1. Af en toe snap ik er niets meer van...

Af en toe snap ik er niets meer van...

Ik en een paar vrienden mogen graag eens naar de bioscoop gaan. Filmgek als we zijn houden we één maal per week een "movie night" bij iemand thuis of gaan we dus naar Sittard-Geleen naar een bioscoop met een groot scherm en goed geluid.

Zo ook gisteren, de film in kwestie werd X-Files 2, gewoon uit respect voor wat de serie vroeger was en we, afgezien van Star Wars The Clone Wars, alles inmiddels al gezien hebben. Nu moeten jullie weten dat deze bioscoop mooi net buiten de stad is gebouwd met een eigen parkeerplaats. Helaas heeft de bioscoop acht zalen die allemaal gelijktijdig leeglopen en maar één rijbaan om weg te komen.

Nu is dat op zich geen probleem. Er zijn drie punten waaruit je kan komen en als iedereen in de rij staat en het punt waarop de drie banen samenkomen iedereen één auto ertussen laat kan je

-weliswaar op een rustig tempo- zonder problemen wegrijden,

Zo niet gisteren, gisteren vonden een gozer in blauwe Golf 4 met veel te grote velgen en een andere kneus in een oude Peugot 206 het nodig om met 60 km per uur de hele rij wachtende auto's voorbij te steken. Ze kwamen vast te zitten recht voor mijn auto, die dus vanuit een rechts baan moest invoegen op de baan waar zij reden. De blauwe Golf 4 was mij helaas voor en stond voor mijn auto.

Nu rij ik zelf een niet "uit-ge-johnny-de" (lees: Niet verlaagd, geen lelijke bodykit, geen BBS velgen of veel te groot uitlaat-opzetstuk) Golf 3 Stationwagen. Ik kan dus niet tegen associaal rijgedrag. Ik mag graag hard rijden en doorrijden, maar alleen waar het kan en ik ga niet bumperkleven bij mensen die zich netjes aan de snelheid houden. Fuck dit, zeg ik tegen mijn vrienden. Ik zette mijn bumper alvast tegen zijn passagiersdeur van de Golf 4. Vastbesloten mijn voorrang van rechts af te dwingen. De 206 gast -blonde vriendin, wit petje- zette zijn bak tegen de achterbumper. Ik kijk hem achteloos aan, lach even. Hij bijt zijn lip zowat aan stukken, roept wat tegen zijn vriendin.

De Golf 4 komt in beweging. Ik geef gas. Hij ook. Kijken wie er grotere ballen heeft. De rekening is hoe dan ook voor hem. Vrrrroemmm...

...En ik zit ervoor. Meneer durfde het toch niet aan om een kras op mijn Mighty Rally Golf 3 Variant (Ja, mijn auto heeft een bijnaam) te zetten. Achter me zie ik een middelvinger en wordt er hevig gescholden. Ik zwaai en lach nog even en zo rijden we weg. Bij de uitgang is een rotonde, ik rij rechtdoor en hij linksaf, hij toetert nog even terwijl we voorgoed afscheid van elkaar nemen.

Ik begrijp dus niets van dit soort personen. Ten eerste, wacht gewoon verdomme netjes je beurt af en steek geen 15 auto's zo maar voorbij. Ten tweede, waarom word je boos op iemand die jou voor kruipt (terecht voor kruipt, maar dat dan nog even terzijde) terwijl je het enkele seconden geleden nog bij iemand anders geflikt hebt. Wat voor een lul ben je dan.

Dit zijn nou van die mensen die verkeersregelaars bij de Ikea doodrijden. Lever heel gauw je auto en rijbewijs in mannetje. En denk maar niet dat je de Mighty Rally Golf 3 hetzelfde kan flikken als de rest. Kneus.

All hail de Mighty Rally Golf. Het maakte in ieder geval wel mijn avond, en ik hoop van een aantal mensen die deze persoon heeft ingehaald, ik hoop dat hij nog lang heeft gescholden tegen zijn vriendin in zijn tweenulzesje.

Dit artikel delen

Over de auteur