1. Men of Valor verdieping

Men of Valor verdieping

Het stikt de laatste tijd van de schietspellen met Vietnam in de hoofdrol. Na Shellshock Nam ’67, Vietcong en Conflict: Vietnam, volgt nu Men of Valor. Laatstgenoemde komt de komende week in de winkels te liggen voor de PC en Xbox en belooft toch wel aardig wat goeds. Het spel neemt ons mee naar de jungles in het zuidoosten van Azië, Vietnam. Hier beleef je de meest realistische gebeurtenissen uit de welbekende oorlog nog een keer en werk je samen met teamgenoten om te overleven. Het spel probeert er realistisch uit te zien en een filmische ervaring op te leveren.

Om dit te bewerkstelligen draait het spel op een sterk veranderde Unreal Tournament engine. Voor de Xbox heeft de ontwikkelaar wel wat extra moeite moeten nemen, en het resultaat mag er dan ook zijn. De schaduwen zullen extra mooi zijn door een nieuwe functie in de engine en er is flink gesleuteld aan de kunstmatige intelligentie. Op de PC pakt men helemaal uit met bewegende vegetatie, verbeterde lichteffecten en geavanceerde watereffecten. Qua geluid zit het verder wel snor, mede dankzij de soundtrack van Inon Zur.

2015

De subkop hierboven staat niet voor het jaar waarin het spel zich afspeelt, maar voor de ontwikkelaar. 2015 (uitspreken als “Twenty Fifteen”) verdiende haar sporen met het maken van Medal of Honor: Allied Assault, maar begon met een uitbreidingspakket voor het schietspel Sin. Deze uitbreiding ligt in de winkels onder de naam Wages of Sin en werd beter beoordeeld dan het originele spel (dat vol zag met bugs). In de maand mei van 2000 werd gestart met de ontwikkeling van Medal of Honor: Allied Assault. Dit spel verscheen in 2002 en werd wereldwijd beschouwd als het beste schietspel sinds Half-Life.

2015 is nog maar een jonge ontwikkelaar. Het bedrijf werd in 1998 door Tom Kudirka opgericht en is te vinden in Tulsa, Oklahoma. Gek genoeg wil men niet zeggen waar de naam nou precies voor staat, maar er zit volgens de officiële website wél een verhaal achter. Helaas is er nog geen nieuwe titel bekend gemaakt, nu Men of Valor officieel bijna in de winkels ligt.

Het verhaal

Zoals je inmiddels begrepen hebt, is Men of Valor een First Person Shooter die zich afspeelt in Vietnam. De speler neemt de rol over van Dean Shepard, een jonge donkere soldaat die net na zijn schoolcarrière in het leger terecht komt. Op dat moment is het conflict in Vietnam net begonnen en Dean arriveert in 1965 in het land. Hij doet mee aan wat belangrijke acties en zijn daadkracht wordt opgemerkt door de hoge bazen van het Amerikaanse leger. Shepard werkt zich zo steeds verder omhoog en krijgt steeds gevaarlijkere missies te verduren.

Gekozen is voor een donkere soldaat om de strijd tussen wit en zwart ook toe te voegen aan het concept. Verder wordt gebruik gemaakt van echte, waargebeurde gebeurtenissen uit de oorlog. De makers geven echter wel aan dat ze geen realistische weergave van de oorlog wilden bieden omdat de oorlog vooral bestond uit af en toe vechten en vooral heel veel wachten. Dat zou uiteraard niet geschikt zijn voor een schietspel als Men of Valor. Morgen meer over deze titel.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Het spel heeft een aantal mooie punten, zoals de levelbouw en het water ziet er erg strak uit.

  • Heel vet spel……

  • Het sterkste punt vind ik de explosie FX :)

    Best wel oke dit spel voraal online snipen is bruut :D    Het houd me teminste bezig tot morgen dan komt eindelijk Halo 2 binnen :)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren