1. Open brief aan Brein...

Open brief aan Brein...

Beste Brein,

Ik heb al sinds mijn geboorte, of ten minste zo lang ik mij kan herinneren, een veel te grote fantasie. Als kind is dat niet zo erg, maar naarmate je ouder wordt en (buiten) spelen niet langer als normaal geaccepteerd gedrag wordt gezien is dat toch wel een probleem. Want waar laat je die fantasie? Die moet ergens naartoe, die heeft een uitlaatklep nodig en die dien je dus te vinden. Gelukkig heb ik die gevonden, ik raak mijn fantasie kwijt met videogames, boeken en TV-Series/Films.

En zodoende heb ik dus een hele riedel spelcomputers/games, boeken en DVD’s. En over die laatste moet ik toch even wat frustratie kwijt. Vandaag heb ik namelijk mijn éénhonderdenzevenstigste DVD gekocht (jawel, dat is dus 170ste), The Office US, Seizoen 3 om precies te zijn. Blij als een kind stop ik het DVDtje thuis in mijn PS3 -mijn DVD speler van choice omdat je dankzij de Bluetooth-afstandbediening niet hoeft te richten als je hem wilt bedienen, maar dat even terzijde- in de hoop lekker te kunnen gaan kijken.

Zo gezegd, zo gedaan, ik start de DVD en ik kijk eerst naar het verplichte Universal-logo. Daarna mag ik kiezen, Nederlands of Frans. Uiteraard kies ik de eerste -Frankrijk en alles wat erbij hoort mag immers collectief nu nog doodvallen, maar ook dat even terzijde- Wat volgt is een frustratie die ik al bijna 150 keer eerder heb meegemaakt. Eerst wordt mij verteld middels een lapje tekst in een slecht geanimeerd 3D-computer graphicje met dito slecht electronisch deuntje dat ik toch vooral geen kopie mag maken van mijn zelfgekochte DVD’tje en hem ook niet commercieel mag uitbaten. Daarna krijg ik een filmpje van filmwereld.nl dat ik toch vooral de filmwereld niet dood mag maken door films te downloaden en uiteindelijk wordt ik er nog even aan herinnerd dat deze DVD voor alle leeftijden geschikt is.

En bedankt! Alles is natuurlijk non-skippable en dien ik dus te kijken iedere keer als ik deze DVD –en vele anderen uit mijn collectie- start. WAT DE FOK! Ik heb niet tientallen maar bijna honderdtallen originele DVD’s, als ik moet gokken voor minstens 3000 keiharde euro’s aan films en series in mijn collectie. Alles origineel. Waarom moet ik in vredesnaam 2-3 minuten per film besteden aan het kijken naar filmpjes en teksten die mij vertellen dat ik vooral niet moet downloaden.

Nu vraag ik u, beste Brein, waarom moet ik als hardwerkende burger die altijd trouw zijn films en series op DVD koopt en minstens eenmaal –maar vaak ook twee- tot driemaal- per maand de bioscoop aandoet boeten voor het gedrag van anderen. Waarom wordt ik gestraft met verplichte filmpjes en teksten van vaak meerdere minuten lang. Tijd uit mijn leven die ik nooit meer terug krijg en op 170 DVD’s is dat best veel tijd, zeker bij multiple viewings. Toch minstens, bij gemiddeld twee viewings en twee minuten bijna een halve dag uit mijn leven, en stil counting!!

Wat precies is mijn drijfveer om nog langer originele DVD’s te blijven kopen. Bij downloads zitten vast deze irritante filmpjes en teksten niet ingebakken en al zeker niet verplicht? De kwaliteit van die DVD’s zal heus niet schrikbarend slechter zijn als de originelen. Dus verklaar mij dan even waarom ik, met mijn 170 originele DVD’s een meer dan goed bijdragende consument aan deze industrie, wordt opgezadeld met filmpjes en teksten moet bekijken die met nul komma niks op mij trekken?

Kunt u alstublieft ophouden met deze onzin. Stop de teksten op het einde van een film in plaats van ervoor, of plaats ze in het menu zodat ik ze niet perse hoef te kijken. Anders ben ik heel snel klaar met het kopen van origineel materiaal. Het wordt tijd dat u de mensen straft die gestraft dienen te worden en niet die mensen die trouw geld richting uw organisatie en diens klanten pompen. Ik ben het in ieder geval beu en ik ben vast niet de enige, het is tijd te stoppen met deze tereur van de eerlijke consument.

Afwachtend van uw antwoord verblijf ik,

Aiii.

Dit artikel delen

Over de auteur