1. Respect voor de provincieclubs!

Respect voor de provincieclubs!

Gisteravond was Studio Voetbal weer op TV. Het praat programma met Jack van Gelder, Hugo Borst en Ronald Waterreus. Te gast waren Han Berger en Marcel Brandts. Alles leuk en aardig, het afgelopen voetbalweekend werd belicht, AZ werd weer onder de loep genomen en Louis van Gaal werd (terecht) weer eens ouderwets afgezeken. Niets bijzonders dus.

Tegen het einde van het programma wordt er vooruit geblikt op de wedstrijd van PSV tegen Atletico Madrid (*kuck* KANSLOOS! *kuch*). Er wordt verteld dat de wedstrijd zoals altijd live te zien is bij de NOS. Ook de Europese avonturen van Ajax en Feyenoord worden belicht. Feyenoord - Kalmar wordt uitgezonden, gevolgd door Ajax tegen die-servische-club-waar-nog-nooit-iemand-van-gehoord-heeft. Programma afgelopen.

Ho! Is dat alles? Zijn dat de enige ploegen die ons land mogen vertegenwoordigen in Europa? NEC - Boekarest? FC Twente - Stade Rennes? Heerenveen - Victoria? Iemand? Nee? Wat is dat nou voor onzin? Ik snap best dat de NOS die wedstrijden niet live uitzendt, Ajax en Feyenoord trekken nu eenmaal meer kijkers. Maar het feit dat de NEC, Heerenveen en Twente niet eens genóémd worden, daar stoor ik me mateloos aan.

Misschien ligt het wel aan mij en het feit dat ik supporter ben van FC Twente, maar is het is toch vreemd dat de NOS er geen woord aan vuil maakt. Even een minuutje over NEC, Heerenveen en misschien twee minuutjes over Twente, is dat echt teveel gevraagd? Ik vind het ronduit respectloos naar de provincieclubs toe.

Vorig seizoen was het hezelfde verhaal, in de eerst ronde van de Uefa cup. Toen de eerste wedstrijden allemaal gespeeld waren, volop aandacht voor het bedroevende Ajax en de andere clubs, maar Twente werd niet eens genoemd.

En de jongens van Studio Voetbal noemen zichzelf dan voetbal liefhebber.. juist..

Dit artikel delen

Over de auteur