of Symphonia naar Europa brengt. De recensies die tot nu toe over deze RPG verschenen zijn flink positief. Verder brengt datzelfde Namco ook Baten Kaitos naar de GameCube, dat met een beetje geluk ook nog dit jaar zal verschijnen.

Dan is er nog Capcom, die een hele lijst vol met GameCube-spellen klaar heeft staan. Zo zullen Viewtiful Joe 2 en Killer 7 dit en komend jaar nog moeten verschijnen. Beide spellen zijn overigens ook aangekondigd voor de PlayStation 2, maar zullen naar verwachting toch eerst op de GameCube verschijnen. Net als Resident Evil 4; hoewel dit

horrorspel multiplatform wordt, kunnen we het nog steeds als indrukwekkend beschouwen.

Mad Catz Interactive kondigde onlangs zijn eerste spel aan, exclusief voor de GameCube, onder de naam MC Groovz DANCE Craze. In onze impressie zul je meer te weten komen over dit interactieve spel.

Nintendo zelf zal volgend jaar nog flink wat spellen uitbrengen, waaronder Zelda: Four Swords Plus, dat met wel vier spelers tegelijk kan worden gespeeld. Ook het vernieuwde Mario Power Tennis en Donkey Konga: Jungle Beat zullen begin volgend jaar verschijnen. Het schietspel Geist wilden we jullie ook niet onthouden, want dat ziet er iedere keer weer beter uit.

Verder liggen nog op stapel: Star Fox: Assault, Advance Wars: Under Fire, Metroid Prime 2, Paper Mario 2 en Odama, die waarschijnlijk ook begin 2005 in de winkels liggen. Vooral het opvallende flipperspel Odama ziet er vooralsnog veelbelovend uit. En als we met z'n allen nog even hopen, zullen we met een

beetje geluk ook nog met de nieuwe 'realistische' Zelda aan de slag kunnen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • tja, ik denk gewoon dat er te weinig cubes verkocht zijn, waardoor ze toch eerder kiezen voor een multi-game. Zodat er flink wat van wordt verkocht voor de ps2 en xbox. En dan een klein xtraatje van wat het spel opbrengt door de cube.

 • Geist gebruikt een physics engine, daarom heeft die mijn aandacht getrokken :D.

 • Ehm, beetje simpele feature naar mijn mening. Gewoon even noemen wat er nog aankomt de komende maanden, das wel erg simpel. 337 woorden waarvan de helft gametitels, een stukje inleiding, en verder niks boeiends.  Aldus vind ik.

 • hier is een idee…  lees het dan niet.

 • Hoe weet ik nou van iets voordat ik het lees of het wat is? -_-'

 • Gamecube heeft een eigen stijl van games die best aantrekkelijk is :)

 • Btje eehh vaag artikel

  En waarom zou je t niet lezen dan aii, die titel zegt wel lekker veel 'wat nu':p

 • Baten Kaitos blijft tegen te vallen, 6, 7, 8 van EDGE.

 • Hoe ik het zie is gewoon als een (gedeeltelijk dus incomplete) lijst met de exclusieve games voor de Cube de komende maanden, met wat gebrabbel eromheen. Met de titel 'Wat nu?' had ik gewoon wat meer verwacht,

 • Lekkere games ja :)

 • Het is een analyse, en dan gaan we in op wat er nog voor exclusiefs voor de GameCube zal verschijnen. Dit vanwege de aankondiging van Resident Evil 4 voor de PlayStation 2.  'Wat nu?' staat voor, Wat nu? Nadat Resident Evil 4 is aangekondigd voor de PlayStation 2.

 • mja als dat het idee van de titel was geef ik de gasten volkomen gelijk want dat haal ik er ook niet uit.  mss moet je nog ff nakijken wat het idee van een inleiding is dan :-)

 • 'Qua ondersteuning van andere ontwikkelaars heeft Nintendo het een beetje moeilijk de laatste tijd. Is er nog wel genoeg exclusiviteit op de GameCube? Het is wel minder ja, maar gelukkig zijn er altijd nog ontwikkelaars die niet het vertrouwen opzeggen en gewoon doorgaan met het ontwikkelen voor

  Nintendo's GameCube. En hier komen soms nog heel mooie creaties uit voort.'  Hier staat waar ik het over ga hebben, over de mooie exclusieve spellen die nog moeten komen. ;)

 • maar niet dat RE4 voor de ps2 is aangekondigt en je zegt net dat de titel zo gelezen moet worden :-)  maar ja niet echt boeiend dus.

 • die games die er staan zijn toch mooie titels, teminste ligt er natuurlijk aan wat je intresse is en dan is er nog paper mario dat een hele goede game is gooit overal hoge ogen en dan krijgen we ook nog Fire Emblem op de cube.

  Al met al een mooi lijstje, maar het is zeker jammer dat sommige ontwikkelaars de cube laten vallen.

 • Ach, ik heb niets te klagen, er zijn genoeg games die ik wil hebben.  Maarre…Metroid Prime 2 en Paper Mario 2 liggen niet begin 2005 in de winkels hoor,die komen op 26 en 12 november al uit ;).

 • Zelda _O_ …….. bring it on!!!!

 • Wat een niets toevoegend artikel :/  De GC heeft best leuke exclusieve titels. Maar de genoemde non Nintendo exclusieve games wegen niet echt op tegen het aantal (multiplatform) games die niet op de GC verschijnen.

 • Daarom schrijf ik het ook over de exclusieve titels hé, en niet over de multiplatform ;).

 • By the way, die Zelda, 22 Mei 2005, ik geloof er geen snars van, maar als die geruchten kloppen zou het wel heel mooi zijn :D:D

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren