1. Global Warming and Why we have nothing to do with it

Global Warming and Why we have nothing to do with it

Wie kent onze grote vriend Al Gore niet, die ons wakker schudde met zijn kijk op de wereld als we door leefde als energieverspillers die niks om het milieu gaven. Met de film die hij maakte, liet de man ons zien wat er wel niet met de wereld zou gebeuren. Alles liep zowat onderwater en miljoenen, zo dan niet miljarden mensen zouden dakloos raken. Vergeet niet de geweldige concerten Live Earth, die veel aandacht kregen en mensen aan het denken hadden gezet. Dankzij onze grote vriend Al Gore werd alles duidelijk, wij waren niet goed bezig en hij gaf ons het goede voorbeeld. Hij was tenslotte de klimaat guru, die ons naar een schonere wereld moest leiden.

Nu zal je denken een blog over klimaat, lekker boeiend. Ja dat is het, tenminste vind ik. Het is een onderwerp dat me aardig dwars zit met name dat ons schuldgevoel wordt aangepraat. Laten we eerlijk wezen, het is niet allemaal onze schuld, toch?

Laten we een paar punten naar voren brengen. Al Gore, the guy himself, verbruikt evenveel energie als een Amerikaans gezien in 10 jaar, in die richting moeten we denken. Ik heb het hier over een Amerikaans gezien waar alles op aardolie werkt. Dat is toch aardig wat, dan vertelt hij ons even hoe we moeten leven. Dan heb ik zoiets van, begin bij jezelf en schuif het niet op de gewone burger af. Een ander voorbeeld is Barroso, die ons ook even op de problemen wijst van het rijden met benzineslurpers. Maar meneer Barroso rijdt uw Volkswagen Touarag op water of is het nou een dikke V10 turbodiesel? Precies de V10, ook niet echt de Toyata Prius onder de SUV's als je het mij vraagt.

Laten we ook de geschiedenis van de planeet Aarde er bij pakken. Is het niet zo dat om de zoveel tijd een klimaatsverandering optreedt? Ja dat klopt inderdaad, dus wij hebben minimale invloed op de verandering van het klimaat. Natuurlijk geef ik toe dat we hier niet echt goed bezig zijn, maar om nou de schuld op ons af te schuiven lijkt me toch wel erg makkelijk. Geef de schuld maar aan de bevolking, lekker makkelijk. Dan kan de bevolking zich aanpassen zodat de grote leiders, de klimaatguru's, in hun mooie SUV's kunnen blijven rijden.

Hopelijk zijn jullie het met me eens, zo niet onderbouw jouw mening dan met argumenten.

Dit artikel delen

Over de auteur