1. I love the smell

I love the smell

Wat is dat toch met verpakkingen? Waarom ruiken die dingen altijd zo goed? Ik bedoel, het komt toch allemaal uit een stinkende fabriek met stinkende machines die een gigantische stank produceren, o ja, en de werknemers rieken ook! In ieder geval, zo is het mochten we Greenpeace in ieder geval geloven. En dat doe ik niet, want mijn reukorgaan vertelt me dat mijn vers uitgepakte laptop wel lekker ruikt! Lekker industrieel! Net zoals een benzinestation. Mmmmm.

Aan de geur van mijn laptop zal ik nog jaren kunnen denken, het is zo heerlijk klinisch, zo nieuw, zo perfect. Dat in tegenstelling tot mijn geurherinnering aan de tijd dat ik mijn Gamecube uitpakte. Op het moment dat ik de paarse kubus uit de verpakking haalde kwam een hyacintenwalm me tegemoet, altijd leuk die frisse bloemen in huis. Het apparaat voelde al niet echt mannelijk aan, maar toen zakte mijn testosterongehalte helemaal tot onder het nulpunt. Het voelde aan alsof je GameCube door een stel elfjes in een sprookjesbos in elkaar was gezet en voordat de spelcomputer in een verpakking verdween nog een persoonlijk vluchtig zoentje van prinses Peach had gekregen. Een erg hoog liefje-doetje-gehalte zal voor mij altijd onderbewust aan de Gamecube hangen. Stinkende kutbloemen!

Nee, dit zijn geen GameCubes, maar hyacinten!

Zo'n stomme associatie heb ik ook met ijsthee. Sinds mijn achtste lust ik het niet meer. Reden hiervoor: vlak voordat ik van een schommel flikkerde en mijn enkelbanden scheurde had ik ijsthee gedronken. Ik krijg al pijn in mijn poten bij die stomme Lipton-reclame waarin wordt beweerd dat het spul 'LEKKER' is. Ja like duh, wat ga je anders in je reclame zeggen, 'NIET TE ZUIPEN BOCHT?'. Maar ik dwaal af.

Mijn punt is eigenlijk dat met elk stukje uitpakplastic ik weer die heerlijke geur kan opsnuiven die me zo goedgehumeurd stelt. Alsof de chemicaliën die uit het plastic vrijkomen me een tijdelijke trip bezorgen. Misschien is het zelfs wel schadelijk. Maar dat maakt me niets uit, het ruikt heerlijk. Ik hou van de geur van mijn laptop, wat al die Greenpeace-hippies me ook willen wijsmaken. En eigenlijk vinden zij zelf de geur van zware industrie ook heerlijk, waarom ga je anders met je vervuilende, verouderde boten zo actief de zee afschuimen om de nagenoeg uitgestorven walvis te beschermen. Ja, ik heb ze wel door! Waarschijnlijk drinken ze nog ijsthee ook, met een hyacintensmaakje! Poeh, ik ga even liggen, ik voel me licht in mijn kop.

Dit artikel delen

Over de auteur