1. Far Cry Instincts

Far Cry Instincts

FarCry op de PC werd destijds genoemd als Doom 3 uitdager. Doom 3 ging er alleen met wat meer verkoopcijfers vandoor. Jammer voor ontwikkelaar Crytek, dat later een contract tekende met Electronic Arts en nu niet meer verder kan werken aan Far Cry Instincts. Desondanks zijn we nog steeds onder de indruk van dit schietspel.

Doom 3 zal op de Xbox verschijnen, en dan zal Far Cry dat natuurlijk ook doen en misschien in een latere fase ook nog voor de PlayStation 2 en GameCube. Dat is echter nog niet helemaal zeker. Daarom baseer ik mij ook op de Xbox versie van het spel

Het verhaal is hetzelfde als in Far Cry voor de PC. Jij bent Jack Carver en je hebt een opdracht gekregen om een journaliste naar een eiland te brengen. Eenmaal aangekomen, word je overvallen en strand je op één van de vele eilanden. Al schietend en schuilend verplaats je je over de eilanden en kom je steeds meer achter het plot van het spel, wat redelijk interessant blijkt.

Waar het natuurlijk echt om gaat is de speelbaarheid. We verwachten, ondanks dat het spel van ontwikkelaar is veranderd, vertrouwde Far Cry-elementen. Dit betekent dat overleven, ook wel survival, genoemd in Far Cry Instincts een grote rol zal spelen. Je zult je een weg moeten banen door tal van tropische levels, met geregeld een uitstapje naar een binnen level zoals een verlaten mijn of een onderwaterlaboratorium. Onderweg zul je patrouillerende wachters uit moeten schakelen, en waarschijnlijk ook gemuteerde monsters. Ook zul je kunnen plaatsnemen in verschillende voertuigen, al is daar nog te weinig over bekend om specifieke zaken te noemen, al viel mijn oog een jetski op in een zekere trailer.

Vijanden zullen een geavanceerde kunstmatige intelligentie hebben, en zullen indien verzwakt, terugkeren om te hergroeperen en overleggen hoe ze jou het best kunnen aanvallen. Verder zal het spel physics bevatten. Dit houdt in dat tegenstanders realistisch reageren op acties. Worden ze omver gereden, dan zullen ze realistisch meebewegen, inclusief brekende botten en rondvliegende ledematen. Dat maakt Far Cry meteen ook aardig grof, wat betekent dat het spel het misschien nog moeilijk kan gaan krijgen in bepaalde landen.

De meerspeleroptie zal bestaan uit Xbox Live en een splitscreen modus door twee tot vier controllers aan je Xbox te verbinden. Helaas is er nog niet bekend hoeveel spelers mee kunnen doen aan Xbox Live. Wel zeker is het feit dat er acht meerspeleropties zullen zijn. Ook aanwezig is een levelbuilder. Die je in staat stelt je eigen levels te maken. Het zal jammer genoeg niet zo uitgebreid zijn als op de PC, maar wel geschikt zijn voor Xbox Live om ze daar met andere spelers te delen.

Vooralsnog kunnen we concluderen dat dit spel ook op de Xbox goed zou kunnen uitpakken. Tenslotte zijn alle aspecten van de PC-versie aanwezig. Wel hopen we dat er nog wat nieuws te bespeuren zal zijn, want ook al is een herhaling niet slecht, een compleet nieuwe spelervaring zou een heel stuk vermakelijker zijn. Dan kunnen we pas concluderen of dit spel inderdaad de strijd met Doom 3 kan voortzetten.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • dit spel wil ik wel hebben voor op de PS2

 • alsie op de ps2 komt…

 • Wanneer kunnen we hem ongeveer verwachten dan ?!

 • q1 2005… hoopt ubisoft

 • fanboy?

 • het is Lauran ;)

 • Xbox pimp (213.218.65.18)  Represent my ass. GTA SA is gewoon een van de beste games ooit dus lul nou maar niet. Verder heeft de PS2 nog heel wat andere toppers in huis, JAk 3, RaC3, Killzone, GT4, Pro Evolution 4 dus de ps2 kan nog gewoon mee met de x-box.

 • Niet te vergeten Metal Gear Solid 3!!!!!!

 • Wie weet wanneer hij uitkomt voor PS2 ???

 • Ziet er iig wel mooi uit op de screens, maar ik wil wat bewegend matriaal om er echt wat van te verwachten..

 • hoezo niet, Ubisoft heeft het niet uitgesloten…. en aangezien de titel FarCry goed verkoopt

 • Xbox pimp (213.218.65.18)  Dan is het nog stommer van je om te zeggen dat de ps2 met moeite meedraaid!!!!

 • volges mij kan dat spel noooit op de ps2, gewoon al omdat het spel er dan zo ballebert uit komt te zien.

 • @Lauran aka Henk ,  oke thanx , ik wacht geduldig af .

  Moet ook wel helaas .

 • @XMSTXRDXM  AARGH IK HEET GEEN! HENK, dat heeft die Xbox Pimp verzonnen :P  just Lauran :)


 • @zal wel… (213.10.11.33)  beste jongen, als jij mij bewijs kan geven van het feit dat san andreas op de xbox komt, krijg je van mij een lolly

 • gangsta game mensennnn

 • xbox pimp  de playstation 2 hoeft absoluut niet onder te doen voor toptitels xbox pimp en zal wel… dat weten we allemaal, en hoe komt dat, simpelweg vanwege het feit dat de playstation 2 er al langer is. Daar kunnen we niks aan doen, dit heeft ook de gamecube. Als een console eerder gelanceerd word heeft die betreffende console gewoon al meer toptitels voor de andere 2. Ik heb zelf een Xbox en PlayStation en GameCube… en als we kwaliteit met elkaar vergelijken, kunnen we snel klaar zijn. Door de voorsprong van de PS2 heeft hij gewoon meer topspellen  en dat is geen mening… maar een feit… ik ben namelijk een GameCube fanaat… vandaar. En bovendien heb ik deze impressie zelf geschreven, ik heb dan ook zeker respect voor de xbox en haar spellen. Eerst researce Xbox Pimp, daarna uitspraken ;)


 • Xbox pimp tja wat jij eigenlijk opnoemt zijn bijna allemaal FPS spellen he. Daar zit het op de Xbox vol van. Op PS2 vind je veel meer variatie en vooral meer rpg's en platformers en fun games zoals Eyetoy, Singstar,…

 • vetttttttttt!!!!!!!!!!!!!!.ik wil hem op playstation2

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren