1. Gametalk : JUBILEUM

Gametalk : JUBILEUM

Speciaal voor de tiende Gametalk, twee interviews in één Gametalk.

Gametalk interview met TomPSP.

Hoe maak je een goede weblog ?

Persoonlijk denk ik, dat je een goede weblog maakt door iets origineels te verzinnen en uit te voeren. Als schrijver moet je proberen iets toe te voegen, in plaats van de zoveelste log vol met YouTube-filmpjes en twee regels tekst te plaatsen. Dit interview-idee van jou bijvoorbeeld vind ik een erg goed idee. Toch vind ik persoonlijk het allerbelangrijkste in een weblog; geen spellingfouten! Ik merk aan mezelf dat ik vrij snel afhaak bij een tekst vol met grammaticale fouten, geen gebruik van leestekens en hoofdletters, enzovoort.

Waarom stopte je met " Een Dagje " ?

Ik stopte met “Een Dagje”, vanwege verschillende redenen. Ten eerste, omdat ik er al bijna zestig had geschreven en dan word het toch wel moeilijk om telkens een nieuw onderwerp te verzinnen, alhoewel het me eerlijk gezegd altijd wel lukte om iedere dag iets nieuws te bedenken.

Ook kostte het me veel tijd; iedere dag toch wel een kwartier. Vanwege deze vraag ben ik ook wat gaan rekenen, waardoor ik net berekende dat ik met het schrijven van mijn weblogs op IG bijna vijftien uur van mijn leven heb verloren. Nou ja, verloren, besteed staat misschien beter op zijn plaats.

Ten derde ben ik gestopt, omdat het mij het beste leek om op je “hoogtepunt” te stoppen. Na mijn mening was het hoogtepunt eigenlijk allang voorbij en werd de kwaliteit alleen maar minder, op uitzondering van enkele dagen na.

Hoe belangrijk is gamen in jouw leven ?

Juist tijdens de vakantie ben ik achtergekomen dat gamen niet zo heel belangrijk voor mij is, zolang er maar alternatieven zijn. Als ik moet kiezen tussen windsurfen of gamen kies ik voor de plank en niet voor de bank. Maar nu op zondagavond kijk ik naar buiten en de regen tikt tegen de ramen, heb ik toch wel zin om te paard naar Jeruzalem te galopperen of om aan mijn parachute boven Nijmegen te zweven.

Gamen is dus niet “zó” belangrijk voor mij, alhoewel ik wel iedere dag meerdere malen IG check om toch op de hoogte te blijven van wat er allemaal afspeelt.

Gamen er nog andere gezinsleden ?

Ja, mijn broertje Luuk(PSP) heeft ook een PSP en een PC. We lenen onze PSP-spellen aan elkaar uit. Helaas, heeft hij niet zo’n heel goede videokaart in zijn PC waardoor hij de nieuwste spellen moet overslaan of stiekem tijdens een tussenuur op mijn computer moet spelen… Mijn vader doet ook weleens Patience op zijn werk…

In de familie heb ik ook nog drie nichtjes (betekenis; dochters van mijn tante en oom) en die hebben allen een DS. Helaas, zit daar geen Zelda of Mario Kart in, maar “Nintendogs” en “Mijn Dierenpraktijk”. Verder heeft mijn opa op zijn PC Patrician III, maar dat speelt hij vrijwel nooit. Hij schijnt het leuker te vinden om zijn bankzaken te checken…

TomPSP, ben je PSP fan ?

Mwja, denk ’t wel. Ik ben een enthousiast gebruiker van de PSP. Je hoort de laatste tijd steeds vaker mensen roepen “Mijn PSP hapt stof”, maar daar is bij mij thuis geen sprake van. Ik heb genoeg spellen die ik nog moet uitspelen. Zo raad ik iedereen het spel “Puzzle Quest: Challenge of the Warlords” aan. Nooit gedacht, dat ik puzzelen zo leuk vond.

Wat vind je van Aziatische games ?

Moeilijk te zeggen wat ik daarvan vind. Er zijn goede en slechte Aziatische games, zoals er ook goede en slechte Amerikaanse games zijn. Ik was twee jaar geleden een groot fan van Aziatische MMORPG’s. Maar dat is er nu een beetje vanaf. Ik kijk op dit moment erg uit naar de Japanse PSP-game “Star Ocean: First Departure” (RPGFan gaf hem een 9,4!).

Heb je een favoriete uitgever ?

Volgens mijn IG-statistieken is mijn favoriete uitgever Electronic Arts, zowel bij mijn “Collectie”-games als bij mijn “Wenslijst”-games. En daar ben ik het denk ik wel mee eens. EA krijgt altijd veel kritiek hier op IG (“Uitmelkerij! Boehoe! Melkie!”) en daar moet ik ze ook een beetje gelijk geven als je kijkt naar FIFA, Need for Speed, Medal of Honor, Battlefield, Command & Conquer en The Sims (IKEA Woon Accesoires…). Maar stuk voor stuk zijn het games waar ik iedere keer weer van geniet. Ik heb toevallig vorige week zondag de singleplayer van “Medal of Honor: Airborne” uitgespeeld, maar hoe je het went of keert, ik heb me er prima mee vermaakt en het deed toch echt iets nieuws binnen het grote rijk van de WOII-shooters. En de nieuwe FIFA schijnt ook weer een pareltje te worden. Dus van mij mogen ze nog wel even doorgaan met oude koeien van stal halen, of waren het nou paarden...

Bedankt TomPSP

Gametalk interview met mayo

Waarom game je ?

Ik game omdat ik soms echt even stoom af moest blazen of afreageren,maar ook omdat ik soms echt verbluft ben door de mooie graphics , daarom blijf ik ook gamen:)

Wat is voor jou " gamen " ?

Gamen is voor mij even lekker een moment voor jezelf, alleen jij en je game heerlijk is dat vind ik. Gamen is ook afreageren voor me stel je voor je word de huid vol gescholden door iemand dan kan je niet even een geweer pakken en hem door zijn hoofd schieten omdat je anders problemen krijgt met de politie, in een game (neem als voorbeeld GTA) kan dat wel. Er zijn nog veel meer definities voor gamen voor mij maar anders werd de log een beetje lang:P.

Schrijf je vaak memberecensies ?

Ik schrijf niet echt vaak memberrecensies ik heb er eens een geschreven en dat was bagger maar ik heb ook een duistere kant...Ik heb een keer een recensie gekopierd en ik weet het mag niet maar ik weet ook niet wat me bezielde, ik ben nu net klaar met een memberrecensie en die is nog onder controle bij een IG lid.

Wat vind je van slechte memberecensies ?

Ik heb verschillende meningen over slechte recensies, als mensen expres bagger recensies plaatsen vind ik het gewoon KUT.Dat is omdat ik weet dat ze weten hoe het WEL moet maar het toch niet doen. Als mensen hun eerste recensie plaatsen en die valt een 'beetje tegen' dan snap ik het wel en kunnen mensen gewoon tips geven over hoe het beter kan.

Hoe vond je IG ?

Ik vond IG dankzij twee vrienden van mij stan631 en raving rabbid 77 dit zijn twee vrienden van school. Sinds toen ben ik lid geworden van deze site.

Wat vind je van episode-games, die je per aflevering kan downloaden ?

Dit is wel een lastige hoor... ik ken geen episode games dus ik heb er ook niet echt een mening over.

Zou Microsoft met een handheld moeten komen ?

Tja,dat zou natuurlijk kunnen maar wat voor een games zouden daarop moeten komen dan ? Ik vind het zelf niet nodig.

Dit artikel delen

Over de auteur

Vinto Hey, Welkom op mijn profiel, even voorstellen : Ik ben Maaike ik woon in Belgie en loop nog niet zo lang rond op deze wereldbol.