1. Nieuwe informatie online functies DS

Nieuwe informatie online functies DS

De december editie van het bekende tijdschrift EDGE bevat nieuwe informatie omtrent de online functies van de Dual Screen. Zo onthuld het blad dat Nintendo op dit moment al bezig is met software om via de ingebouwde microfoon te praten met anderen. Het gaat hier dus om het zogenaamde ‘voice chatten’.

Het lijkt erop dat ‘gewoon’ internetten ook mogelijk word met de nieuwe handheld. Andere bedrijven werken namelijk al aan daadwerkelijke browsers. SquareEnix gaat iets verder op dat gebied, zij hebben al geprobeerd hun ‘PlayOnline’-service op de DS te krijgen. Als het bedrijf daar positief over is, zou het dus kunnen betekenen dat spellen als Final Fantasy met velen tegelijk online gespeeld kunnen worden.

Ontwikkelaar Bandai heeft het op dit moment al voor elkaar om een Dual Screen te laten communiceren met een pc. Dat lijkt misschien niet zo belangrijk maar het betekent wel dat je bestanden (muziek bijvoorbeeld) van je pc op de DS zou kunnen zetten.

Nintendo spreekt officieel nog over acht mensen die tegelijk met elkaar online spelen. Andere bedrijven hebben echter al succes gehad met 32 man.

Zoals je ziet zijn ontwikkelaars druk bezig met het testen en experimenteren; ze verkennen de grenzen van het nieuwe apparaatje. Als je dus met de tijd een Dual Screen koopt (of je importeert hem nu al) zijn deze functies nog niet gelijk toegankelijk. Het is overigens wel goed nieuws want in de toekomst kunnen de mogelijkheden dus flink worden uitgebreid. We houden je op de hoogte van de ontwikkelingen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Geniaal, Nintendo is echt het best in multiplayer! Ik hoor nog niks over de PSP en multiplayer. :P  Ziet er dus uit dat developers ook wel wat zien in online gaan met je handheld.

 • Roms:D…. :P dat wordt dan wel erg makkelijk, maar ik zou wel een browzertje lusten in me ds:D

 • Dat zou wel mooi zijn, dan word het toch een soort van pda

 • Nu ga je zien dat de Nintendo fanboys die extra functies zoals online, films en mp3 toch leuk vinden terwijl ze het op de psp afkraken.

 • omg een soort teamspeak op de ds (kunne praten met andere mensen) betekend dat je zeer waarscheinlijk ook clans kunt oprichten enzo zeer vet draadloos communiceren met je pc = ook heel vet en natuurlijk "gewoon" internetten ff je mail checken enzo:D en met 32 man online:D

 • Veeeeeeeeeettt kan niet wachten…..

 • En…..je EU Gba SP adapter kun je gewoon gebruiken voor de USA DS….is dat ff handing, maar dat was wel te verwachten.

 • lege flash kaartjes waar je je mp3 muziek op kan zetten en op zo'n kaartje een programma om ze af te luisteren … best geinig id … je krijg alleen wel steeds meer een multimedia gadget, maar als zo de concurrentie makkelijker word tegen de PSP … waarom niet :D

 • zou wel lachen zijn om snesroms ofzo erop te spelen wat er zeker van gaat komen

  Ik wacht op MEER info over de online functies, waar en hoe en hoeveel je ervoor moet betalen(als je er veel voor moet betalen)

  Oftewel ik ga niet als een gek dat ding importeren maar wacht lekker een jaartje als blijkt dat de DS goed loopt en er stapels games uit zijn, na de gba ben ik voorzichtig>_<

 • Blijf me tegen de DS afkeren. Heb een gba gekocht, waaruit blijkt dat ik geen handheld-gamer ben. Mocht ik er een moeten kiezen, dan wordt het de PSP.

 • ja dat is een HELE domme vraag, t staat in het artikel, en het is al duizend keer uitgelegd

 • Ik vind het helemaal niet zo leuk, want het moet gewoon een gameapparaat blijven. Online gamen is top! Alleen jammer dat je wel een draadloze router moet kopen of in de buurt moet zitten van een hotspot. Maar mp3, films etc. hoeft van mij niet zo:( Vind dat gewoon een beetje nep:P

 • daimy heeft gelijk, de reden dat de ngage crap was was omdat het apperaat tegelijk meerdere dingen wilden zijn, de ngage qd had dat al minder en was direct een stuk populairder.  gamers hoeven geen film of mp3 speler verwerkt in hun machine en dat is iets wat nintendo altijd al goed heeft begrepen. Ze maken een machine om spelletjes op te spelen, niet meer en niet minder. En meestal vinden ze nog leuke toepassingen voor hun spellen (en niet hun apparaten) erbij ook. En dat is en blijft de kracht van Nintendo.

 • maar ik heb de ds geimport dus gaat dat nouw noooit lukken op mijn ds of Nog niet lukken????

 • mario tennis :| :D :D

 • Net zoals Ninty heeft gezegd….. de mogelijkheden van de DS zijn alleen beperkt door de developer/ ontwikkelaar zelf… :DDDDDDDDDDDD

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren