1. Halo 2 spelers bestormen Xbox Live

Halo 2 spelers bestormen Xbox Live

Ongeveer achttien uur nadat Halo 2 te koop is hebben er al meer dan 40.000 mensen simultaan Halo 2 via Xbox Live gespeelt. Hiermee schiet Halo 2 de vorige leider als het gaat om online competitie voorbij, namelijk Ubisoft’s Rainbow Six 3: Black Arrow. De Halo 2 Xbox Live statistieken zijn te volgen op bungie.net. 259207 spelers hebben Halo 2 al online zitten spelen sinds de server statistieken achttien uur geleden een reboot heeft ondergaan.

Om een rauwe vergelijking te maken, Half-Life, haar associërende mods, inclusief Counter-Strike, trekt op het moment tussen de 80.000 en 90.000 mensen aan. Het op één na populairste online PC spel, Return to Castle Wolfenstein: Enemy Territory, heeft op het moment 9.000 online spelers. Dat is minder dan een kwart van wat Halo 2 tot nu toe heeft aangetrokken.

Het enigste console spel wat in de buurt komt is Sony’s SOCOM II voor Playstation 2 die op het moment 13.000 tot 14.000 online spelers trekt. SOCOM II trok echter rond haar lancering meer spelers met 22.000 na twee dagen in de winkels te hebben gelegen. Op één punt behaalde SOCOM II haar maximum met 40.000 online spelers.

Sowieso hebben veel mensen Halo 2 nog niet kunnen kopen aangezien zij nog op werk of school zitten. Wij kijken daarom uit naar de te komen veranderingen in de statistieken.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • man ik wou dat ik xbox live had:P ach ja :P maar zo zie je maar dat halo 2 de beste is op live

 • Kan je het gezicht van jess cliffe al zien als tie hoort dat CS van de nummer 1 plaats van het meest gespeelde online spel is verstoten  maar goed, valve kan mischien nog wel wraak nemen als half-life 2 is uitgekomen

 • Vanmorgen met de Gameshop hier gebeld om te vragen of ze hem hadden:  Ik: Hebben jullie Halo2 al binnen?

  GS: Ja, maar we mogen hem pas morgen verkopen, anders krijgen we een boete van MS

  Ik: Ow, maar Intertoys verkocht hem gisteren al

  GS: Klopt, maar die krijgen dus een boete en hebben hem inmiddels alweer uit de schappen gehaald

  Ik: Nou, volgens mij verkopen ze hem nog steeds hoor

  GS: Zodra anders winkels hem verkopen gaan wij hem ook verkopen

  Ik: Ok, weet ik voldoende

  Heb ik gebeld met het distributiecentrum van Intertoys  Ik: Verkoopt u Halo2 al?

  IT: Vanaf volgende week

  Ik: Huh? Maar gisteren verkocht een aantal van jullie fillialen hem al

  IT: Klopt ja, maar volgende week komt er weer een nieuwe lading binnen

  Ik: Dus waar ze hem nu hebben verkopen ze hem gewoon?

  IT: Ja, als ze hem nog op voorraad hebben is hij gewoon te koop

  Ik: Goed, weet ik voldoende  Ik onderweg naar de stad in de hoop dat ze hem nog hadden bij de Intertoys, word ik gebeld door de Gameshop  GC: Halo2 is binnen

  Ik: Dat wist ik al, had ik al eerder over gebeld, maar toen werd gezegd dat jullie hem niet mochten verkopen

  GC: Klopt, eigenlijk mochten we hem niet verkopen, maar we hebben met MS gebeld om na te vragen hoe het zat. Ze hebben toen het licht op groen gegeven omdat de verkoop niet meer tegen was te houden.  /me is blij!!!!!!  En nu ga ik spelen :D  Ik bellen met het distributiecen • WHAAAA! waar blijft ie nouw!! :(

 • het is enige, niet enigste…

 • ja :D

 • Singleplayer is idd heel kort: 7 u tot 10 u. Maar de multipalyer moet toch veel goed maken? Hehe hetzelfde bij killzone eigenlijk :)

 • Jah, het is inderdaad niet speciaal dat een spel dat net uit is veel(oke, heel veel) online word gespeeld, ik ben benieuwd hoeveel het over een paar maanden word gespeeld.

 • Ik liep vandaag in de stad van Den Haag en bij intertoys verkopen ze hem weer vanaf morgen maar ze hebben ook gisteren en vanochtend al Halo2 verkocht, want op een bord buiten was er weggekrast dat Halo2 nu te koop was.

 • ik heb men ps2 net in geriuld voor xbox ik had er 2 van ps2 had er een gewoone maar dat is het punt niet xbox is rium better dan ps2 online en mooier dus daar zit Halo2 cker bij :P

 • jah wel snel bart shit niet :P

 • nog 1 nachtje slapen en dan kan ik ook eindenlijk halo2 op live spelen :D

 • hoezo ?

 • waar moet je op wachten dan ?

 • Zie er zit wel toekomst in online op een Console, Sony en vooral Nintendo hebben het nakijken.

 • Weet je wat sneu is, dat ik van iedereen hoor dat als je hem binnen 7 uur uitspeeld (me including) dat je hem dan maar op Heroic of Legendary moet zetten. Maar toen ik em vandaag in een kleine dag had uitgespeeld had ik absoluut geen zin meer om dat ietwat tegenvallende spel opnieuw te gaan spelen. Online dan maar, ik weet niet wat iedereen ziet daarin want het is echt bagger. Ik vind het spel niks dus ik breng em weer terug naar Intertoys. Microsoft , slecht, heel slecht. Enne jongens als je geld te kort heb, geef dan geen geld uit aan Halo 2 maar bewaar het voor GTA SA, dat is pas echte fun!

 • Heb hem netr oipgehaald….  !!!!!Jippie!!!!!

 • Dat is nou juist halo's grote plus punt! Maar inderdaad de single is wat mager.

 • Ik heb hem sinds vannochtend, de special edition.

  enne 4-M3 ga aub niet lopen whinen als de single-player te moeilijk voor je is.. het ownt egt!!

  Egt geweldig spel, raadt het iedereen aan die een xbox heeft, en met live is het een MUST!!

 • hou is je mond yo 4-m3 iedereen heeft zijn eige smaak en niet iedereen is zo goed als jouw joy grote opschepper!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren