1. Robbie Bach en Peter Moore over de PSP

Robbie Bach en Peter Moore over de PSP

'Als de oorlog tussen Sony en Nintendo omtrent de PSP en DS is afgelopen, dan zal dat goed uitpakken voor Microsoft.' Dit verklaarde Robbie Bach, Senior Vice President van Microsoft Home & Entertainment, tegenover Seattle Post Intelligencer.

Vervolgens wist Peter Moore, Xbox Corporate Vice President nog het volgende te melden: 'Als je een eigen bedrijfssysteem ontwikkelt, betreffende de PSP, dan moet je niet zeggen dat je de handheld markt opnieuw hebt uitgevonden'.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Dus Nintendo komt een jaar of 2 na de xbox 2 met een handheld.  tzal me benieuwen.  of…  ze denken dat de 2 elkaar kapot concureren. En dat betwijfel ik zelf ten zeerste, ze zullen er eerder sterker van worden dan zwakker.
 • waarom is t niet meer als vroeger……. alleen maar een nes of snes…. geen moeilijke keuzes :) en briljante spellen als mario

 • volgens mij heb je die tijd niet bewust meegemaakt want je maakt nu een heleboel sega en atari fans erg kwaad lijkt me.

 • ik weet bijna zeker dat de psp de handheld strijd gaat winnen.  en ik ben dolblij dat de xbox en de ps er zijn lang leve halo 2 en gta sa.

  nee mario zonneschijn dat is leuk.

 • vroeger had je Nintendo VS Sega

  alleen had iedereen (op een na) een nintendo.  en ja Mario sunshine is een leuke game  De DS & PSP wordt een leuke strijd…  ik denk dat de DS eerder het handheld een nieuwe richting in slaat dan de PSP.

 • kijkend naar de huidige handheldmarkt betwijfel ik dat sony een erg grote voorsprong gaat nemen op de DS, als ze al uberhaubt een voorsprong krijgen.

 • vroeg (ik lijk al wel weer een oude lu) kwam bijna elke top game uit op de snes dat was pas lekker makkenlijk

 • Mijn NES ownt nog steeds alle consoles van nu xD

 • Waar slaan deze uitspraken nu op.

  MS loopt gewoon achter, ze missen een markt die ingevuld zal worden door de i-Pod en nu de PSP. Daarom reageren ze zo irritant, because they know it!

 • Het gaat hier om de PSP, niet om de iPod

 • @Norbert: jij begrijpt mijn statement dus niet.

 • @Remco: Mijn berichtje was dom, daar kwam ik later pas achter :P

 • Een technische strijd is er zeker niet, want die wint de PSP op alle vlakken.

 • Quote:

  Peter Moore vergelijkt de dominate positie van Nintendo in de handheldmarkt met die van Microsoft in besturings systemen en zegt 'Het is alsof iemand zijn/haar eigen kleine besturings systeem ontwikkeld om daarmee Windows uit de markt te drukken'.  Moehaha!

 • jullie roepen wel zo hard dat ie op technologisch vlak wint maar dat is incorrect.  DS heeft niet 1 maar 2 processoren, 2 schermen incl touchscherm, inklapbaar voor bescherming tegen krassen op het scherm, stemherkenning en is momenteel een stuk uitgebreider via wifi dan de psp tot nu toe. En niet te vergeten de batterijduur die hoger ligt.  De PSP heeft betere graphics en een analoge stick (en kan films afspelen, maar dat zou de ds in theorie ook kunnen).  Technologisch beter? Is maar hoe je het bekijkt.
 • ahh..als ik jullie reacties lees, moet ik weer terug denken naar de tijd van Nintendo VS Sega. Ja toch, mentalmars? Nintendo fanboys tegen de Sega fanboys, heerlijke strijd (net Ajax - Feyenoord).

 • haha ja stomme kut noob jij snapt er echt niks van he. De enige reden waarom de psp beter zou KUNNEN gaan verkopen is omdat sony een wat betere marketing heeft. Maar de psp is zeker niet beter dan de DS (ja, alleen op gfx maar als ik mooie gfx wil ga ik wel op me pc gamen).  xdoos en gaystation zuigen allebei. Halo is de meest overrated shooter ooit, heb het 1x gespeeld maar vond het nou echt niet zo speciaal. half-life 1 ziet er bijna net zo goed uit maar is een stuk leuker.  En dan dat KLOTE gta: sa nee iedereen betaald weer 70 euro voor een expension pack. Nou heb ik toch al nooit ingezien wat er zo leuk is aan gta… gta 1 was leuk, 2 ook nog wel maar 3 dat was niks (en alles wat erna kwam).  Nee geef mij dan maar nintendo, hebben tenminste leuke spellen en het zal mij aan me reet roesten dat het er ''kiddy'' uitziet.  En voordat jullie me allemaal gaan uitmaken voor fanboy, ik heb alleen een snes en veder game ik alleen op me pc :) (en af en toe bij vrienden op een gc/xbox/ps2).


 • jezushatesme

  Als je met gezond verstand nadenkt over wie de handheld batlle gaat winnen kun je alleen maar op de PSP uitkomen. Dat is gewoon een veel beter apperaat. Maar helaas zijn er een heleboel fanboys die altijd nintendo zullen volgen, no matter what.

  Ik denk dus dat de NDS zeker niet gaat verliezen van de PSP, en mischien wel zal winnen. Sad but true.

  Dus volgens jou wint de PSP van de DS, maar tegelijkertijd wint de DS ook weer van de PSP? De verwarring…

 • @ben666: Jij hebt Half-Life waarschijnlijk nog nooit gespeeld. En hoe lang heb jij Halo gespeeld? 5 seconden of zo?

  GTA is een goed spel alleen jij durft het niet toe te geven. Je hebt de nieuwste GTA spellen waarschijnlijk nog nooit gespeeld.

 • ik wil niet al te vervelend doen, maar de vertalingen zijn nou niet zo sterk. Zet anders de originele teksten neer…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren