1. Voorpret, deel 2 (woohoo!)

Voorpret, deel 2 (woohoo!)

UPDATE: Centjes zijn binnen, autootje is van mij! Iemand een mooie Golf Variant kopen?

In mijn vorige log met deze titel schreef ik: “Bijna het leukste aan een vakantie is eigenlijk nog wel de voorpret.” Vandaag pak ik dat zinnetje en pas ik het iets aan. Bijna het leukste aan het kopen van een nieuwe auto is eigenlijk nog wel de voorpret. Halve dagen bezig zijn met het zoeken van het perfecte model, de perfecte motor, de perfecte opties en uiteraard de perfecte prijs. Heerlijk om te doen gewoon. Nou goed, de keus is na -eigenlijk niet zo heel lang- wikken en wegen gevallen op een Skoda Octavia Combi.

Waarom een Skoda Octavia Combi? Nou, mijn huidige auto is een Volkswagen Golf 3 Variant. In deze kringen beter bekend als de Mighty Rally Golf. Voor mensen wat minder bekend met auto’s, er bestaan momenteel nog maar een handvol echte autobedrijven, met daaronder tig merken. Die autobedrijven bouwen één model auto en maken daar voor iedere merk zijn eigen carrosserie op. Zo ook de huidige Volkswagen Golf, die te koop is als Audi A3, Audi Q3 (in 2009), Volkswagen Tiguan, Volkswagen Touran, Volkswagen Caddy, Volkswagen Jetta, Seat Altea, Seat Toledo, Seat Leon en Skoda Octavia.

Nu bevalt mijn huidige Volkswagen uitstekend. Het beestje is bijna 14 jaar oud en start nog iedere keer de eerste keer, wat voor weer het ook moge zijn. Nooit elektrische of technische problemen die ervoor zorgen dat de auto hapert en de 190 km/u zet ik zonder te aarzelen in Duitsland op de teller. Heerlijk. Er zou dus een nieuwe Golf komen ter vervanging van de oude en dan ook nog graag een station of gelijkwaardig, omdat je nu eenmaal gewend geraakt aan een auto van een bepaald formaat en ik regelmatig een rolstoel moet vervoeren.

Goed, uiteindelijk word de lijst dus afgewerkt en blijven de Skoda Octavia en Golf 5 Variant over. Allebei dus dezelfde wagens, met als enige verschil de motoren die worden aangeboden. Het onderstel is verder tussen beiden identiek. Dankzij verschillende bronnen was de keus ook daar snel gemaakt. Een Octavia zou me al heel snel 5000 euro (minstens) schelen t.o.v. van een Golf. Daarnaast is de auto ruimer en vele male luxer, omdat op welke Skoda dan ook nagenoeg alles standaard is. Denk aan Airco, Cruise Control, Rem Asistentie, EPS en meer van dat soort technische kunstjes waar je bij een Volkswagen allemaal extras voor moet kopen.

Afijn, de keuze is dus gemaakt. Blijven twee dingen over.

1. Een afspraak bij de bank voor wat extra bestedingsruimte

2. Naar de dealer om een concreet aanbod te krijgen zodat we bij de bank weten voor welk bedrag we moeten gaan bedelen.

Vandaag dus na het werk bij de Skoda dealer langsgereden en een aanbod laten samenstellen. Skoda heeft feest (6 miljoen verkochte auto’s in Europa) en trekt sowieso van alle Octavia’s 2000 euro af, daarnaast is het een actie-model waarop al wat prima extra’s zitten. Kort samengevat zit er het volgende op en aan (en ik zeg kort omdat de hele waslijst iets te lang is).

-Parking Distance Control achter

-Radio/CD-speler (MP3 geschikt) met externe aansluiting voor MP3 spelers.

-Klein leerpakket (stuur, versnellingspook en handrem)

-Lichtmetalen velgen (17”)

-Jumbo Box: Middenarmsteun met koelbare opbergruimte tussen voorstoelen.

-Middenarmsteun bij de achterbank.

-Mistlampen voor

-Etc. Etc.

De motor is een 1.6 16 klepper met 115pk, meer dan genoeg voor Nederlands verkeer. Dit is hem dus (kon geen betere foto maken heh):

Maar goed, het aanbod ligt er, ik krijg nog 1300 euro voor de Golf en 1000 euro extra korting boven op de 2000 euro van de aktie en maandagochtend half 9 ga ik rond de tafel met de bank om te kijken wat er te lenen valt. Allemaal duimen dus.

Dit artikel delen

Over de auteur