1. NK Mario Kart

NK Mario Kart

Ruim drie maanden nadat Mario Kart Double Dash!! op de Gamecube uitkwam is het tijd om te kijken wie de beste karter in Nederland is. Op zaterdag 21 februari werd het NK Mario Kart gehouden. Dit evenement vond plaats bij Coronel Kartcentrum in Huizen.

De plek

Om klokslag twaalf uur gingen de deuren open en alle deelnemers die ongeduldig in de kou stonden te wachten, stormden naar binnen. Bij binnenkomst kreeg je een Mario Kart t-shirt, consumptiebonnen, twee kart muntjes, een lot en ze kregen te horen in welke poule ze zaten. Toen iedereen binnen was werd er een kort introductie praatje gehouden en daarna kwam Tom Coronel zelf even aan het woord.

Voor de mensen die in de eerste ronde afvielen of de mensen die niet meededen aan het toernooi was ook nog genoeg te doen. Naast het gametoernooi was er ook een echt karttoernooi waar je gratis aan mee kon doen. Er was verder nog een soort lotto waar je ook leuke prijzen mee kon winnen. Bovendien kon je in een andere ruimte van het kartcentrum verschillende demo´s van games spelen, zoals Final Fantasy Crystal Chronicles, Beyond Good and Evil en Prince of Persia.

Het NK

Er waren in totaal 128 deelnemers. Deze werden onderverdeeld in acht poules van zestien deelnemers. Hier moest je nog met ze tweeën op één Cube. De eerste twee van elke poule gingen door, zodat de kwartfinales uit 64 deelnemers bestonden. Vanaf de kwartfinales werd de GameCube niet meer gedeeld. De kwartfinale bestond uit acht poules van acht deelnemers en ook hier gingen de beste twee deelnemers van de poule door, naar de halve finale, die dus uit zestien deelnemers bestond. De halve finale bracht ons vier finalisten die streden voor de eerste plek. De strijd vond plaats op Yoshi´s Circuit en hier werd in drie rondes uitgemaakt wie zich Nederlands Kampioen Mario Kart mocht noemen. Na drie rondes waar de schilpadschilden je om de oren vlogen, was dan bekend wie zich de eerste Nederlands Kampioen Mario Kart mocht noemen:

Winaars:

1. Bart Savelkouls - dikke digitale camera van Kodak

2. Joe van Burik - MP3-speler

3. Michael Jongerius - een mobiele telefoon

4. Martijn Rijker - GameCube spel naar keuze

Volgend jaar weer!

Het was zeker een geslaagd evenement wat Nintendo neerzette met het NK Mario Kart. Het was een goede locatie, er was veel te doen en alles was gewoon heel goed geregeld. Het enige nadeel aan het toernooi was dat er geen groot scherm was waarop de races te volgen waren voor de bezoekers, en dat je niet wist wie er elke ronde doorgingen en wie er aan het spelen waren. Op dit puntje na was het gewoon super en ik hoop dat er volgend jaar weer zo’n NK georganiseerd wordt door Nintendo.

Als je een paar foto's wilt bekijken, moet je hier even klikken.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Hmmmm, mooi :P

  Gefeliciteerd?

 • Is wel leuk als je zoiets wint.

 • dikke digitale camera van Kodak  camera met overgewicht? :)

 • Heh, Micheal Jongerius is een kennis van mij. Hij vertelde me dat de nummers 1-4 elkaar allemaal via een Mariokart (64) site kende, daar verbeterden ze elkaars baanrecords e.d. Zo te zien wordt je er daar dus wel goed van:)

 • Nou bij Microsoft win je een scooter, das wel ff wat beter dan zo'n cameraatje:P

 • scooter is voor losers ;)

 • Scooter is ownage. :) die scooter zag er btw best tof uit, als alleen dat xbox logo weg was zou ie echt tof zijn.  toch mooi dat nintendo weer met evenementen en toernooien bezig is.

 • Die scooter was zo kansloos. Winnaar heeft hem ook meteen verpatst :).  (was nog geen 16)

 • Hehe, Coronel Cartracing hé? Dat doet me denken aan m'n tweede perstripje van Codemasters voor DTM Race Driver. Dat was ook in Coronel Cartracing. Dat was wel leuk, ik ben met carten toen vierde geworden, terwijl er ook allemaal redacteurs van automagazines bij zaten die al wat ervaring hadden. En toen kwam ik als broekie ze voorbij scheuren :)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren