1. Voorpret

Voorpret

Bijna het leukste aan een vakantie is eigenlijk nog wel de voorpret. Ik ben jaren straatarm geweest (student met eigen woonruimte, auto en geen baan), het is eigenlijk een godswonder dat ik niet permanent failliet ben verklaard in die tijd. Nu ik dan eindelijk een meer dan prima betaalde baan heb is het tijd om een beetje te leven.

En tsja, dan is het tijd om je eerste vakantie in tijden te gaan plannen. Waar gaat de reis naartoe? Het originele plan was om Japan aan te doen voor drie weken en daar een reis door het land te maken. Helaas werd de deadline steeds korter en een reis naar Japan moet goed geplanned worden. En zo werd Japan op de lange baan geschoven en een jaartje of wat uitgesteld.

Maar wat te doen met de vakantie? Na wat over en weer gepraat is de kogel nu dan eindelijk door de kerk. Het wordt de VS. Met de huidige dollarprijs is vakantievieren in Amerika zeer aantrekkelijk. De kunst zit hem dan uiteraard daarin zo weinig mogelijk van hieruit te regelen en laat dat in Amerika nu helemaal geen probleem zijn. We gaan drie weken, huren een auto en trekken de westzijde van Amerika door om zoveel mogelijk van het land te zien. Onderweg zijn er werkelijk honderden hotel- en motelletjes, dus dat wordt geen probleem.

Voor rond de 600 Euro vliegen we dan op 1 November van Dusseldorf Airport naar Denver, Colorado (en weer terug op de 21ste uiteraard), en pakken we van daaruit de auto. Eerste stop, vlak naast Denver: De Rocky Mountains.

Vanuit daar naar het zuiden, waar we via de Grand Junction naar Utah rijden en ons eerste National Park aan doen. Het Arches National Park. Dat bol staat van de mooiste rotspartijen, waarvan er veel een “arch” vormen.

Daar vinden we een slaapplek en de dag erop gaat de reis verder en doen we het Mesa Verda National Park aan. Waarna we de reis vervolgen en het Four Corners Monument aan zullen doen. Dat is het enige punt in de Verenigde Staten waar maar liefst vier staten (Colorado, New Mexico, Arizona en Utah) elkaar tegenkomen. Net zoiets als het drie-landen punt in Limburg dus.

Vanuit daar gaat de reis naar het westen langs het bovenstaande Monument Valley en komen we ook nog langs het Bryce Canyon National Park en het Zion Canyon National Park.

Via de Vermillion Cliffs hierboven, gaan we richting het zuidwesten en komen we uit aan de zuidelijke kant van de Grand Canyon, jullie vast en zeker niet onbekend. En pessant komen we op de reis ook nog langs de Hoover Dam

Dan zijn we die dag nog net op tijd om de avond en nacht te spenderen in het onmiskenbare Las Vegas, Nevada. Lekker een avondje eenvoudig gokken en dan weer door. En wel naar het woestijnachtige Death Valley. Vanuit daar gaat de reis naar het noorden en doen we twee dagen lang het Yosemite National Park aan.

Na al deze natuur is het weer tijd voor een paar dagen stad en zullen we 2 a 3 dagen verblijven in het niet zo pittoreske San Fransico, California. Daarna zullen we via Reno, Nevada richting Oregon gaan en van daar naar Idaho en uiteindelijk Wyoming en hopelijk nog even terug naar het Rocky Mountain National Park.

Van daaruit komen we dan uiteindelijk weer terug in Denver, waar we afhankelijk van de tijd die we besteden aan bovenstaande nog even met het vliegtuig naar Chicago kunnen gaan.

Ik zie er in elk geval naar uit om dit deel van de wereld te zien. Zoals jullie kunnen zien stikt het van de natuur en dan vooral dat soort natuur dat je hier in de buurt nergens tegen zult komen. Wie weet, misschien inspireer ik één van jullie wel voor een toekomstige vakantie. Ik zal naderhand nog wel eens terugkeren met foto’s en verhalen.

(Leuk detail misschien, we zullen in Amerika zijn ten tijde van de Presidentiële verkiezingen op 4 November).

Dit artikel delen

Over de auteur