1. Codename: Panzers

Codename: Panzers

Begin juli kwam Soldiers: Heroes of World War 2 uit voor de PC. Het spel werd ontwikkeld door de Russische studio Best Way. Codename: Panzers – Phase One is ook ontwikkeld in een Oost-Europees land namelijk Hongarije. Stormregion is verantwoordelijk voor Codename: Panzers en zij hebben een prima spel afgeleverd.

In Codename: Panzers beleef je de Tweede Wereldoorlog opnieuw vanuit drie perspectieven: de Duitsers, de Russen en de Amerikanen. Deze drie groepen hebben allemaal een losse campagne in het spel met allemaal verschillende missies. Deze campagnes zijn compleet verschillend van elkaar waardoor ze allemaal de moeite waard zijn om te spelen. Wat opvalt aan Codename: Panzers is dat de besturing erg simpel maar doeltreffend is. Iemand die ooit een RTS-spel heeft gespeeld kan meteen aan de slag gaan met het spel. De tutorial legt de overige punten prima uit en na een half uurtje testen in de tutorial kun je meteen aan de slag met de missies.

Deze missies zijn vrij groot en je bent vaak een uur of langer bezig om slechts één missie uit te spelen. Eén missie bestaat uit meerdere doelstellingen. De doelstellingen kunnen weer ingedeeld worden in primaire, secundaire en geheime doelstellingen. De primaire doelstellingen moeten altijd gehaald worden om de missie voldoende af te sluiten. De overige twee doelstellingen leveren punten op waar je aan het einde van bepaalde missies enkele eenheden mee kunt kopen. De doelstellingen hebben onderling veel verschillen waardoor het spel niet zo snel in herhaling valt. Zo kan het voorkomen dat je in één missie een stad moet aanvallen maar dezelfde stad ook weer moet verdedigen en daarna ook nog is een invasie moet leiden.

Zoals ik net al zei, kun je eenheden alleen aan het einde van bepaalde missies kopen. In Codename: Panzers moet je het dus doen met jouw eenheden die je over hebt van de vorige missie. Je kunt eventueel eenheden kopen tussen enkele missies door maar daar blijft het bij. Zodra je gedropt bent, kun je niets meer aan je soldaten of voertuigen veranderen en moet je het daarmee doen. Je kunt dus als een gek een brug bestormen met al je manschappen. Maar als je het doel hebt bereikt met slechts drie soldaten over, kun je problemen verwachten in de volgende missies.

Visueel ziet alles er goed uit maar het kan net niet tippen aan Soldiers: Heroes of World War 2. Zo is de camera statisch. Ook heeft het bijvoorbeeld geen effect of je voorkant of achterkant van het huis kapot schiet wat dus wel het geval was bij Soldiers. Bij Codename: Panzers is het wel mogelijk om alles helemaal kort en klein te maaien. Bomen en stenen muurtjes zullen het bijvoorbeeld ontgelden als er een tank overheen rijdt. Een ander sterk punt van het spel zijn de animaties van de soldaten. Naast het beeld is ook het geluid dik in orde bij dit spel. De zinnen van de hoofdpersonages zijn redelijk afwisselend en uitgebreid met een goed accent. Helaas zijn de andere effecten vrij standaard. De achtergrondmuziek is goed en past bij de juiste momenten.

Multiplayer

Hoewel de singeplayer van het spel dik in orde is, heeft de multiplayer wel wat problemen. Ten eerste stikt het van de vervelende Duitsers. Ten tweede is er bijna nooit een sessie open en de community is erg klein. Ten derde is de serverlijst erg onoverzichtelijk en weet je eigenlijk nooit waar je mee bezig bent. Deze problemen zijn te voorkomen door mensen te zoeken op het Internet of een vriend die het spel ook heeft en dan een directe verbinding op te zetten. De multiplayer zelf is gewoon net zo sterk als in de singleplayer alleen zijn het de kleine dingen er omheen die deze optie een stuk minder interessant maken.

Conclusie en beoordeling

None

Codename: Panzers is een prima strategie spel. De grafische kant van Codename: Panzers is helaas net niet zo goed als Soldiers: Heroes of World War 2 maar wel ruime voldoende. Codename: Panzers moet het hebben van grote missies met veel doelstellingen. Je hebt ruim dertig missies en de missies zijn weer opgedeeld in een redelijk grote hoeveelheid doelstellingen. Naast de missies moet Codename: Panzers het hebben van de eenvoudige besturing. Iemand die ooit in zijn leven een Real Time Strategy spel heeft gespeeld kan meteen aan de slag met het spel. Het enige grote minpunt is de multiplayer maar de singleplayer maakt veel goed door de lange houdbaarheid.
7
Score
70
Score: 70
 • Pluspunten
 • Makkelijke besturing
 • Uitgebreide missies
 • Grote Singleplayer
 • Minpunten
 • Technische kant inferieur aan Soldiers: Heroes of World War 2
 • Multiplayer

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Dit spel is zijn geld absoluut waard. Echt verslavend RTS'je. Ik zou em zelf een 9 geven, maar dat is dan puur op de singleplayer gebaseerd omdat ik toch geen RTSjes op internet speel….

 • Volgens mij zat er geen hond te wachten op dit spel. TV kijken op je DS is zelfs populairder :-)

 • Soldiers was erg goed maar bediening soms beetje complex, dit lijkt er veel op. Waarom zijn als die games in WO2, dat heb ik nu wel een beetje gezien.

 • @Aiii; volgens mij zit er geen hond te wachten op een dergelijke onnozele reactie.

  Codename Panzers is een heel goed spel welke in zijn genre zelfs wordt gezien als het beste wat momenteel verkrijgbaar is.

 • @ Sander S.  Nou ik vind die WO2 games wel blijven boeien, er zijn er dan wel veel en ze blijven maar doorgaan met het maken van die games maar dat ik vind ik niet erg want je krijgt een steeds beter beeld van WO2. Speel maar eens Call of Duty dat is al behoorlijk intens en echt WO2.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren