1. Gametalk : interview met...Youri D

Gametalk : interview met...Youri D

Vertel iets over jezelf.

Ik heet Youri Dechesne, ben 26 jaar en woon in Utrecht. Ik heb Communicatie- en Informatiewetenschappen gestudeerd aan de Universiteit van Groningen. Mijn afstudeerstage heb ik in 2006 gedaan bij InsideGamer, en na mijn studie ben ik daar full-time aan de slag gegaan.

Sinds wanneer game je ?

Sinds mijn zevende, ik begon op een Commodore 64.

Wou je als kleine jongen al gamesdatabase en content manager worden ?

Niet echt, als kind wist ik niet eens dat zoiets bestond. Ik wou graag piloot of astronaut worden. Maar het was ook wel een droom om geld te verdienen met het testen van games, dus op een bepaalde manier ben ik toch goed terechtgekomen!

Overigens is gamesdatabase- en content-manager de naam van mijn functie, maar ik doe veel meer. De gamesdatabase is een belangrijke taak, maar niet de enige. Zo ben ik ook presentator, redacteur, eindredacteur en neem ik de rol van hoofdredacteur wel eens op me. Ook help ik bij het ontwikkelen en uitdenken van nieuwe projecten binnen InsideGamer.

Ik zal dit werk ook niet altijd blijven doen, het is mijn eerste baan na mijn studie, en een erg leuke. Maar ik ben wel van plan verder door te groeien en later ook andere dingen te gaan doen (maar wat, weet ik nog niet precies).

Heb je een favoriet gamegenre ?

Ja, ik ben vooral fan van shooters. Third person en vooral first person. En dan vooral shooters met een goed verhaal zoals Half-Life 2 en The Darkness. Maar Call of Duty 4 zit ook nog steeds vaak in mijn spelcomputer. Hoewel de shooter over het algemeen mijn favoriete genre is, betekent dat niet dat mijn favoriete games allemaal shooters zijn.

Heb je een favoriete game ?

Deze vraag vind ik erg moeilijk te beantwoorden. Ik durf niet één game te noemen. Ik vind de Monkey Island-adventures heel erg gaaf, Half-Life 2 een heerlijke game, Metal Gear Solid 4 supervet en GTA Vice City, GTA: San Andreas en GTA IV echt helemaal geweldig. Een van de meest bijzondere games die ik ooit heb gespeeld is Shadow of the Colossus.

Wat is voor jou een perfecte game ?

De perfecte game bestaat niet, maar er zijn wel een aantal elementen die heel erg belangrijk zijn. Ten eerste moet het allemaal natuurlijk goed spelen en als het even kan er ook goed uitzien. Daarnaast moet de game leuk zijn om te spelen, en vind ik een verhaal ook erg belangrijk. Met name een verhaal dat goed wordt verteld en je emotioneel weet te raken, vind ik bijzonder. Metal Gear Solid doet dit goed, Shadow of the Colossus en Final Fantasy VII ook. Ook GTA IV is emotioneler dan zijn voorgangers. Ik vind dat er nog te weinig wordt gewerkt met emoties in games, mede daarom ben ik erg benieuwd naar Heavy Rain, die op dat gebied revolutionair lijkt te gaan worden.

Wat zijn de voordelen van bij IG werken ?

Het werk is leuk en het bedrijf is klein. Daardoor staat iedereen dicht bij de leiding en kun je over veel dingen meedenken en meepraten. Maar ondanks dat het een klein bedrijf is, is de site erg groot en belangrijk in Nederland. Het allerleukste zijn mijn collega’s. InsideGamer heeft een verschrikkelijk leuk en jong team dat samen werkt om een zo goed mogelijke site neer te zetten.

Waarom schrijf je zo weinig recensies op IG ?

Ten eerste heb ik heel erg druk met andere zaken en ten tweede proberen we altijd de beste persoon bij een game te zoeken. Ik hou bijvoorbeeld niet van RTS’en, dus die recenseer ik niet, hetzelfde met MMORPG’s. Console shooters recenseer ik wel vrij vaak. Ik denk dat ik dit najaar wel meer games zal recenseren, omdat er heel veel geweldige games uitkomen.

Je ging naar de E3 voor IG, maakte de E3 jouw verwachtingen waar ?

Ja, absoluut! Er was niet heel veel show en spektakel, maar daar was ik ook op voorbereid. Er waren wel heel erg veel hele goede games, en daar draait het uiteindelijk om. Bovendien ben ik nog een paar games tegengekomen die mij wisten te verrassen, zoals Pure en Left 4 Dead.

Geef je top 3 favoriete 2008 games.

Dit vind ik wel een moeilijke vraag hoor, maar ik zal een poging wagen. Ik kan in dit lijstje natuurlijk alleen de games zetten die al uit zijn:

Soulcalibur IV

GTA IV

Metal Gear Solid 4

En dan zijn er een aantal games waarnaar ik heel erg uitkijk, zoals Gears of War 2, Resistance 2, Star Wars: The Force Unleashed en LittleBigPlanet.

Monkey Island 1

Dit artikel delen

Over de auteur

Vinto Hey, Welkom op mijn profiel, even voorstellen : Ik ben Maaike ik woon in Belgie en loop nog niet zo lang rond op deze wereldbol.