1. Round 1: FIGHT!

Round 1: FIGHT!

Afgelopen week stond voor mij in het teken van vechtspellen. Ik ben druk bezig geweest met een uitgebreid achtergrond artikel over Soul Calibur IV, die aankomende vrijdag verschijnt, maar daarnaast heb ik ook flink lopen knokken. Op kantoor vind ik in Youri en Jeffrey heerlijke sparringspartners, maar helaas hebben zij niet altijd de tijd die ik van ze eis.

Gisteren was ik bij Ubisoft om een tweede blik te werpen op het fantastische vermakelijke Pure, maar Ubisoft is daarnaast ook de Nederlandse uitgever van Soul Calibur IV. Daarom wordt die game daar lekker veel gespeeld. Want naast dat Ubisoft logischerwijs geld wil verdienen aan spellen, zitten er ook een aantal gamers op kantoor. Een daarvan was Joep, die in het kantoor werd gezien als de kampioen. Tijd om hem uit te dagen.

Soul Calibur IV komt namelijk het beste tot zijn recht als je een sterke tegenstander vindt en Joep was duidelijk ervaren. Met Raphael had hij een paar mooie tricks uit zijn kop geleerd en was hij vooral erg sterk in het scoren van een 'Ring Out'. Ik moest dus met Mitsurugi om hem heen draaien en hem geen kans te geven om mij uit de ring te dringen. Een half uur lang klonk er enthousiast gejoel op het Ubisoft kantoor en kwam Joep uiteindelijk met 6-4 in potjes als winnaar uit de bus. Voelde ik me een verliezer? Nee, de fantastische ervaring bracht genoeg voldoening.

Soul Calibur IV is niet het enige vechtspel waar ik me mee bezig hou. Vlak voor de E3 kwam Facebreaker van Electronic Arts op kantoor. Midden augustus gaan we daarmee aan de slag en zal Joey over zijn eerste ervaringen vertellen. Omdat ik zelf nog in de Soul Calibur-vibe zat, besloot ik Joey met mijn grote mond uit te dagen. En dat heb ik geweten. Elke keer sloeg hij me verrot, omdat hij sneller was in het rammen op de knoppen, met een vliegende controller tegen de muur als eindresultaat. Op dit moment lijkt Facebreaker een echte button-basher te worden die perfect is om zo nu en dan met vrienden te spelen, maar gaat het toch echt Soul Calibur IV zijn die me de aankomende maanden zoet houdt.

Deze week dus een achtergrond artikel van het spel, gevolgd door een recensie en videorecensie, waarna er op zondagavond een leuke verrassing op jullie ligt te wachten.

Dit artikel delen

Over de auteur