1. Under the Skin

Under the Skin

Capcom's Production Studio 4 is een ontwikkelstudio die vaak met originele spellen naar buiten komt. Zo kennen we hen onder andere van Viewtifull Joe en Project Number 3. Ondertussen heeft deze studio nog zo’n origineel spel klaargestoomd voor productie, dit onder de geheimzinnige naam Under the Skin.

Under the Skin valt al snel op door zijn bijzondere visuele stijl. Deze soort van tekenfilmstijl wordt ook wel cell shading genoemd. Zo zien de karakters en omgevingen er bijzonder 'lief' uit en doen ze eigenlijk een beetje kinderlijk aan. Desondanks is het zeker niet slecht en ziet het er goed verzorgd uit.

In Under the Skin ben je een buitenaards wezen. Op jou planeet, de planeet Kattenkwaad, is het de bedoeling te slagen voor je kattenkwaadexamen. Dat gaat als volgt: jij wordt als jonge leerling naar de Aarde gestuurd om daar kattenkwaad onder de bevolking te brengen. In elk level start je in de huid van een mens zodat je niet opvalt tussen de bevolking. Je moet dan proberen mensen te irriteren door de verschillende voorwerpen te gebruiken die je op zak hebt. Ontdekt men eenmaal dat jij de onruststoker bent onder de bevolking, dan zullen de mensen naar jou op zoek gaan om je te verwonden. Eenmaal beschadigd verlaat je je menselijke vorm en verander je in een buitenaards wezen. Zaak is dan om een UFO te vinden die ervoor zorgt dat jij weer een nieuwe menselijke huid krijgt, zodat je niet meer opvalt en opnieuw kunt beginnen met chaos scheppen.

Door chaos te scheppen laten mensen muntjes vallen. Zaak is om meer muntjes te verzamelen dan de andere buitenaardse wezens, zodat jij slaagt voor je examen. Mensen laten pas hun muntjes vallen als ze echt goed geïrriteerd zijn. Gebruik dus voorwerpen als een tank, vuurwerk of een... eh... megahamburger om te laten zien dat jij een meester van het kattenkwaad bent.

Al na een half uurtje spelen zal je opvallen dat er iets niet klopt; al drie van de vijf levels zijn voltooid en de overige twee zien er niet al te uitdagend meer uit. Ondanks enkele moeilijkere levels, zal het je niet veel moeite kosten het uit te spelen. Dat is jammer, want al na drie uurtjes concludeer je dat er weinig meer te beleven is in je eentje.

Wel is er dan gelukkig nog de multiplayer modus, waarin je coöperatief kunt spelen. Dat is eigenlijk niks nieuws is, aangezien het gewoon hetzelfde is als de singleplayer, alleen dan met twee personen. Jammer, hier had veel meer in kunnen zitten. Ik had het idee dat niet het hele schijfje van de PlayStation 2 benut werd qua spelmogelijkheden. Je kunt overigens ook tegen elkaar spelen. Zo kun je muntjes van elkaar stelen en geïrriteerde mensen naar elkaar toe lokken. Dat is iets vermakelijker, maar nog steeds niet interessant genoeg om te blijven boeien.

Conclusie en beoordeling

None

Under the Skin is een aardig spel dat niet al te lang interessant blijft. Dat komt voornamelijk door de korte speelduur en de weinig interessante multiplayer modus. Het spelconcept wel origineel; het is tenslotte enig in zijn genre. Helaas kan dit de sombere kwaliteit van het spel niet dekken. En dat is toch iets wat je je moet bedenken, als je deze week in de winkel staat om het spel te kopen, terwijl in het rek ernaast GTA: San Andreas ligt...
6
Score
60
Score: 60
 • Pluspunten
 • Origineel
 • Veel verschillende voorwerpen
 • Minpunten
 • Saaie multiplayer
 • Veel te korte speelduur

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ik heb me op de PU Awards zo ongeveer t meest vermaakt met dit gekke spelletje. 2 Player multiplayer tegen elkaar was gewoon dikke lol, onrust stoken met de meest idiote dingen :P zegt natuurlijk niet veel over de speelduur (wat blijkbaar het grootste probleem is) maar het speelplezier was er zeker!!

 • 3 uur???? Dan ligt de nadruk zeker op multipayer gamen maar dat is ook saai. Nou ik heb geen tijd om hem ff uit te checken, want morgen is het natuurlijk Half-Life 2 tijd!!!!

 • Ik wacht wel op Kill all Humans, lijkt me vele malen beter dan dit spel.

 • @Gaku  wat ik er van begreep is dat het speelplezier wel redelijk goed is (zeg: ongeveer een 7), maar dat je, als je na drie uur al klaar bent, ff zoiets hebt van 'ja gvd…'. Dat drukt het speelplezier lijkt me..

 • Veel te kort natuurlijk. Maar 20 euro per uur is ook wel wat overdreven. Het spel ligt voor 45 euro in de winkel. Dus 15 euro per uur. Nog aso natuurlijk. Dit spel zou hooguit 9 euro mogen kosten.

 • dat verschilt per winkel meestal, ik zie vaak genoeg ps2 spellen (san andreas) voor 64 euro in de winkels liggen

 • De game biedt gewoon veels te weinig om echt interessant te zijn..Leuk voor een uurtje, maar verder..

 • juist

 • Ik was de overige persoon die naast Goku33 stond en heb me idd ook zwaar vermaakt. Heb ooit de gezegd dat dit een van de weinige spellen is waarvoor ik een PS2 zou kopen maar deze kan ik dus ook doorstrepen. Helaas want op de PU hebben we dit spel voor een half uurtje gespeeld ofzo en was het gewoon leuk.

 • dat is het ook voor een half uur…….. maar daarna

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren