1. Bedankt Harmonix, bedankt

Bedankt Harmonix, bedankt

Rock Band, wie kent het niet? De één kent het vooral als de zoveelste geweldige game van ontwikkelaar Harmonix Music Studios en de ander kent het weer vooral van het uitstel- en prijsdebacle. Vandaag ga ik niet in op deze laatste twee kritiekpunten, maar ga ik behoorlijk wat veren in de kont van Harmonix steken, want er is me nu toch een geweldige aankondiging gedaan.

Laat ik eerst beginnen met uit te leggen wat voor gevoel er nu door me heen gaat. Ken je dat gevoel als er iets heel indrukwekkends is bekend gemaakt of gebeurd en je er maar niet over kan ophouden? Dat gevoel dat je kreeg toen je voor het eerst je favoriete console aanzette of toen je die game waar je al een jaar elk nieuwtje van hebt gevolgd in je handen hebt. Het gevoel dat je krijgt als je kaartjes hebt voor een optreden van je favoriete band. Bij mij gaat het nu om een aankondiging van een downloadbaar pakket voor Rock Band en niet zomaar één.

Er is namelijk bevestigd dat dinsdag het hele Rush album Moving Pictures te downloaden komt voor Rock Band! Op het moment dat het nieuws mijn oren bereikte zat ik even stil: dit was één van de albums waar ik al sinds ik ze gehoord heb om zit te smeken en bijna zeker van wist dat hij nooit naar Rock band zou komen en toch komt hij! Als een tienjarig kind met kerstmis zit ik dit nu uit totale vreugde te typen en ik verheug me met volle teugen op volgende week dinsdag.

Straks kan ik heerlijk jammen op de instrumentale track YYZ, meezingen met een master recording van Tom Sawyer in plaats van die cover en de gitaarvirtuoos uithangen op het elf minuten durende The Camera Eye. Ik denk dat ik nu maar nog eens het album zelf ga opzetten op mijn stereo-installatie en door de straten ga schreeuwen wat nu door mijn hoofd gaat: “Bedankt Harmonix, bedankt!”

Dit artikel delen

Over de auteur

Limoenlichtje. Bladibladibla