1. Reggie: DS geen concurrent voor iPod

Reggie: DS geen concurrent voor iPod

Vice president van Nintendo, Reggie Fils-Aime, heeft verklaard dat de Nintendo DS niet als concurrent van de Apple iPod is bedoeld.

Verder verklaarde Reggie dat Nintendo zich niet zal gaan richten op multifunctionele toepassingen voor de Dual Screen, zoals camera, muziek en films. Iets dat de PlayStation Portable wel doet.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • mooi

 • niet zo mooi

 • jah idd

 • idd altasia

  "DS geen concurrent voor iPod"

  DHUH!! wat zou in vredesnaam de link zijn tussen een DS en de iPod??

 • Third Parties zullen wel proberen om wat dingen te gaan doen met muziek etc. Het zou heel goed kunnen, maar echt boeiend vind ik het ook niet. Ik koop de DS voor de games.

 • Idd, het is in de 1ste plaats een gamesmachine en als je wat anders wilt doen komen er uiteindelijk wel genoeg third party produkten of speciale software.

 • omdat veel mensen de psp en ipod als concurenten zetten omdat de psp zoveel functies heeft die je niet op een gamemachine wil.  nintendo wil dus ff kwijt dat hun machine gemaakt is om te gamen en niet om andere zooi op te doen.

 • Ghehe Bullsh*t nieuws :P Moeten we elk dingetje wat Mister Reggie zegt letterlijk opnemen?

  "And no,….it will not have a toaster inside"  Lkkr nieuws

 • die andere 'zooi' zal wel voor enorme verkopen van de PSP zorgen.

  GameCube heeft geen DVD-speler ingebouwd, iets wat voor veel mensen denk ik toch de doorslag gaf een Xbox of PS2 te kopen.  Ikzelf koop een console ook om te gamen, maar het is gewoon handig om een 'alles in één' apparaatje te hebben.

 • Pffff alleen maar games??? Waarom zou ik het kopen dan?

 • HAhA PSP gaat zo hard Nintendo DS ownen  tering wat heb je nou alleen aan games spelen  het moet gewoon een multimedia apparaat worden net als de PSP


 • Ja je kan het ook zo bekijken, nintendo's standpunt>>>alleen games

  Ik vind een handheld alleen nuttig voor de games hoor…MAAR er zijn een hoop mensen die ook die andere opties leukvinden(ik heb geen idee waarom maar het is blijkbaar zo:s) dus dan is het alleen maar handiger om wat extra onzin erin te gooien dat ze ook de mainstream aantrekken

  En notorious, jij moet hier niet reageren, ga op een fanboysite praten ofzo joh

 • wat moet je met zoveel functies in 1 apparaat? Het gaat alleen om gamen op een handheld. Voor de rest heb ik wel andere apparaten ervoor. Net als de Apple iPod, het eenvoud ervan. Gewoon muziek afspelen, geen fratsen..dat scheelt. Maar ja, Apple denkt ook fok it en maken de iPod een iPod met kleurenscherm speciaal voor digitale foto's..daar gaat hun hele filosofie

 • Pffff alleen maar games??? Waarom zou ik het kopen dan? Om ermee te spelen? Als je zo'n ding (DS of PSP) koopt om ermee muziek te luisteren, of iets dergelijks, ben je niet goed bij je hoofd, want je hebt mp3 spelers als voor 30 euro… En video?! laat me niet lachen! op dat kleine scherm? We leven in de tijd van 100cm breedbeeld schermen, en jij kijkt op dat kleine schermpje een film? Pak dan je notebook… daar kan je tenminste nog iets op zien…. ik zie het nu al voor me… op de PSP naar films kijken met een ondertiteling met lettertype 6! WHAHAHAHA … Bovendien lijkt het me sterk dat er veel filmen voor uit zullen komen…

 • De mensen bij nokia hadden ook het geniale idee om een gamemachine te combineren met een mp3-speler en in hun geval een telefoon.  Ga maar ff in de jaarboeken van Nokia kijken hoe succesvol zo'n geweldig multifunctioneel apparaat is.

 • nintendo wil dus ff kwijt dat hun machine gemaakt is om te gamen en niet om andere zooi op te doen.

  dat geeft wel aan hoe kortzichtig Nintendo is, lijkt me dat ze niet de zelfde fout maken als met hun gamecube.. die was volgens hen ook speciaal voor games en niks anders..

  een grote rede dat de cube niet verkoopt is omdat de massa het wel handig vind om ook films op je console te kunnen afspelen.. en straks zal de grote massa weer de keus maken en waarschijnlijk kiezen voor een product dat niet alleen games draait maar ook muziek en films.. en ik geef ze groot gelijk.  en daarbij komt ook nog eens.. als ze de DS alleen voor games hebben ontwikkeld mogen er dan ook wel mooie games voor maken!.. wat ik nog moet zien, tot nu toe is er geen een game die me over zal halen om een DS aan te schaffen :|


 • @vincent  neem jij 100cm breedbeeld tv in je auto om te kijken of in de trein of iets dergelijks. en nog iets het zijn films niet filmen en met behulp van hun zuster bedrijf sony picture entertainment wat 60 % van alle films die door hollywood worden uitgegeven in bezit heeft na het kopen van MGM studio bekend van het maken van films als james bond en terminator 3 etc dus films is geen probleem om voor op te komen. niemand dwingt je om een film te kopen je kan het trouwens ook afspelen op een memory stick.

 • @2pacalypse  Nee, maar ik kijk meestal een film thuis, met een zak chips op een scherm waar ik wel wat kan zien… Bovendien noemde ik "notebook" als een beter "draagbar" alternatief om een film te bekijken :)

  bovendien kan je nu wel roepen dat sony allemal filmen uitbrengt voor de PSP, maar zodra ze merken dat er geen markt is, omdat iedereen toch kiest voor een dvd, die ze gewoon thuis kunnen kijken, zullen ze al snel afstappen van dat plan :)  Kortom: Film kijken op een klein scherm, heeft naar mijn inzien net zoveel toekomst als interneten op je mobiel • Film kijken op een handheld is gestoord man, hoe wou je dezelfde sfeer overbrengen, stel dat je een of andere horrorfilm kijkt in de trein, en dr zit een lekker wijf tegenover je, let je dan op? nee:p

  Ik zou t gewoon kneus zien staan om met zo een ding film te kijken:s

 • "PSP een beter Imago heeft dan DS."  Leuk bedacht, maar volkomen ongebasseerd op enige feiten wat dan ook. Nintendo heeft een naam op handheld gebied, Sony niet. Als je hier op het forum kijkt naar de sub-fora is het psp forum minder actief dan het ds forum. Komt dan nog eens bij dat de DS al is uitverkocht in amerika voor ie uitkomt en dan kun je goed betwijfelen of je hier wel gelijk in hebt.  "alleen als het goed is uitgewerkt."

  Handheld = mobiel, PSP = niet mobiel als je langer als een steenworp afstand moet reizen. Films kijken is leuk, films kijken op een mini-scherm, op een apparaat dat je 2 á 3 uur in je handen moet houden zonder verder iets te doen is niet meer zo leuk. Films kopen op umd is leuk, maar niet als je dezelfde film ook thuis eens wil kijken. Ga maar es heel diep nadenken of je straks vaker een film op dvd of op umd kijkt en denk dan maar es na of je nadat je je psp hebt ook daadwerkelijk nog veel meer films als 1 á 2 gaat kopen.  de massa vind multimedia helemaal niet mooi, de massa koopt geen dure mp3 speler, de massa koopt een mp3 speler van 30 euro bij de mediamarkt of de blokker. De massa koopt geen megawidescreentv maar een gewone normale 70 cm tv. De massa hoeft geen dts 7.1 maar heeft genoeg aan het goedkopere dolby 5.1.  Veel mensen denken dat de PSP goed gaat verkopen omdat je er films op kan afspelen, of dat je er mp3's op kan afspelen. Ik betwijfel dat. De wereld heeft al dvd-spelers voor films, de meeste mensen willen helemaal geen films kijken onderweg (serieus ga maar navragen op het volgende familiefeest (heb je direct alle leeftijdsgroepen wel bij elkaar lijkt me zo)). De wereld heeft ook al mp3-spelers.  De PSP zal het moeten winnen op de games, niet op de hardware. En tot nu toe hebben ze het qua games nog lang niet gewonnen boven de DS.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren