1. They're Back!

They're Back!

In 1994 releasde ze hun waanzinnige debuutalbum Definitely Maybe, een jaar later brachten ze hun meesterwerk (What's the Story)Morning Glory uit en twee jaar later in 97 kwamen ze met het enorm ondergewardeerde Be Here Now. Ik heb het over één van de beste bands van de afgelopen 20 jaar: Oasis.

De uit Manchester afkomstige rockband die vooral draait om de broertjes Noel en Liam Gallagher, hoewel de band ook andere leden kent, momenteel: Andy Bell, Gem Acher en Chris Sharrock) is vooral bekend van de hitsingles afkomstig van de eerste 3 albums als: Supersonic, Live Forever, Wonderwall, Don't Look Back in Anger, Champange Supernova en 'D You Know What I Mean. Dat de meeste mensen ze alleen maar kennen van die nummers komt omdat na de hype rond "Be Here Now" ,die ondanks dat het een geweldig album niet werd waargemaakt, de belangstelling rond de band enorm afkoelde. Hoewel de band albums maakte waar menig artiest op jaloers kan zijn werd vooral de arrogantie van de broertjes Gallagher niet echt enorm gewardeerd.

In 2005 leek de band uit de dood herrezen en kwamen ze met het geweldige Don't Believe The Truth dat twee nummer één hits en een nummer twee hit wist te scoren(Layla, The Importance of Being Idle en Let There Be Love). Men kwam met een grotendeels uitverkochte wereldtournee groter dan ze ooit hadden gedaan in waaronder het legendarische Madison Sqaure Garden in New York City. Men hield weer van Oasis getuige de nummer één en twee notering in de verkiezing van het beste Britse album allertijden van het Briste Q magazine, Definitly Maybe op 1 en Morning Glory op nummer 2. In juli 2007 dook de band(met toen nog Zak Starkey inplaats van Sharrock op drums) de studio in om een nieuw album te maken genaamd: Dig Out Your Soul.

Inmiddels is er een hoop bekend over het album en staat de eerste single: The Shock Of Lightning klaar om op 29 september uit te komen. Zo juist heb ik het nummer en de clip ondekt op Dailymotion en omdat het zo'n goed nummer is wil ik hem jullie niet onthouden: OASIS IS BACK!

OASIS - The Shock Of The LightningGeüpload door theshockofthelightning

Het album Dig Out Your Soul komt op 6 oktober uit, inmiddels is bekend gemaakt dat de band een wereldtour gaat doen ter promotie van het album waarvan de engelse data en plaatsen al bekend zijn(en ook al uitverkocht) overige data word nog bekend gemaakt.

Dit artikel delen

Over de auteur