1. Halo 2 multiplayer

Halo 2 multiplayer

De eerste Halo was een revolutie. Door vier Xbox spelcomputers aan elkaar te linken kon er met zestien man tegelijk gespeeld worden, waardoor Halo uitgroeide tot een verplicht nummertje tijdens een LAN. Voor iedereen die straatvrees heeft is er nu gelukkig Halo 2, waarmee je via Xbox Live met maximaal zestien man er lekker op los kunt schieten. De multiplayer is deze keer alleen geen revolutie, maar meer een evolutie.

Halo 2 schittert door zijn veelvoud aan speelmodi. Zo kun je er voor kiezen om een ouderwets potje ‘Capture the Flag’ of ‘Slayer’ te spelen, maar daarnaast zijn er een aantal nieuwe modi aan het spel toegevoegd, zoals bijvoorbeeld ‘Juggernaut’. Hierbij is één persoon de Juggernaut en beschikt hij over bovennatuurlijke krachten en snelheid waarmee hij zoveel mogelijk kills moet vergaren. Nadeel voor hem is dat hij in zijn uppie staat en dat iedereen zijn best doet om hem af te maken. Degene die uiteindelijk de Juggernaut omlegt, neemt zijn rol over. Hij is dan vervolgens degene die alle kogels kan verwachten.

Een ander sterk punt is de balans, die enorm goed is uitgewerkt. Waar de speler in het eerste deel bijna onverslaanbaar was als je in een ‘Ghost’ of ‘Banshee’ zat, is dat nu niet meer het geval. Ten eerste is er de mogelijkheid om het voertuig van een ander af te pakken, om vervolgens de oorspronkelijke bestuurder af te knallen. De tweede verbetering is de rocket launcher die in Halo 2 een homing optie heeft. Hiermee kan er op een vijandig voertuig gelocked worden, waarna de raket altijd zijn doel treft.

Deze balans is ook terug te vinden bij de verschillende wapens. De één is erg effectief als je dicht bij je vijand staat, terwijl de ander het beter doet over een grote afstand. Tel daarbij de Dual Wielding mogelijkheden op en zo komen we tot de conclusie dat geen enkel wapen superieur is aan de ander, maar dat elk wapen een andere aanpak vereist.

Halo 2 maakt optimaal gebruik van de mogelijkheden die Xbox Live te bieden heeft. Zo zit er een uitgebreid clansysteem in, waarmee je heel simpel een clan kunt opstarten. Vervolgens kun je net zo makkelijk een vijandelijke clan te vinden en daar een lekker potje mee knallen. Deze statistieken worden, net als alle andere statistieken, bijgehouden op Bungie.net. Zo men snel zien hoe goed jouw clan het doet.

Halo 2 is momenteel het beste Live spel dat er is, maar toch is het niet helemaal perfect. Ik stoor me enorm aan de manier waarop je een spel moet starten. Als je van tevoren met een aantal vrienden afspreekt om een potje te gaan spelen, dan is er geen vuiltje aan de lucht. Eén iemand kan gewoon een kamer aanmaken en iedereen kan die persoon joinen. De problemen komen pas als je voor een Opti-match gaat. Het eerste probleem is dat je slechts kunt kiezen uit een van de hoofdmodi. Er kan geen voorkeursmap, of submodus worden ingesteld, dus je moet maar kijken waar je terecht komt. Het volgende probleem komt aan het licht als het betreffende potje is afgelopen. In plaats van terug te keren naar een lobby om daarna een nieuw potje te spelen, ga je automatisch uit dat potje en kun je weer opnieuw naar een kamer zoeken. Daar dient zich het derde probleem aan. Het zoeken naar een kamer via Opti-match of Quick-match duurt soms meer dan een minuut.

Gelukkig staat de speelervaring als een dijk, zodat ik deze onhandigheid voor lief neem en ik verwacht dat Bungie dit snel zal verbeteren. Ze roepen namelijk spelers op om feedback te geven en ik denk niet dat ik de enige ben die van deze omslachtige menu's last heb. En als dit dan eenmaal is gedaan, dan kan er echt van het perfecte multi-player spel gesproken worden. Momenteel bestempel ik het als het meest verslavende, meest uitdagende, meest vierkante oogjes veroorzakende spel dat ik op Xbox Live heb gespeeld en maakt het bijna al mijn (hooggespannen) verwachtingen waar.

Conclusie

Halo is het beste dat Xbox Live of een LAN te bieden heeft en ik denk ook niet dat er een spel is dat daar verandering in gaat brengen. Ik ben ook blij dat ik dit stukje af heb, want de jeuk om te spelen wordt erger en erger. IG X Jaylee staat klaar om er flink op los te knallen!

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ik heb nu echt zin om m'n live eens aan te sluiten!!!

 • beter san andreas :p maar als ik dit lees wordtt ik ook wel wat jaloers… :(

 • Kheb gewoon san andreas verkocht voor dit spel :|

  maja goeie keus tog :p

 • ….halo 2 is gewoon gemaakt voor xbox-live……Pandora tomorow, mech assault en Rainbow Six mogen nu wel hum ere-plaats verlaten….Halo 2 verdient zowel Goud als Zilver als Brons…..wees daar maar zeker van :D

 • Das idd jammer dat je na het aflopen van het spel uit de ''kamer'' wordt gegooit :/

 • halo 2 is echt heel cool zowel singel als multi play. Maar qua spel en dan heb ik het niet over de graphics, is gta toch veel leuker en veelzeidiger.

  halo is een top game maar het blijft gewoon een simpel schiet spelletje.

  Dan heeft de nieuwe gta toch gelukkig ietste pietsie meer gameplay en variatie te bieden.

 • Reactie van naked snake (62.59.173.237) geplaatst op 12 november 2004 09:12

  ik heb de spel gekocht en vind het de biggest mistake in gaming history. jezus wat een schijt spel.

  Moet je ook niet met iedereen meelopen.

  Maar ik weet dan niet welk spel je dan hebt meegekregen, maar Halo 2 is briljant. (en ik heb een schijt hekel aan shooters) :P • Ik heb een nieuwe verslaving genaamd….Halo 2 op x-box live, en ik ben niet van plan te gaan af kicken :D  BRUUUUT!!

 • Zo echt he GeNoMe…. Halo 2 doet zwaar op Live, best Live game tot nu toe!!!

 • Heey IG X jaylee, jouw zag ik gister op live:D

 • GOTY!

 • jmmr dat ik geen xbox live heb maaar ik heb een vriend en die heeft het wel:P

 • Jelle schoot me gister dood :@

 • het si echt een briljant spel voor op live , alleen erg jammer dat je elke keer een andere "kamer " moet zoeken, hopelijk fixen ze dat met een patch

 • Jammer dat ik geen Xbox heb. Nee: Jammer dat ik maar €9 heb.

  Heeft iemand hier €5000 te leen? ik betaal per dag €1 terug.

 • Oh, oh, oh…. Jelle doet er ook alles aan om mensen in z'n friendslist te krijgen… Nee Jelle!!! Ik voeg je niet toe!

 • MP is best aardig, jammer van al die schreeuwende nerds..

 • FuriousDevil ben ik helemaal met je eens ;)

 • niet zo doen grappig he gangster d :S

 • ik heb geen live…

  maar lan wordt dit echt kickass!!!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren