1. Alien Hominid

Alien Hominid

Alien Hominid is gebaseerd op het gelijknamige flashspel. Je kent het vast wel, van die spelletjes die je op verschillende speciale websites kunt spelen. Omdat de visuele stijl van Alien Hominid me aan de topper Viewtiful Joe deed denken, besloot ik om het flashspel maar eens uit te proberen. Ik moet eerlijk bekennen; nadat ik het flashspel had uitgeprobeerd, was ik aangenaam verrast. Het smaakte bijzonder naar meer en het was een zeer vermakelijke en originele speelsessie. Ik heb het zelfs helemaal uitgespeeld. Daarom heeft Alien Hominid mijn aandacht getrokken. Natuurlijk baseer ik in deze impressie mijn bevindingen op het aankomende Alien Hominid voor de PlayStation 2, GameCube en Xbox.

In Alien Hominid bestuur je een buitenaards wezen. Dit buitenaardse wezen is neergestort op aarde en wordt al meteen achterna gezeten door allerlei regeringsagenten om hem te vangen. Natuurlijk zorg jij ervoor dat dat niet lukt en gebruik je naast je geweer, met oneindige kogels, ook sla -en schoptechnieken. Dat werkt als volgt: er stormen hordes FBI agenten en ander gespuis op je af, en ze blijven maar komen. Jij pakt je geweer tevoorschijn, en voor je het weet ben je verwikkeld in een waar bloedbad. De actie met het geweer wordt snel afgewisseld met het gebruikelijke spring en klauterwerk. Zo kun je kogels ontwijken door te springen op een dak of andere ophoging. Gaandeweg kom je er achter dat het eigenlijk heel simpel is om te winnen van je tegenstander. Daarom hebben de makers ook zeer weinig levenspunten toegevoegd, zodat je toch voorzichtig moet doen met de beschikbare levens die je hebt.

In de zestien levels die je zult moeten doorlopen, zul je ook verschillende wapens vinden zoals granaten, raketwerpers en shotguns. Deze kun je overigens ook opwaarderen door onderdelen van een geweer te vinden. Aan het eind van ieder level kom je langs een mini-eindbaas die vanzelfsprekend een stuk moeilijker te verslaan is dan de gebruikelijke tegenstanders.

Ook aardige toevoegingen ten opzichte van het flashspel zijn onder andere het in de grond duiken, zodat je niet geraakt kan worden en stilletjes de tegenstanders in de grond kan trekken, je geweer opladen om een enorme energiebal los te laten, je tegenstander zijn hoofd eraf bijten, of hem oppakken om hem vervolgens weg te gooien. Ook iets waar ik persoonlijk naar uit kijk is het gebruiken van voertuigen. Spring in een tank om vervolgens over je vijanden heen te rijden en ze weg te knallen.

Zoals je kunt lezen, ben ik toch redelijk positief over Alien Hominid. Het flashspel, wat me aangenaam verrast heeft, en het beschikbare beeldmateriaal zien er vooralsnog goed uit. Zo zag ik ook nog beelden van een tweespeler-modus, al is daar nog niet al te veel over bekend. Nu nog maar even wachten om te kijken of mijn positieve indruk werkelijkheid gaat worden.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ja je moeder zal vast erg trots op je zijn…

 • kan leuk zijn tussen al die realisme in games, leuk voor tussen door als halo2 effe teveel wordt (oh ja vast wel lol), sorry hoor last van bijverschiojnselen van halo 2 verslaving…lol… hjahaahahahaha

 • Die flashgame was echt heel vet, veel gespeeld op school :D

 • Als het voor een budget prijs op de markt wordt geknalt (10 euro) zou het nog wat zijn. Maar ik zou dit nooit kopen. Een Flashspel op je console? mmmmm NO THANKS!

 • mwah lijkt me bagger, ik vind het een beetje lijken op de paint tekeningetjes die je kan maken

 • Lekker brute game schuilt onder die lieve GFX, lijkt me best vet worden

 • zoals wicked 1 zij, probeer dat flash spel maar eens, is echt heeeeeeeeeeel verslavend en actievol. funny gasten die dood gaan :D

 • dikke zever, ziet er precies uit als de flash game en die suckte ook al!! spel bestuurt irritant, een ding: niet kopen, speel de demo zoals ik (of niet)

 • its hardcore dude

 • kennerboem lauw

 • lolz

 • leuk spel lijkt mee

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren