1. Virtua Fighter: Cyber Generation

Virtua Fighter: Cyber Generation

Het Virtua Fighter universum breidt zich steeds verder uit. Dit keer in de vorm van een RPG, genaamd Virtua Fighter: Cyber Generation. Met in de hoofdrol, verrassend genoeg, een kleine jongen in plaats van een stoere vechter.

Het idee van Virtua Fighter: Cyber Generation, maar vooral de manier waarop het is uitgewerkt, lijkt vooralsnog een groot pluspunt van het spel te worden. Jij bent Sei, een veertienjarige hacker. Je leeft in een toekomstwereld waar men via een netwerk met elkaar communiceert, genaamd Nexus. Dit kun je eigenlijk vergelijken met ons Internet. Hackers zoals Sei zoeken in het netwerk naar vervallen informatie, omdat daar soms nog wel eens wat waardevols tussen zit. Zodra je bent ingelogd ontmoet je plots zielen van verslagen krijgers. Je komt erachter dat deze zielen eeuwenlang geleden mee hebben gedaan aan een vechttoernooi, genaamd Virtua Fighter. Vervolgens merk je dat een geheime organisatie, genaamd Judgement Six ook die zielen wil hebben. Daar begint dan je strijd tegen deze duistere organisatie.

Aan het beschikbare beeldmateriaal zien we dat er nog flink gesleuteld moet worden aan het spel. Het eerste dat opvalt bij het zien van deze beelden is dat de visuele stijl nogal aan de karige kant is. De karakters ogen nogal hoekig en de objecten zien er nogal ‘goedkoop’ uit. Desondanks zijn de omgevingen wel weer goed uitgewerkt; grote vervallen steden en bruisende metropolen met genoeg details.

Tijdens je reis door Nexus kom je langs handlangers van Judgement Six, die je kunt verslaan door een voorwerp dat je hebt verkregen. Dit is een lang digitaal koord waarmee je vijanden vast kunt houden, wurgen, of wegslingeren. Vooralsnog is dit het enige wapen dat ik heb kunnen zien. Waarschijnlijk zal dit ook het enige wapen zijn in het spel. Denk nu niet ineens dat het spel hierdoor saai of ééntonig wordt. Het koord is namelijk ook te gebruiken voor puzzels. Zo was er in een filmpje te zien hoe Sei met zijn koord over een ravijn kon slingeren. Ook kon je zien hoe hij verafgelegen blokken en stenen naar zich toe kon trekken om ze vervolgens met zijn slinger weg te gooien naar een hoger gelegen platform, alwaar ze terecht kwamen op een schakelaar die vervolgens een deur opende. Ook is het mogelijk om opgepakte stenen naar tegenstanders te gooien om extra schade toe te doen.

Door programma’s te vinden kan Sei vervolgens ook zichzelf opwaarderen. Zo kan hij een programma vinden voor sla -of schoptechnieken. Deze kan hij vervolgens combineren met zijn slinger. Zo kan hij iemand de lucht in slingeren, om hem vervolgens in de lucht een schade aan te doen door te schoppen of te slaan. Dit zag er fris en uitdagend uit en voegt echt wat toe aan de speelbaarheid.

Overigens, zo blijkt uit het beeldmateriaal, zal Sei vaardigheden leren dankzij de Virtua Fighters. Zo zagen we Akira Yuki, bekend uit de vechtspellen van Virtua Fighter, die een aantal aanvalstechnieken liet zien aan Sei. Sei imiteerde deze vervolgens en kon ze daarna zelf uitvoeren in gevechten. Ook zullen andere personages uit de Virtua Fighter reeks hun opwachting maken in het spel.

Virtua Fighter: Cyber Generation laat me toch met gemengde gevoelens achter. De vertoonde actie zag er vooral vernieuwend en erg origineel uit, alleen zagen de karakters er nog best lelijk uit. Ook leek het alsof de nadruk zich wat te veel op het digitale koord toespitste. Wat meer balans zou wel op zijn plaats zijn. Toch kijk ik reikhalzend uit naar dit spel, al is het alleen maar omdat het weer eens iets anders is dan de gemiddelde RPG.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Als VF fan vind ik het wel leuk dat er een RPG van wordt gemaakt maar ik hou het al een tijdje in de gaten en tot nu toe vind ik het persoonlijk nou niet echt geweldig maar het kan nog komen en heb het natuurlijk nog niet gespeeld dus is het ff afwachten.

 • Nou…het zet er wel reden lijk uit.

 • lijp? :P

 • ziet er idd niet zo intersant uit :/  maar nu ff offtopic : wanneer weet men de uitslag van die men of valor prijs? was dat vandaag of morgen?

 • dat is idd een redenering die niet fout is

 • @DarK__AngeL:  De prijsvraag loopt tot vandaag dus het duurt tot minimaal morgen tot er een uitslag is. Dit soort vragen kun je overigens beter op het forum stellen.  Nu weer ontopic :)


 • Zit er allemaal wel heel basic uit. GFX zijn dated en na het zien van wat filmpjes lijkt de gameplay ook niet bijster interessant..

 • ik vind 'm dope :) rpg's are my shit

 • Lijkt me egt een saai kut spelletjuh voor kleuters ofzo..

 • juist, dat bedoel ik met mensen die nintendo afkeuren ;), beste jongen, Halo is niet het enigste in het leven wat telt. Spellen die er 'niet stoer' uitzien kunnen ook leuk zijn. Oordeel daarom niet over de grafische kwaliteit, maar kijk hoe het speelt.

 • @Nuke: Ik zou precies hetzelfde typen, maar jij bent mij voor:D

 • jah, jongens, zondag is de dag dat de gamesindustrie het werk even laat liggen :). wij dus ook, maar er moet toch wat komen hé?

 • Ja idd. Check dit spel, echt bagger deze shit.

 • Nou, bedankt voor het melden

 • nope

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren