1. Kamperen

Kamperen

De meeste mensen zullen het wel eens gedaan hebben: kamperen. Op het eerste gezicht lijkt het onwijs leuk een veelbelovend. De één zal de hele dag lekker in de zon slapen in plaats van in het klas lokaal of in het kantoor, terwijl de ander de meest ruige sporten en activiteiten zal gaan beleven ergens in de middle of nowhere. Ook ik ga altijd kamperen, ergens in Italië of Frankrijk. Dit gaat echter gepaard met een hoop minder leuke gebeurtenissen, zo ook dit jaar.

Het inpakken gaat bij mij meestal redelijk vlekkeloos, totdat ik de tas op de camping weer uitpak en ik me bedenk dat ik de helft vergeten ben, maar dat even terzijde. Dus laten we maar beginnen met de reis. Voordat we de auto instappen moet er bepaald worden wie er in het midden moet zitten. Mijn zusje heeft hoofdpijn (kuch) en mijn stiefbroer is wagenziek en moet daarom aan het raam zitten. (kuch-bullshit-kuch) en dan blijft er nog maar één persoon over en die luistert naar de naam Florian. Dan volgt de reis zelf, een regelrechte hel: ongeveer veertien te lange uren met drie te dikke personen op een te kleine achterbank met te weinig beenruimte en te weinig te doen. Maarja, aan alles komt een eind, en dus ook aan die te lange reis met te weinig pauzes en te volle blazen en te weinig voedsel.

Eenmaal aangekomen op de camping blijkt de plaats die we gereserveerd hebben te ver van de receptie, te ver van het zwembad, te ver van het toiletgebouw en te klein te zijn. Maar ach, wij zijn echte optimisten en spreken elkaar moed in door te zeggen dat die verre afstanden weer goed zijn voor ons omdat we dan tenminste nog iets van lichaamsbeweging hebben in deze periode van slapen, rust, luiheid en niks doen.

Dan het uitpakken en het opzetten van de tenten. Het klinkt simpel; doe de stokken in de juiste gaatjes en sla de haringen maar in de grond. Maar zo simpel als het klinkt, zo moeilijk is het om die tent in de praktijk op te zetten. WIE DE FUCK heeft die rotdingen echt uitgevonden? IK HOOP DAT IEMAND DIE GOZER EEN TENTSTOK ZO DIEP IN ZIJN DIKKE REET DOUWT DAT HIJ VERVOLGENS UIT ZIJN STROTTENHOOFD STEEKT OM ER VERVOLGENS ZIJN DARMEN MEE UIT TE FLOSSEN. sorry, ik liet me even gaan. Maar oké, een tent, wat een onmogelijk ding is dat toch. Vier van die priegelige tandenstokers die je aan elkaar moet klikken, vervolgens moet buigen en in die kleine rotgaatjes moet proppen totdat er uiteindelijk een koepel ontstaat waar je de vervolgens de binnententen in kunt hangen. Maar voordat het zover is heb je eerst uitgevonden:

- Dat er overbodige stukjes plastic in de zak zitten.

- Dat je de verkeerde stok in het verkeerde gaatje steekt

- Dat je weer de verkeerde stok in het verkeerde gaatje steekt

- Dat het de eerste keer toch goedzat

- Dat je de haringen kwijt bent.

- Dat één van de stokjes onder de auto was gerold en je dus weer opnieuw kunt beginnen.

- Dat de binnentent geen ingang heeft

- Dat de binnentent wel een ingang heeft maar dat je de binnentent ondersteboven hebt gehangen.

- Dat die 'overbodige stukjes plastic' als eerste bevestigd moesten worden aan de tentstokken; dus begin maar weer opnieuw.

We zijn vervolgens vier uur, zestien minuten, drieëndertig seconden, vijf scheldkannonades, zevenendertig vervloekingen en zestien pogingen verder, maar de tent staat!

To be continued...

Dit artikel delen

Over de auteur