1. Gametalk : interview met...Jakfire

Gametalk : interview met...Jakfire

Welke games speel je zoal ?

Lastige vraag, dat zijn er meerdere, maar momenteel ben ik aardig weer Counter Strike: Source verslaafd en speel ik nu en dan World of Warcraft. Op het moment dat Soul Calibur IV in de schappen ligt ga ik me daar maar weer eens in vermengen. Of ik een fan ben van Soul Calibur ? Stiekem wel eigenlijk., ik speel de franchise al sinds Soul Calibur en Soul Blade want beide games zijn van twee generaties geleden. Soul Calibur II was echt het hoogtepunt van alle titels die tot nu toe zijn uitgekomen, want dat spel heb speel ik tot vandaag de dag nog steeds. Jammer genoeg was Soul Calibur III een lichte teleurstelling voor mij even als vele andere fans, en ik hoop dat het vierde deel wat de 31e uitkomkt hopelijk die oude wond weet te heelen, waar ik overigens wel vertrouwen in heb gezien wat we nu al allemaal weten van de game. deel wat de 31e uitkomkt hopelijk die oude wond weet te helen, waar ik overigens wel vertrouwen in heb gezien wat we nu al allemaal weten van de game.

En Counterstrike, ben je daar ook fan van ?

Tot mijn verbazing ben ik er pas fan van geworden sinds Counter Strike: Source, aangezien daarvoor er nog wel vele andere versies waren. Ik kreeg het spel samen met Half-Life 2 en sindsdien ben ik een erge fan van de serie. Een tijdje geleden besloot ik om maar weer eens aan de slag gegaan, en nu speel ik de game gemiddeld drie á vier uur per dag als ik tijd heb.

Misschien moet je er een videorecensie over maken ?

Helaas ben ik zoals sommigen van jullie weten momenteel gestopt met het maken van video-recensies. Als er eenmaal weer de tijd én animo is dan zal ik weer eens aan de slag gaan. Maar mijn video's kregen positieve kritiek.

Wat is je geheim ?

Ik denk dat het aan een compilatie van mijn montages en stem ligt, wat uiteraard bij iedere video-recensist anders is.

Hoe kwam je op het idee van Loading te maken ?

Destijds waren Davy, Martin, Roy en ik al bezig om via Skype zoal met elkaar te praten over bepaalde zaken zoals IG en etc. Daaruit ontstond uiteindelijk denk ik een ideetje over een podcast in een gesprek over video-recensies, aangezien Martin (Scandal), ook een video-recensist is.

Loading was een succes, waarom werd het stopgezet ?

Dat succes kun je misschien wel terugnemen. De eerste aflevering en ook de tweede waren succesvol met veel positieve feedback, maar de derde en vierde aflevering kregen zijn dat mensen weinig reacties en en bleek ook weinig interesse voor te zijn., maar daarvoor gingen we ook even afwachten of we PM's kregen van members om te bevestigen dat er wel animo voor was maar er gewoonweg niet werd gereageerd.

Hoe maakte je Loading ?

Het maken van Loading was een simpel proces, en het lag merendeel in de handen van Martin (Scandal). We zaten alle vier in een Skype gesprek, en Martin naam het gesprek op. Na de eerste aflevering deden we dit meestal in één keer, dus er zaten soms wel wat stiltes en foutjes in, maar het was tenslotte een podcast. Nadat het opgenomen was ging Martin de geluidjes en dergelijke erbij toevoegen. En voila.

Wat deed je op IG zoal na Loading ?

Wederom een aantal video-recensies maken, en hier en daar reageren op de frontpage en het forum. Na Loading nam mijn activiteit al af, en was het vaak één of twee video-recensies per maand.

Wat ben je nog van plan op IG ?

Lastige vraag, momenteel lees ik alleen het nieuws, check ik soms de memberrecensies en reageer ik, maar grotere ondernemingen zoals video-recensies helaas niet.

Hoelang zat je gemiddeld aan zo'n videorecensie ?

Totale tijd is twee uurtjes denk ik: kwartiertje om de tekst te schrijven, tien minuutjes om op te nemen, vijf minuutjes om beelden te zoeken/op te nemen, en dan een half uurtje á uurtje aan een montage (hing van de lengte van de recensie af en de relevantie van de beelden die ik wilde).

Soms wat korter, soms wat langer, maar binnen een dag had ik meestal wel een video of twee als ik dat graag wilde.

Wat vind je van Insidegamer ?

Een erg goede en overzichtelijke website. Ik ben er al sinds 2005 en sindsdien ben ik er eigenlijk niet meer weg te slaan. Of het nu alleen maar om het checken van het nieuws en video's is, of om zelf een video-recensie te maken.

Bedankt !

Mijn top 5 van 2008 (games die nu beschikbaar zijn):

1.

2. Grand Theft Auto 4

3. Battlefield Bad Company

4. Super Smash Bros. Brawl

5. Rock Band

Een definitieve nummer één kan ik jammer genoeg nog niet geven, want momenteel zijn er nog weinig games die mij écht bekoren als bijvoorbeeld een Halo 3 of Bioshock.

Mijn top 5 van 2008 (games die nog moeten uitkomen):

1. Mirror's Edge

2. Gears of War 2

3. Soul Calibur 4

4. Command & Conquer: Red Alert 3

5. Guitar Hero 4: World Tour

Volgende week : Mag

http://www.insidegamer.nl/members/28474/weblog/3179 De eerste aflevering van de Podcast Loading.

Dit artikel delen

Over de auteur

Vinto Hey, Welkom op mijn profiel, even voorstellen : Ik ben Maaike ik woon in Belgie en loop nog niet zo lang rond op deze wereldbol.