1. Waar is Guns N’ Roses, Neversoft?

Waar is Guns N’ Roses, Neversoft?

Ik weet nog goed hoe Guitar Hero III lanceerde in de wereld: met een enorme hype rondom één van de karakters in de game. Slash was het toonbeeld van de game. Hij produceerde de Theme Song van Guitar Hero 3, hij was (samen met Tom Morello en Bret Micaels) de eerste die zijn uiterlijk en moves verleende aan Guitar Hero en Welcome To The Jungle werd dé grootste Guitar Hero 3 track. Toen werd gisteren de volledige tracklist van deeltje vier bekend gemaakt…

Na een aantal keer goed kijken door de lijst kwam ik tot de vreemde conclusie dat Guns N’ Roses afwezig is op de lijst. Wat de hel? Ik keek nog een keer om zeker te zijn en inderdaad was er nergens ook maar een spoor te bekennen van Guns N’ Roses. Tevens heb ik voor de volledigheid ook even gezocht naar Aerosmith, Rage Against The Machine, Dragonforce en Poison (bands waarmee Guitar Hero ook nauw verbonden was). Geen resultaten.

Wat de hel, Neversoft? Zijn zowaar een paar van de grootste bands uit Guitar Hero 3 verdwenen? Bands waarvan jullie de rechten rond leken te hebben en waar jullie nog zo mee te zaten flaneren. Zo kan ik me goed herinneren dat ooit een Neversoft medewerker had gezegd dat I Don’t Wanna Miss A Thing goed zou passen bij Guitar Hero: World Tour, wat is daarmee gebeurd? En waarom is opeens Guns N’ Roses verdwenen, terwijl het algemeen bekend is dat Welcome to the Jungle één van de best ontvangen tracks uit het derde deel was.

Het lijkt wel of de rollen een beetje zijn omgedraaid: Eerst had Rock Band 1 geen GN’R en Guitar Hero III wel. Nu echter moet World Tour het stellen zonder Guns N’ Roses en heeft Rock Band 2 Shackler’s Revenge (de eerste single van Chinese Democracy) in de game zitten. Over die laatste wil ik trouwens wel nog wat kwijt: Iedereen zit altijd te zeuren dat Guns zonder Slash, Izzy, Duff en Matt geen echte Guns N’ Roses meer is en eigenlijk alleen de soloshow van Axl Rose, maar ik moet zeggen dat als Shackler’s Revenge een voorbode is van het nieuwe GN’R ik ook de nieuwe stijl verdomde tof vind. Axl is er naar mijn zeggen in geslaagd om een enorm sterke stijl neer te zetten.

Is Slash’ vriendschap met Neversoft afgelopen?

PS: Wat ik ook persoonlijk erg vreemd vind is dat Light My Fire van The Doors tevens niet meer terug te vinden is in de tracklist, samen met In The End van Linkin Park, Bullet With Butterfly Wings van The Smashing Pumpkins en Low van Flo Rida. Wat is daarvan de bedoeling Neversoft?

Dit artikel delen

Over de auteur

Limoenlichtje. Bladibladibla