1. Wario Ware Inc.: Twist

Wario Ware Inc.: Twist

Vorig jaar kwam Wario Ware: Minigame Mania uit voor de Game Boy Advance. Het werd een verkoopsucces wat Nintendo niet had verwacht. Reden dan ook om de serie verder uit te breiden naar een GameCube versie, een Nintendo DS versie en natuurlijk een tweede Game Boy Advance versie. Deze onder de naam Wario Ware Inc.: Twist.

Omdat de geflipte spelhumor van Wario Ware waarschijnlijk nog niet voor iedereen duidelijk is, zal ik een korte toelichting geven. In Wario Ware zul je vele minispelletjes achter elkaar moeten voltooien. Zo zul je bijvoorbeeld binnen acht seconden een tennisbal moeten wegslaan, of binnen acht seconden een vinger in een neus steken. Deze minispelletjes volgen zichzelf in een rap tempo op, zodat je werkelijk met het zweet in je handen zit te spelen.

Blijkbaar was de inspiratie op bij het Nintendo hoofdkwartier in Kyoto. Vandaar dat ze maar aan een nieuw concept zijn begonnen betreffende Wario Ware.: Inc Twist. In jouw spelcassette van Wario Ware Inc.: Twist zit namelijk een bewegingssensor. Zo is het de bedoeling je Game Boy Advance te kantelen in de richting die het minispelletje aangeeft. Een simpel voorbeeld: je ziet een bal die via een doolhof naar de andere kant van het scherm wil en door je Game Boy Advance naar links te kantelen gaat de bal ook naar links. Beweeg je Game Boy Advance dus zo dat je de bal binnen de tijd naar de andere kant loodst. Of een bak met blokken: kantel je Game Boy zo dat de blokken er uit vallen. Dit zorgt voor een originele insteek en een nieuw soort spelen.

Nintendo belooft 200 nieuwe minispelletjes in het spel te stoppen. Verder zullen er nog eens 100 extra minispelletjes vrij te spelen zijn. Dit zorgt niet alleen voor een langere speelduur, maar ook nog eens voor een hoger speelpleziergehalte. Het speelplezier zal overigens nog beter zijn door de toevoeging van een meerspelermode, waar helaas nog niets over bekend is. Dat moet echter door de toevoeging van een bewegingssensor ongetwijfeld tot hilarische momenten leiden.

Is er dan niets kritisch aan te merken op dit spel? Jawel, want is een bewegingssensor wel zo nuttig eigenlijk? Misschien wel helemaal niet, aangezien bovenstaande voorbeelden van minispelletjes ook mogelijk zijn met de vierpuntdruktoets van de Game Boy Advance. Het is dus maar de vraag of de bewegingssensor niet overbodig is en het alleen maar een verkoopargument is van Nintendo.

Door de nieuwe originele, en vooral innovatieve spelelementen verwachten we dat Wario Ware Inc.: Twist opnieuw zal blijven boeien. De toevoeging van de bewegingssensor is een verrassende insteek en laat duidelijk zien dat Nintendo geen slap aftreksel wil maken van de vorige Wario Ware spellen. Laten we wel hopen dat men met iets unieks komt, want we willen wel minispelletjes die goed gebruik maken van de sensor. Desondanks kunnen liefhebbers van bijgevoegde gadgets na Boktai alweer uitkijken naar een soortgelijk spel, wat helaas nog geen lanceerdatum heeft.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Lachen, ik hoop dat deze net zo lollig is als zijn voorganger. Dat vond ik namelijk een regelrechte topper.

 • De eerste voor de GBA ownde.

  De eerste voor de NGC ownde.

  De tweede voor de GBA ownt meer.

 • Misschien ga ik me nu wel aan dat hele Warioware-gebeuren wagen..Deel 1 leek me niet helemaal het kopen niet waard, maar deze op zich wel

 • Erg leuke spellen ik heb de GBA versie gekocht toen ik em bij e-plaza zag liggen voor €19,95 en ik heb em helemaal uitgespeeld, zelf mijn vriendin speelt het spel (en dat zegt erg veel)  Ook de Cube versie speel ik vaak met vrienden en is erg leuk.  Ik verwacht van deze versie ook weer veel lol.


 • Wario Ware is echt 1 vd beste spellen op de GBA. Mijn vriendin was er ook helemaal weg van en aan al de mensen die ik het toonde barste in lachen uit en waren meteen verslaafd!

 • Lijkt me wel een leuke party game.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren