1. LMA Professional Manager 2005

LMA Professional Manager 2005

Vorige week hebben we Football Manager 2005 uitgebreid behandeld. Ook Codemasters brengt haar eigen voetbalmanager spel uit. Naast LMA Manager 2005 brengt de uitgever ook een PC versie uit die luistert naar de naam LMA Professional Manager 2005. Biedt LMA Professional Manager 2005 echter wel evenveel plezier als Football Manager 2005?

Football Manager 2005 staat bekend om de database en de ervaring die ontwikkelaar Sports Interactive heeft opgedaan. LMA Professional Manager 2005 biedt ook een redelijk grote database. De database met spelers is groter dan de Xbox en PlayStation 2 versies en je kunt erg veel spelers opzoeken over de hele wereld. De clubs zijn bijgewerkt tot de laatste zomervakantie en elk seizoen begint in de zomer waardoor je eventueel nog nieuwe aankopen kunt doen.

Realisme

Een belangrijk punt bij dit genre is het realisme. En helaas is dit niet altijd aanwezig bij LMA Professional Manager 2005. Toen ik met Feyenoord aan de slag ging, merkte ik vaak dat het in de aanval niet goed ging. Je haalt een slecht presterende middenvelder eruit en gooit er een derde spits bij. Je merkt meteen dat de aanval een stuk beter verloopt en de doelpunten volgen vaak binnen een paar minuten. Helaas wordt er door de 3D engine veel fouten gemaakt. Zo vallen er regelmatig eigen doelpunten vanwege grafische fouten. Ook schieten de spitsen vaak van ver weg, wel erg ver over het doel heen en dat terwijl ze recht op de keeper af hadden kunnen lopen.

Football Manager 2005 gebruikt een goede 2D engine en LMA Professional Manager 2005 zit “opgescheept” met een 3D engine. Opgescheept in de vorm van slechte graphics, matige bewegingen en een slecht publiek. Het spel kent ook een twee dimensionale weergave maar dat verandert niets aan het realisme. De interface van het spel is ook vrij simpel gehouden. Het voordeel hiervan is dat elke beginnende manager alles snel kan vinden. LMA Professional Manager 2005 is erg makkelijk in gebruik. Het nadeel is dat het er te simpel uitziet. Verwacht dus geen spetterende menu’s met veel animaties. Het geluid van het spel is vrij matig. Er zijn weinig geluidseffecten aanwezig en de effecten die in het spel zitten, stellen niets voor.

Sponsers en het stadion

LMA Professional Manager 2005 heeft enkele kleine extra’s om jouw club te beheren. Het grappige is dat Football Manager 2005 de sponsor en stadionverbouwingen eruit heeft gegooid terwijl LMA Professional Manager 2005 deze opties wel heeft. Helaas zijn deze extra onderdelen vrij mager en voegen ze bijna niets toe aan het spel. Football Manager 2005 kan online en met zestien spelers gespeeld worden. Bij LMA Professional Manager 2005 kun je met slechts één vriend extra spelen en zit er geen online ondersteuning bij. Je moet dus met twee man achter één computer zitten en dat werkt gewoon niet zo goed als de online functie van Football Manager 2005.

LMA Professional Manager 2005 heeft veel kritiekpunten en ten opzichte van Football Manager 2005 is het spel een stuk minder goed op diverse fronten. Toch heb ik me aardig vermaakt met LMA Professional Manager 2005. Het spel is simpel doch verslavend en je blijft maar doorspelen ondanks dat er fouten in het spel zitten. Dat komt vooral omdat de moeilijkheidsgraad van het spel niet al te hoog is en je niet meteen wordt afgestraft voor elke kleine fout die je maakt.

Conclusie en beoordeling

None

LMA Professional Manager 2005 kun je op dit moment goed vergelijken met Football Manager 2005. Football Manager 2005 is op vele vlakken een stuk beter. De technische kant van LMA Professional Manager 2005 is matig maar dat is vaak niet zo belangrijk bij dit soort spellen. Realisme is wel belangrijk. LMA Professional Manager 2005 is niet altijd realistisch maar kent wel zijn goede momenten. Toch heb ik me goed vermaakt met LMA Professional Manager 2005, vooral vanwege de simpelheid van het spel. Voor de beginnende voetbalmanagers is het spel leuk maar verwacht geen realisme zoals we dat kennen van Football Manager 2005. Mensen die al ervaring hebben met het genre kunnen beter voor Football Manager 2005 kiezen. Ben je compleet nieuw in het genre? Dan is LMA Professional Manager 2005 een goede titel om in te stappen.
7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Makkelijk in gebruik
  • Iets uitgebreider ten opzichte van de console versies
  • Minpunten
  • Technische kant is zwak
  • Realisme is soms ver te zoeken

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

  • … of gewoon helemaal niet, omdat je al hooked bent aan FM 2005 :P

  • Ja, precies..Liever CM 04-05

  • nee joh geen cm04/05, Football Manager 2005, k hep 'm

  • hey tevez/jorg'e jullie zijn ban kanidaten

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren