1. Februari

Februari

Na een saaie maand in januari, is het vuurwerk nu echt los gebarsten. Voor de Xbox en GameCube verschenen dan eindelijk Prince of Persia en Beyond Good and Evil. Voor de PlayStation 2 was het vooral Final Fantasy X-2 dat voor de meeste ophef zorgde. De Game Boy Advance had deze maand een baalmaand, met maar één interessante titel, Sonic Battle. Ook de PC had niet veel boeiends deze maand te melden, maar gelukkig ziet maart er wel zonnig uit.

Spel van de maand

Door Jelle van Es

Final Fantasy X-2


Uitgever: Square Enix | Ontwikkelaar: Square Enix
Releasedatum: 20 februari 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/1067.jpgMotivatie: Na de magere maand januari, bracht februari ons dan eindelijk een paar nieuwjaars-toppers. Zo heb ik vele uurtjes met Baldur’s Gate: Dark Alliance II, Sonic Heroes en Final Fantasy X-2 doorgebracht. De laatste gaat er met de titel spel van de maand van door.

Elk Final Fantasy spel weet altijd weer wat nieuws mee te brengen en dat is Square Enix ook deze keer weer gelukt. Het spel is toegankelijker dan ooit te voren. Dit is vooral te danken aan de soepelere vechtscènes en het luchtige verhaal. Maar de beste verbetering is wel de New Game Plus optie, waarmee je na het uitspelen van het spel opnieuw kan beginnen met al je items en magische krachten.

Final Fantasy X-2 is InsideGamer’s spel van de maand februari.


Game Boy Advance Spel van de maand
Door Jakob Dieckmann

Sonic Battle
Uitgever: Sega | Ontwikkelaar: Sonic Team
Releasedatum: 27 februari 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/428.jpg De tweede maand achtereenvolgens heeft de Game Boy Advance geen toptitel voortgebracht. Moeten alle goede titels nu werkelijk van Nintendo komen? Sonic Battle is zeker geen verkeerd spel en het ziet er redelijk veelbelovend uit, maar een authentieke topper kunnen we het toch niet noemen.

Echte concurrenten hebben het laten afweten in de strijd. Logischerwijze is het erg rustig zo vlak na de kerst, maar andere platformen stellen niet teleur. De Game Boy Advance heeft deze maand veel terrein verloren op haar competitie wat mij betreft.

Gelukkig belooft maart een verpletterende maand te worden wat betreft Game Boy Advance titels. We zullen zien.


GameCube Spel van de maand
Door Daniël de Keizer

Beyond Good & Evil
Uitgever: Ubisoft | Ontwikkelaar: Ubisoft
Releasedatum: 27 februari 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/231.jpgMotivatie: Februari was voor GameCube gamers niet echt een maand waarin zij de kans kregen ten volle van hun console te genieten. Een spel als Kirby Airride is niet een titel die je van je zuurverdiende centen aanschaft. Ubisoft komt met haar multi-platform titels Prince of Persia en Beyond Good & Evil dan ook het dichtst in de buurt. Twee toppers die niet exclusief zijn, maar wel voor een hoge dosis aan speelvertier zorgen. Hoewel het niet lange tijd duurt voordat het einde in zicht is, is de spelervaring fenomenaal. Als speler waan je je voor de tijd die het spel duurt in een droom, die uiteindelijk bij Beyond Good & Evil net iets specialer is dan bij de prins uit Perzië.

Begrijp mij niet verkeerd; beide titels zijn geweldig, maar Jade is een nieuwe speler in het veld en weet direct haar plaats te claimen binnen het genre. Genietend maak je foto's en los je puzzels op, terwijl je een plot ontrafelt dat groter is dan je had kunnen dromen. Een spel waar ik maar al te graag een vervolg van in de schappen zie verschijnen!


PC Spel van de maand
Door Sander Stricker

Savage: The Battle for Newerth
Uitgever: Digital Jesters | Ontwikkelaar: S2 Games
Releasedatum: 27 februari 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/1502.jpgMotivatie: Nog vlak voor het eind van februari kwam Digital Jester met Savage. Savage is een unieke mix tussen real time strategie en een first person shooter. Het spel vergt wat tijd om te leren kennen aangezien alles zeer complex is. Het spel heeft één klein minpunt en dat is dat hij alleen online gespeeld kan worden.

De Europese versie is een stuk uitgebreider dan de Amerikaanse versie. Op een bijgeleverd bonus CD zal je exclusieve mappen en een mod kunnen vinden.

Savage is een leuke spel voor zowel strategie als first person shooter fans. Het spel zal de komende tijd nog steeds uitgebreid worden met nieuwe content. Ook zullen er veel mods voor Savage uitkomen mede door het toernooi wat Digital Jesters gestart heeft.


PlayStation 2 Spel van de maand
Door Remco Greeve

Final Fantasy X-2
Uitgever: Square Enix | Ontwikkelaar: Square Enix
Releasedatum: 20 februari 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/1067.jpgMotivatie: De maand februari bracht enkele leuke PlayStation 2 spellen. Het spel dat er met vlag en wimpel bovenuit stak was Square Enix's Final Fantasy X-2. Voor het eerst een officieel vervolg op een origineel Final Fantasy spel. Na al die maanden was het een fijne belevenis om nogmaals door de wonderlijke wereld van Spira heen te mogen lopen met Yuna, Rikku en Paine aan je zijde.

Final Fantasy X-2 zit beduidend anders in elkaar dan het origineel. De gevechten zijn bijvoorbeeld veel sneller geworden en is het klassieke 'job' systeem teruggekeerd in de trend van een 'dress' systeem. Erg leuk en fraai vormgegeven. Daarnaast is de game veel minder lineair en kun je zelf bepalen welke missies je wilt spelen.

Deze Square Enix game is in mijn ogen erg geslaagd. En nu maar hopen dat Square Enix het lef heeft om een vervolg uit te brengen op Final Fantasy VII...


Xbox Spel van de maand
Door Joost Vogel

Prince of Persia: The Sands of Time
Uitgever: Ubisoft | Ontwikkelaar: Ubisoft
Releasedatum: 20 februari 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/1375.jpgMotivatie: Februari was een degelijke maand voor de bezitters van een Xbox. Twee spellen van Ubisoft staken echter met vlag en wimpel boven de rest uit. Na een tijd van exclusiviteit voor de PlayStation 2 kwamen Prince of Persia: The Sands of Time en Beyond Good and Evil dan eindelijk ook naar de Xbox. En dat zelfs voor een gereduceerde prijs!

Uiteindelijk verkies ik Prince of Persia als het Xbox spel van februari. En dat is niet alleen omdat mijn reis door Perzië inmiddels helemaal voltooid is. Alleen al de nostalgische waarde. De eerste delen van de serie heb ik helemaal grijs gespeeld, want wat was het moeilijk om twaalf levels binnen een uur uit te spelen. Heel leuk ook dat dit eerste deel als extra erbij gevoegd is.

Maar dat is natuurlijk niet het enige; sowieso is de acrobatische actie erg goed uitgevoerd en zijn de puzzels simpelweg subliem. De minpuntjes verdwijnen bij deze onderdelen als sneeuw voor de zon. Met spanning wacht ik op het reeds aangekondigde vervolg...

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Was een beetje te verwachten. FF-X-2 was het enige echt "stunning" spelletje in het lijstje. De Prince en Jade hadden we al eerder gezien. De andere twee titeltjes stellen niet zoveel voor.

 • PoP en BG&E heb ik eindelijk betaald , ik moet ze nog toegestuurd krijgen van de gcshop . Ff kijken wat het nou is . PoP heb ik wel vertrouwen in , maar bij BG&E heb ik zo mijn twijfels .

  FFXII lijkt me ook wel strak , helaas kan ik die niet halen .

  Sonic koop ik ooit nog wel eens 2-de hands .

 • Supreme-freak reageert ook maar ff :-) Check het tijsdtip :-s FFX-2 is idd een van de weinige toppers tot nu toe. Een saaie maand was het. Alhoewel EA haar naam weer goed hefet vertegenwoordig met Everything or Nothing! De maand maart wordt denk ik een superspannende maand als het gaat om game-vande-maand!

 • Beyond Good & Evil is een goede aanschaf hoor Amsterdam (ga niet die x-en overtypen :)). Heb hem op de PC, en is wel een beetje kort. Maar wel erug leuk!

 • FFX-2 heeft het geluk dat februari weinig andere goede games had.

  leuke game maar geen topper :)  Maart brengt Twins Snakes.. Dus maart kan eigenlijk niet tegevallen :)

 • maart brengt meer dan aleen twin snake.

 • leuke rubriek , alleen volgende maand word het FF:CC spel van de maand :P

 • Volgens mij mist er Castlevania: Lament of inoccence voor de ps2 nog ??

 • Das leuk maar niet speciaal

  Ik kan niet wachten op de Twin Snakes

  Maart is sowieso een leuke maand

 • Volgens mij mist er Castlevania: Lament of inoccence voor de ps2 nog ?? We doen alleen de beste spellen van de maand. Niet de runner-ups.

 • Allemaal redelijk voorspelbaar :)

  Leuk om te lezen dat de één BGAE verkiest boven PoP en de andere juist het omgekeerde…

 • die van e gba klopt dus niet: hij haalt overal lage cijfers

 • en die van de cube ook

 • @snappie88 oke ik wacht af !

 • sonic battle is wel coowl, maar ik vindt toch dat dat harvestmoon had moeten zijn….

 • die is nog niet eens uit

 • Anakin, het is de mening van de schrijver.

 • sonic battle is wel coowl, maar ik vindt toch dat dat harvestmoon had moeten zijn….Die is alleen nog in Duitsland uit, nog niet in de rest van Europa. Dat is vorige maand even verkeerd gegaan. Heb ik verbeterd.

 • En van hier ga ik de Final fantasy X-2 op mijn Playstation 2 kopen net dat ik het vertelt heb in de Rubriek: maart versie.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren