1. Voor alle Psychonauts en Tim Schafer fans

Voor alle Psychonauts en Tim Schafer fans

Zoals elke week luisterde ik vandaag naar de 1UP FM podcast, een van de vele podcasts die 1UP.com wekelijks brengt. Vandaag zat er echter een speciaal stukje in dat fans van de oude LucasArts adventure games en het geniale spel Psychonauts niet mogen missen.

Een vast onderwerp van de 1UP FM podcast is de Backlog. Hierbij wordt gepraat over spellen op die vaak op de zogenaamde "Pile of Shame" terrechtkomen, spellen die je altijd al had willen spelen maar nooit aan toegekomen bent. Bij de Backlog van 1UP FM speelt een groep redactieleden iedere maand een spel van iemands Pile of Shame, waarbij iedere week wordt bijgepraat over het spel in de podcast. De afgelopen maand was hierbij Psychonauts aan de beurt. Niet iets vernoemenswaardig voor in een weblog zou je zeggen en daar heb je dan ook gelijk in. Deze week was er echter een verrassing.

Toen ik vanochtend de podcast aan het luisteren was in de auto op weg naar mijn werk, riep ik ineens hardop "WOW!". De mensen van 1UP hadden Tim Schafer uitgenodigd om hem mee te laten praten in de Backlog over Psychonauts. Dit leverde wat mij betreft een geweldig interview op. Tim Schafer maakt niet alleen topgames maar is ook nog eens prettig gestoord, waardoor het interview des te leuker word.

Dus bij deze de link voor iedereen die net zo genoten heeft als ik van Psychonauts (en natuurlijk ook Day of the Tentacle, Full Throttle en Grim Fandango). Als je de backlog wilt horen moet je naar het laatste 3e deel gaan.

Dit artikel delen

Over de auteur