1. 4

4

Sinds Januari 2008 heb ik een Playstation 3 in mijn bezit. Maar voordat ik de beslissing nam om op Sony’s mooie product over te stappen, heb ik een tijdje behoorlijk getwijfeld tussen onze drie consoles. Na dagen gepiekerd te hebben, tien keer de consoles te hebben vergeleken en alle games op een rijtje te hebben gezet, kwam ik tot de beslissing om voor de Playstation 3 te gaan. Wat mij uiteindelijk de doorslag gaf? Het getal: 4.

Het klinkt vreemd. Het is vreemd als je het zo leest. Maar eigenlijk is het heel logisch. Alle topgames die ik wou spelen hebben met een vierde deel te maken. Denk daarbij aan de sublieme game: -misschien wel de game van 2008- Metal Gear Solid 4. Tot nu toe dé beste game op de Playstation 3 naar mijn mening. Deze game heeft mij kippenvel bezorgt. Om over de filmische cut-scenes maar te zwijgen. Of denk aan de topper Grand Theft Auto 4. De meest overhypte game weliswaar, maar voor mij toch zeker een parel. Ik heb me toch minimaal 30 uur vermaakt met Niko Bellic.

Ook was daar Call of Duty 4 nog. Ik heb hier veruit de meeste uren in gestopt. Online spelen met zo’n goede shooter is toch geweldig? Alles werkt, alles blijft leuk en daarbij was de singleplayer ook fantastisch. Nu even een hele andere kant op. Soulcalibur 4 stond ook al hoog op het lijstje. Normaal ben ik niet zo gecharmeerd door fight games, maar nu was het een keer anders. Na een paar trailers te hebben gezien, leek het mij, tot mijn verbazing, toch wel vetjes. Intussen heb ik de game in mijn bezit en ben ik er erg tevreden over.

Dat zijn al behoorlijk wat 4’en die er toe doen in de game-industrie. Daarbij was er natuurlijk ook al een topper: The Elder Scrolls 4: Oblivion was er al een tijdje. Maar als je geen goede PC hebt, moet je hem wel op een console spelen. Ook had ik net de trailer gezien van Star Ocean 4 die mij wel aansprak. En later natuurlijk Street fighter 4 die niet in mijn collectie mag ontbreken.

Oké, nu weet ik dat veel van deze games ook op de Xbox 360 zijn. Maar games zoals: Metal Gear Solid en Star Ocean doen er wel redelijk toe. Nu ik dit allemaal zo even terug haal, merk je toch wel dat het getal 4 redelijk veel terug kwam in 2008. Zullen alle deel 5’s net zo goed zijn?

Dit artikel delen

Over de auteur